Присаждане на MFA на Голф4 / Бора

Споделете опит за собственоръчно направени подобрения или ремонти на вашият Volkswagen или попитайте как да ги направите сами
Потребителски аватар
delian1978
Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
Двигател: ALH 1999

Re: Присаждане на MFA на Голф4 / Бора

Мнениеот delian1978 » Сря 04 сеп 2013 20:37

Да,платката пасва,ама колегата според мен питаше за стъклото и основата с ринговете,а тя е различна и не става за Голф.

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vag_activator » Сря 04 сеп 2013 21:52

Снимките който съм приложил е табло от Passat b5.5 със стъкло от golf 4!
И двете са VDO,диодите (лампите) са на еднакви места!Стъклото си щраква и се завиават 2-та винта!
Само че,има преправяне (малко добвяне и смяна на елементи по платката),и ако ще се слага пасатско табло на голф,и естествено префлашване на софтуера на таблото! :th_up

Потребителски аватар
bangobango
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот bangobango » Вто 10 сеп 2013 8:14

Здравейте, колеги. Влезна ми в акъла тази интервенция с присаждане на фул фис табло в моята кола (Пасат Б5 АФН без CAN). Търсих по всички ибей няма табла фул фис без КАН, дори не се намират и 1/2 фис без КАН. Всички са половин или цял фис НО с КАН. Четох във вортекс-а, че един смелчага е подкарал КАН табло на неговата кола, която е без КАН. Пренареждал кабелите на зелената и синята букси на таблото по определена схема и успял да подкара таблото без никакви проблеми. Другия момент е, че неговото ново табло е с половин фис. Някой знае ли дали има разлика м/у КАН табло с половин фис и КАН табло с цял? Например нещо в КАН таблото с цял фис да му пречи да заработи по горната схема. Благодаря!

VAG_MANIA
Автомобил: Seat Alhambra
Двигател: asz 1.9TDI 131

Мнениеот VAG_MANIA » Вто 10 сеп 2013 16:21

И аз живо се интересувам. Сравнявах схемите на табло с К шина и CAN. Като монтирах таблото с CAN и пренаредих буксите не ми тръгна оборотомера и свети маслото на целия дисплей. Правих си експерименти и като откачих К шината на моето табло и светна маслото, което ще рече, че сигнала идва от ЕКУ-то а не е директно от датчика, за да се преправи по някакъв начин. За сигнала на оборотомера предполагам пак идва от начина на комуникация ЕКУ-табло и няма отделен пин по който да идва сигнала. Т.е. трябват някакви CAN симулатори, за да тръгне таблото пълноценно... поне така мисля.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Вто 10 сеп 2013 19:22

bangobango, това, което колегата VAG_MANIA е написал, е точно така. Както и да пренареждаш буксите, част от сигналите не идват от датчици, а директно от ECU-то и то по CAN шината.

Аз също от там тръгнах - исках да си слагам фул фис табло, но като видях, че е много по-скъпо от такова с малкото MFA в часовника, и че ми трябва и CAN симулатор, който пак е супер скъп, и после като четох по форумите колко хора с CAN симулатори после имат проблеми, просто се отказах.

От опит ви казвам - малкото MFA е 100 пъти по-готино от никакво MFA. Макар да не изглежда така добре, пак е много приятно да има някакъв бордкомпютър изобщо.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Вто 10 сеп 2013 20:23

Ако някой си търси фул фис табло без CAN с чисто нов фис да ми пише ;)

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Вто 10 сеп 2013 20:28

Привет, колеги!
Захванах се с тази интервенция, обаче изникна проблем.

Колата е Голф 4 1.6 АКЛ 98-ма и фабрично си нямам борд компютър. Купих си табло което има борд при часовника. Кода на новото табло е 1j0 919 881 B v17 - поне така пише на капака му.

Та проблема е, че когато сложа новото табло на мястото на старото, не мога да достъпя нищо. На пълна диагностика с ВАГ КОМ ми прочита само канала на АБС,въздушните възглавници, имобилайзер и централното. Всички други канали не ми разрешава да ги достъпя. Опитах и с Ваг командер и Ваг тахо, но и с тях не става :neutral

Знаете ли от какво може да е проблема и как да постъпя в случая?

п.п.: таблото е на мотометър.
п.п.2: не мога да се свържа дори и с таблото за да му се извлече ПИН кода.

Благодаря!

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Сря 11 сеп 2013 9:20

Ако имам таблото с фис, дали халф или фул няма значение, та моите километри са до 220 в момента, а новото да речем е на 260, как да го настроя после да показва правилно? Също така, намерих едно табло с фис по симеон от арабите, до 220 км ама е с кан, а аз съм без. Мисля да го накарам да го пробваме за оборотомера и ако тръгне да го взема, иска му 100лв. Проблема е на кой му се занимава да го подкараме. Аз съм вързал всичко от към кабели, към Т32 и лоста съм окабелил четирите кабела, само един евентуално остана ако го няма този от оранжевата букса да се пусне. Нямам кабел за връзка с компа на колата.

ЕДИТ: Намерих и едно пасатско табло, с халф фис пак на 100лв. Ама него пък как да го разбера, дали е с кан или без кан... май цифрите не се водят като при голфа 919 и 920.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Съб 14 сеп 2013 15:39

Привет, колеги!
Имам малък проблем.
Смених си ръчката за управление, но нещо съм объркал и сега като пусна мигач и завия, след завоя волана не ми връща ръчката за мигача. Как да го оправя?

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Съб 14 сеп 2013 15:48

plamski3 написа:Привет, колеги!
Имам малък проблем.
Смених си ръчката за управление, но нещо съм объркал и сега като пусна мигач и завия, след завоя волана не ми връща ръчката за мигача. Как да го оправя?

Има едно бяло палче, което стърчи от левия лост навътре. Тествай докато е свалено дали работи. С темпомат ли е или без? Че имам едни излишни лостове дето ще ги пускам в продавалника след моята смяна с темпомата. Да не си го наврял много на вътре целия механизъм и да си стегнал така, може да изпуска да го върне ако се случи нещо такова, но си мисля, че няма как да го навреш отвъд предела му.

Потребителски аватар
plamski3

Мнениеот plamski3 » Съб 14 сеп 2013 16:55

Благодаря, колега!
Оправих си ръчката. Не разбрах какъв точно беше проблема, но предполагам, че не съм наместил долното (3-тото) краче на управлението на въздушните възглавници. Иначе ръчката е без темпомат (много скъпо искат за да ми го монтират .. по спомен около 500 лв. нчмам електронна газ)

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Чет 19 сеп 2013 20:49

Аз съм готов с МФА ама нещо не мога една функци1 да схвана. Има км/ч опция ама показва все 10-11 км/ч а аз се движа със 60 примерно. Още кабели ли трябва да опъвам или...
Таблпто свети малко слабо, врътката го регулира но си е слабо доста спрямо предното. Дали от смяна на диодите ще има ефект да го усиля или ще е нещо по-фрапантно по платката.

Потребителски аватар
icefire
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот icefire » Пет 20 сеп 2013 16:44

Това, дето пише km/h ти е средната скорост.
Таблото свети слабо, защото е свалено от кола на много километри. Това е много типично за VW таблата - с времето почват да светят слабо. Решението е подмяна на светодиодите. Всичките са SMD, трябва да си купиш различните цветове (за подсветката, за лампите за масло и т.н., за стрлките и т.н.)
Аз се сблъсках със същия проблем след подмяната на таблото, но така и не съм подменил светодиодите още...

Dpapazov

Мнениеот Dpapazov » Пет 20 сеп 2013 16:52

icefire написа:Това, дето пише km/h ти е средната скорост.
Таблото свети слабо, защото е свалено от кола на много километри. Това е много типично за VW таблата - с времето почват да светят слабо. Решението е подмяна на светодиодите. Всичките са SMD, трябва да си купиш различните цветове (за подсветката, за лампите за масло и т.н., за стрлките и т.н.)
Аз се сблъсках със същия проблем след подмяната на таблото, но така и не съм подменил светодиодите още...

И аз към тях съм се насочил. Но ще сменя само тези сините, другите си светят супер. Иначе старото ми табло на VDO свети повече и отдолу дисплеите се осветяват директно с диоди под тях, докато мотометър са отстрани и не знам дали това не е предпоставка пак да свети слабо. Но мисля неделя да ги лепна с поялника, ако успея да отида да взема бели диоди, че синьото не ми харесва. Ще ъпгрейдна заедно с таблото и климатроника. Обръщам поляризацията на дисплеите и всичко мисля, ще стане както трябва да е.

ЕДИТ: Готов съм

Изображение

Потребителски аватар
yanio
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yanio » Нед 22 сеп 2013 1:12

919 = без CAN; 920 = с CAN
6 = няма MFA; 2 = half mfa; 4 = full mfa
всички цифри без 6 значат immo2; 6 = immo3

Тези означения същите ли са за Пасат б5.5?

В момента моето табло с халф фис и е 3В0 920 826А
За да го сменя с фул фис трябва да търся 3В0 920 846А
Правилно ли съм разбрал ? :smile
После как става обучеването на новото табло ?

Върни се в “Направи си сам!”