forski написа:gugun4u написа:Дискусиите VW vs Mercedes са сладки, но все пак, някой има ли какво да каже за Golf Plus?Иначе с риск да предизвикам война в темата (моля ви се не се карайте и биите като задам този въпрос), та явно дилемата за мотор, ако ще е голф е 1,9 TDI и 1,6 FSI. Чел съм, знам колко струва да оправиш турбо и другите му тем подобни, въпроса ми е колко от вас имат този мотор под капака, и колко от вас са имали или виждали проблемите отнасящо се за него - все пак го според класациите е много здрав мотор, но пък колите в БГ идват с извадена душа. Другото е колко от вас имат 1.6 FSI,какви са ви личните наблюдения от него или от този на свой приятел. И моля ви се за обективни мнения
, а не
И последно пояснение, нито мисля да газифицирам бензина, нито да тунинговам евентуалния дизел.
Колега ти колко километра навърташ на година, 30-40хил.км. правиш ли годишно?
Колко градско и извън градско горе, долу караш като километри?
Около 30 000, като при нормални обстоятелства имам всеки ден между 15 - 25 км градско - за да ида до работа и обратно, да се разходя до някъде и прочие, и общо взето всеки втори уикенд съм извън София, като под извън София имам предвид най - често места на 150+ километра от София, като при тези случай най - често се стремя да сме поне 3 - 4 ма човека в колата по обясними причини. То затова и избора ми не е праволинеен и немога да кажа примерно карам само градско, взимам голфа или даже и поло, но в същото време не прекарвам и ежедневието си извън София, да кажа с 2 ръце, трябва ми Пасата. А този Голф + изглежда интересна алтернатива, за която пък информацията особенно съобразена с БГ стандартите е оскъдна.