Някакъв много странен проблем .... !!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Някакъв много странен проблем .... !!

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 08 сеп 2013 22:00

Колеги имам някакъв спор с Голфето ми ... Периодично ми прави номер с тоците и не мога да разбера от къде идва проблема .... акумулатора има ток .... имам усилвател в колата .... музиката си свири без да гасне,фаровете си светят нормално абе всичко дето стига ток до него си работи екстра но когато реша да запаля давам на контакт,изчаквам да подгрее и като завъртя - ЧАК и тока изчезва :gruebel след което връщам ключа и тока отново си идва .... вече издивявам от тая простотия да бутам сутрин преди работа .... Помогнете ако можете :)

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Някакъв много странен проблем .... !!

Мнениеот enigma79 » Нед 08 сеп 2013 22:09

Липса на маса към двигателя,прецакан клеморед,разхлабено захващане на плюса или минуса при акумулатора,прецакан стартер и даващ на късо :a045

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Нед 08 сеп 2013 22:13

И на мен като завъртя в крайно положение, за да запаля, ми изкасва плейъра. Да разбирам ли, че нещо не е в ред и трябва да го видят майстори? Винаги си е било така :rolleyes После като запали и си тръгва всичко пак. Или то при колегата май е друга работата :rolleyes

Потребителски аватар
Anatoli_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Anatoli_ » Нед 08 сеп 2013 22:16

Нормално да изгасне плеара .. всичко изгасва при старт на двигателя.. нали му треба силен ток за да завърти .. не се плаши колега Свиркай си :beer

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 08 сеп 2013 22:17

dentdaemon написа:И на мен като завъртя в крайно положение, за да запаля, ми изкасва плейъра. Да разбирам ли, че нещо не е в ред и трябва да го видят майстори? Винаги си е било така :rolleyes После като запали и си тръгва всичко пак. Или то при колегата май е друга работата :rolleyes

При теб е нормално но при колегата не е :beer

dentdaemon
Автомобил: Polo 6N1
Двигател: 1.6L 55kW AEE
Контакти:

Мнениеот dentdaemon » Нед 08 сеп 2013 22:17

А добре, благодаря :th_up
Сега към проблема на колегата, съжалявам, че така се намесих.

Потребителски аватар
vdm123
Автомобил: VW Golf III
Двигател: AAM 1992

Мнениеот vdm123 » Нед 08 сеп 2013 22:19

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 08 сеп 2013 22:39

Благодаря за бързата намеса колеги :) и така по ред ... Акумулатора е още в гаранция ....на 6 месеца е ;) верно 44 ампера е ама гледам да не забравям нито фарове нито музика ..... за клемореда съм скептично настроен защото ако е прецакан изобщо няма да пали а то току пали току не пали .... все си мисля че ще да е от масата

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 08 сеп 2013 22:41

Pasat B3 2E написа:Благодаря за бързата намеса колеги :) и така по ред ... Акумулатора е още в гаранция ....на 6 месеца е ;) верно 44 ампера е ама гледам да не забравям нито фарове нито музика ..... за клемореда съм скептично настроен защото ако е прецакан изобщо няма да пали а то току пали току не пали .... все си мисля че ще да е от масата

Клемореда не го изключвай :mhihi

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 08 сеп 2013 22:45

enigma79 написа:
Pasat B3 2E написа:Благодаря за бързата намеса колеги :) и така по ред ... Акумулатора е още в гаранция ....на 6 месеца е ;) верно 44 ампера е ама гледам да не забравям нито фарове нито музика ..... за клемореда съм скептично настроен защото ако е прецакан изобщо няма да пали а то току пали току не пали .... все си мисля че ще да е от масата

Добре от къде мога да го взема тоя клеморед за да го сменя и да отпадне варианта за клеморед ако не се реши проблема :)

Потребителски аватар
enigma79
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Нед 08 сеп 2013 22:55

Pasat B3 2E написа:
enigma79 написа:

Добре от къде мога да го взема тоя клеморед за да го сменя и да отпадне варианта за клеморед ако не се реши проблема :)

Първо елиминирай нещата които не искат пари,маса,разхлабени или окислени клеми на акумулатора,даже и вземи от някой друг за тест друг акумулатор.Виж и стартера дали не дава на късо,изгорял или четки :a045

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 08 сеп 2013 23:08

enigma79 написа:
Pasat B3 2E написа:
enigma79 написа:

Първо елиминирай нещата които не искат пари,маса,разхлабени или окислени клеми на акумулатора,даже и вземи от някой друг за тест друг акумулатор.Виж и стартера дали не дава на късо,изгорял или четки :a045

за клемите съм 100% сигурен защото съм се погрижил за тях лично ! ей сега бях до колата и погледнах акумулатора и в окото където е индикацията за състоянието му нямаше никаква светлинка .... обаче пускам фаровете пускам музиката да думка харабииската и няма проблем ... та ми е странно защо тая индикация я няма никаква

Потребителски аватар
Pasat B3 2E
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pasat B3 2E » Нед 08 сеп 2013 23:10

за масата още утре сутринта ще се погрижа :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”