Формула 1, Сезон 2013

Всичко, свързано със състезания с автомобили, мотори и други

Кой ще спечели ГП на Бразилия

Себастиан Фетел
4
36%
Друг
7
64%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Формула 1, Сезон 2013

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 8:11

Очаквано: Даниел Рикиардо е новия съотборник на Себастиан Фетел. Добре дошъл Дани и много победи и титли. Успех!

xploda, ти експлоадира с коментар. :mhihi
Ред Бул имат школа, имат поддържащ отбор, който да развива талантите на тима. За мен щеше да бъде много странно да заложат на пилот, който да не е от академията им. Веднъж писах по темата. Стига с тия глупави коментари, че са заложили на млад за да има кой да пази гърба на Фетел.

Много искам догодина Рикиардо да победи фингърчо, въпреки че знам, че няма как да се случи още в първия му сезон... Защо не обаче... :c020 Много го харесвам и съм сигурен, че той е правилния избор.

Потребителски аватар
escrime
Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
Двигател: OM642

Мнениеот escrime » Вто 03 сеп 2013 8:30

Barboukov написа:Добре дошъл Дани и много победи и титли. Успех!

Ще има той... Оспех покрай фингъра. :mhihi

Ето нещо много по-интересно от маркетинга и Туитър: A closer look at F1 Cylinder Head Design and Pneumatics

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 03 сеп 2013 9:25

Barboukov написа:xploda, ти експлоадира с коментар. :mhihi
Ред Бул имат школа, имат поддържащ отбор, който да развива талантите на тима. За мен щеше да бъде много странно да заложат на пилот, който да не е от академията им. Веднъж писах по темата. Стига с тия глупави коментари, че са заложили на млад за да има кой да пази гърба на Фетел.

E мислиш, че Ред Бул нямат пари да привлекат който и да е пилот от Ф1 ли? Са и аз съм си за Ред Бул и петелчо, но тва си е самата истина. Можеха ли да вземат Райконен например? Можеха. Взеха ли го него или някой подобен? Не. Защо? Щото Райко ще го направи смешен петелчо, а Ред Бул не искат това. Искат един силен пилот, който за тях в момента е Фетел и по някаква причина(най-вероятно са намесени огромни кинти от реклами, спонсори и пр., които искат Фетел и никой друг) не искат втори подобен пилот. Вместо това си взеха някакъв пълнеж от "школата за млади пилоти на Ред Бул", колкото да се оправдаят и измият ръцете и тва е.
И не му залагай много надежди на рикибой. Няма да го оставят посмъртно да е пред петелчо. Мулти 2-1... бокс, бокс, бокс... Dani, Vettel is faster, than you, I repeat, Vettel is faster, than you...Сещаш се за какво говоря нали :mhihi Тва е, няма кво да се лъжем :biggrin

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 9:43

Не забравяй, че едно време взеха на Уебър за съотборник един пълнеж от школата на Ред Бул, който още от първия си сезон в големия отбор започна да цепи мрака.

Всичко е ясно при Ред Бул: Школата напредна, излизат кадърни пилоти, които се подготвят в Торо Росо за големия тим. Няма да има външен пилот в този отбор. Сега Антонио Феликс да Коща ще седне до Жан Ерик Верн. След като Фетел поеме на някъде идва ред на Верн до Рикиардо...

РБ имат пари да си позволят и Кристиано Роналдо, и Гарет Бейл... :mhihi Въпроса не е в парите, а в политиката и подхода на отбора. Школа -> Малкия отбор -> Ред Бул

И Ферари, и МакЛарън, и Мерцедес имат школи, но нямат малки отбори във Ф1.
Жул Бианки примерно е талантлив и бърз. Ако имаха червените малък тим, той още преди 3 сезона щеше да е в кокпит и миналата година Маса нямаше да го има.

Много ми допада начина, по който шампионите изграждат шампиони. Както писах преди месеци ако някой се сеща, нормално беше РБ да подкрепят Фетел пред Уебър. Себ е от школата. Защо са го изграждали като пилот като ще подкрепят друг? Нали? Някак си не се връзва... Следващата година отново Себ ще е водеща фигура в отбора. Може да стане най-младия 5 кратен шампион в спорта. Ще бъде подкрепен. Но Рикиардо няма да е ощетяван като Уебър и на него ще му се обръща внимание. И той е от школата. Трябва да изградят в негово лице шампион, достоен да замести Себ. И моето мнение е, че Дани ще се представи много, ама много по-добре от Марк.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 03 сеп 2013 10:19

Ае тоз Дани да не ти е броил капаро за гоуфа? :gruebel

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Вто 03 сеп 2013 10:21

Barboukov написа:Не забравяй, че едно време взеха на Уебър за съотборник един пълнеж от школата на Ред Бул, който още от първия си сезон в големия отбор започна да цепи мрака.

Което не означава, че автоматично и рикибой ще копира успеха на петелчо.

Barboukov написа:Както писах преди месеци ако някой се сеща, нормално беше РБ да подкрепят Фетел пред Уебър. Себ е от школата. Защо са го изграждали като пилот като ще подкрепят друг? Нали? Някак си не се връзва...

Напротив, не е нормално да дискриминираш втория пилот, само защото видиш ли не бил от школата. Уебър, като цяло е по-слаб пилот, но специално за цитирания случай се беше представил по-добре от петелчо и беше изключително несправедливо ощетен.

Barboukov написа:Но Рикиардо няма да е ощетяван като Уебър и на него ще му се обръща внимание.

А дано, ама надали. Демек силно се съмнявам :mhihi

Barboukov написа:Трябва да изградят в негово лице шампион, достоен да замести Себ.

Тук вече силно се съмнявам на кубик :mhihi Фетел направи ли грешката да се махне от Ред Бул автоматично или Кими или халонсо стават шампиони. Аз даже силно се надявам още догодина Райко да мине я при кончетата, я при макларън и да стане шампион с новите двигатели.

Barboukov написа:И моето мнение е, че Дани ще се представи много, ама много по-добре от Марк.

Тука съм фифти-фифти :mhihi Прекалено големи надежди му залагаш на рикибой ми се струва, ама карай :mhihi Ще го видим и коментираме догодина него :mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 10:38

xploda, напълно нормално е когато влагаш пари в даден проект да го правиш с ясната идея инвестицията да ти се върне. Във Фетел са вкарани много, много пари от Ред Бул за да стане от него пилот и шампион. Ф1 е бизнес от много години. :c020 Как да стане аз да налея примерно 10 млн пари в тебе да те изградя като пилот, да те вкарам в големия тим при Уебър и да не те подкрепям... :screwy Защо съм наливал, ако няма да искам да ми върнеш вложеното... :banghead Това е и една голяма реклама: Най-младият трикратен световен шампион е от школата на Ред Бул... Ако Рикибой стане шампион: Още един пилот от школата на Ред Бул на върха във Формула 1... Безплатна реклама... Много хубаво са го измислили даже...

xploda написа:
Barboukov написа:Трябва да изградят в негово лице шампион, достоен да замести Себ.

Тук вече силно се съмнявам на кубик :mhihi

Това, че трябва да изградят не означава, че ще стане... :beer

Потребителски аватар
Lupender
Автомобил: Audi A4 B9
Двигател: EA 288

Мнениеот Lupender » Вто 03 сеп 2013 10:42

За съжаление ъндърграунда на Ф1 е най-мощният фактор, а до него имат достъп ограничен брой играчи, а ние феновете и журналистите можем само да правим догатки и предположения. Затова коментарите ни са фокусирани след като фактите излязат на яве. Истината е, че Ред Бул зашлевиха много як шамар на т.нар. класически отбори в лицето на Ферари, Уйлямс и Макларън, именно с новаторският си подход. Те не слугуваха на догми и не лежаха на стари лаври - те нямаха товара на имиджа и авторитета граден с години. Тепърва ще навлизат във фазата на утвърждаване на собствен ореол.
На този етап (до края на сезона) едва ли някой ще успее да им се противопостави, но догодина със сигурност може да се очаква, че Мерцедес и Ферари ще са основните им конкуренти, понеже те имат ключово преимущество - те са НЕ само конструктори, но и производители на двигатели, т.е. няма да им се налага да хармонизират концепцията на двигателя с концепцията на шасито. Догодина всичко ще е различно - ще има много допълнителни фактори и обстоятелства, които няма да са предварително известни на отборите и те ще могат да разчитат единствено на предсезонните тестове за реакция.
В тази връзка пилотската роля ще бъде огромна. Вероятно това е една от основните причини за избора на Рикардо - той е "култивиран" в стандартите на Ред Бул и адаптацията му ще е много по-бърза от тази на когото и да било.

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 03 сеп 2013 11:01

Марто, струва ми се, че бъркаш Австралия и Австрия. :mhihi :mhihi :mhihi

Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс, Уйлямс...
Ох, имайте милост бре, умирам от смях! :h020

Последна промяна от escrime на Вто 03 сеп 2013 11:03, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 11:02

В смисъл?

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 03 сеп 2013 11:18

Както Веско вече е споделял, на Хорнер може и да му липсват семенни жлези, но ще направи всичко възможно да не допусне Турция 2010 да се повтори. А тя за малко да се повтори тази година. :c020

Те това имам предвид.

Комбинации Фетел + Алонсо, Фетел + Хамилтън, Фетел + Райконен, Фетел + който и да е на неговото ниво, или по-добър, ще свършат като фиаското на Макларън през 2007 г., когато Алонсо беше готов (и го направи) да хвърли отбора зад борда, в името на личните си резултати.

Щото не може един дебютант да го слага в ъгъла. :c020
Под нивото му трябва да е. :c020

Сещаш ли се какви са приликите между Фетел и Алонсо в личностен план?

Това можеш да го приемаш както искаш, но ако Рикиардо е сериозна заплаха за доминацията на Фетел, той ще бъде модериран от отбора. :c020

И това е частта от спорта, която ми е най-безинтересна. :mhihi

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 11:25

Оооооо, това ми е ясно, че Фетел догодина ще е пред Рикиардо в класирането... Наблегнах по-горе на това, че рекламата е важна... При условие, че може да стане най-младият световен шампион с 5 поредни титли съм далеч от мисълта, че ще позволят на Даниел да спечели шампионата... Няма шанс просто... Не мисля обаче, че ще му удрят толкова спирачки, колкото на Уебър. Все ще му позволят да спечели някое и друго състезание (ако разбира се Ред Бул е фактор през 2014). Те ако го спънат и в това иди си пази мотивацията. Не мисля, че целта на отбора е да го съсипят... Докато Фетел е в отбора ще го изградят като победител и после да жъне успехи...

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 03 сеп 2013 11:30

Ми те и на Уебър му позволиха някоя друга победа. :c020
Даже щяха да му позволят и Малайзия, нали така?

Иначе защо да не може в дебютния сезон?
Хамилтън какво направи 2007 г.?

След като Фетел не е част от отбора ще минаваме в съвсем друга дискусия.

Става въпрос, че ако Дани кара като Хамилтън през 2007 г., за да не направи Фетел това, което Алонсо направи, ще се намеси отбора по всякакъв начин в полза на Фетел. Сравнението го намирам за много точно, само че отбора ще реагира в другата посока, при това на всяка цена. Е, и Рикиардо не е дебютант в спорта.

Потребителски аватар
Barboukov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Barboukov » Вто 03 сеп 2013 11:34

escrime написа:Става въпрос, че ако Дани кара като Хамилтън през 2007 г., за да не направи Фетел това, което Алонсо направи, ще се намеси отбора по всякакъв начин в полза на Фетел. Сравнението го намирам за много точно, само че отбора ще реагира в другата посока, при това на всяка цена. Е, и Рикиардо не е дебютант в спорта.

:th_up
Не си мисли, че вече Дани не си знае правата и задълженията :c020 Прекалено е наясно даже и си мисля, е няма да се стигне до такава ситуация. От него се иска да израстне още в големия отбор. :th_up

Потребителски аватар
escrime

Мнениеот escrime » Вто 03 сеп 2013 11:37

Лека-полека се разбрахме.
Всички сме на мнението, че Рикиардо ще е силно подчертан втори пилот и толкоз.
Поне докато Фетел е в отбора.

Всичко това ще има различни нюанси през цялата година, но в общи линии е ясно.

Върни се в “Motorsport”