Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- delian1978
- Автомобил: GOLF MK4 1.9 TDI R Line
- Двигател: ALH 1999
Re: Присаждане на MFA на Голф4 / Бора
Да,платката пасва,ама колегата според мен питаше за стъклото и основата с ринговете,а тя е различна и не става за Голф.
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Снимките който съм приложил е табло от Passat b5.5 със стъкло от golf 4!
И двете са VDO,диодите (лампите) са на еднакви места!Стъклото си щраква и се завиават 2-та винта!
Само че,има преправяне (малко добвяне и смяна на елементи по платката),и ако ще се слага пасатско табло на голф,и естествено префлашване на софтуера на таблото!
И двете са VDO,диодите (лампите) са на еднакви места!Стъклото си щраква и се завиават 2-та винта!
Само че,има преправяне (малко добвяне и смяна на елементи по платката),и ако ще се слага пасатско табло на голф,и естествено префлашване на софтуера на таблото!

- bangobango
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Здравейте, колеги. Влезна ми в акъла тази интервенция с присаждане на фул фис табло в моята кола (Пасат Б5 АФН без CAN). Търсих по всички ибей няма табла фул фис без КАН, дори не се намират и 1/2 фис без КАН. Всички са половин или цял фис НО с КАН. Четох във вортекс-а, че един смелчага е подкарал КАН табло на неговата кола, която е без КАН. Пренареждал кабелите на зелената и синята букси на таблото по определена схема и успял да подкара таблото без никакви проблеми. Другия момент е, че неговото ново табло е с половин фис. Някой знае ли дали има разлика м/у КАН табло с половин фис и КАН табло с цял? Например нещо в КАН таблото с цял фис да му пречи да заработи по горната схема. Благодаря!
-
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: asz 1.9TDI 131
И аз живо се интересувам. Сравнявах схемите на табло с К шина и CAN. Като монтирах таблото с CAN и пренаредих буксите не ми тръгна оборотомера и свети маслото на целия дисплей. Правих си експерименти и като откачих К шината на моето табло и светна маслото, което ще рече, че сигнала идва от ЕКУ-то а не е директно от датчика, за да се преправи по някакъв начин. За сигнала на оборотомера предполагам пак идва от начина на комуникация ЕКУ-табло и няма отделен пин по който да идва сигнала. Т.е. трябват някакви CAN симулатори, за да тръгне таблото пълноценно... поне така мисля.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
bangobango, това, което колегата VAG_MANIA е написал, е точно така. Както и да пренареждаш буксите, част от сигналите не идват от датчици, а директно от ECU-то и то по CAN шината.
Аз също от там тръгнах - исках да си слагам фул фис табло, но като видях, че е много по-скъпо от такова с малкото MFA в часовника, и че ми трябва и CAN симулатор, който пак е супер скъп, и после като четох по форумите колко хора с CAN симулатори после имат проблеми, просто се отказах.
От опит ви казвам - малкото MFA е 100 пъти по-готино от никакво MFA. Макар да не изглежда така добре, пак е много приятно да има някакъв бордкомпютър изобщо.
Аз също от там тръгнах - исках да си слагам фул фис табло, но като видях, че е много по-скъпо от такова с малкото MFA в часовника, и че ми трябва и CAN симулатор, който пак е супер скъп, и после като четох по форумите колко хора с CAN симулатори после имат проблеми, просто се отказах.
От опит ви казвам - малкото MFA е 100 пъти по-готино от никакво MFA. Макар да не изглежда така добре, пак е много приятно да има някакъв бордкомпютър изобщо.
- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Ако някой си търси фул фис табло без CAN с чисто нов фис да ми пише ;)
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Привет, колеги!
Захванах се с тази интервенция, обаче изникна проблем.
Колата е Голф 4 1.6 АКЛ 98-ма и фабрично си нямам борд компютър. Купих си табло което има борд при часовника. Кода на новото табло е 1j0 919 881 B v17 - поне така пише на капака му.
Та проблема е, че когато сложа новото табло на мястото на старото, не мога да достъпя нищо. На пълна диагностика с ВАГ КОМ ми прочита само канала на АБС,въздушните възглавници, имобилайзер и централното. Всички други канали не ми разрешава да ги достъпя. Опитах и с Ваг командер и Ваг тахо, но и с тях не става
Знаете ли от какво може да е проблема и как да постъпя в случая?
п.п.: таблото е на мотометър.
п.п.2: не мога да се свържа дори и с таблото за да му се извлече ПИН кода.
Благодаря!
Захванах се с тази интервенция, обаче изникна проблем.
Колата е Голф 4 1.6 АКЛ 98-ма и фабрично си нямам борд компютър. Купих си табло което има борд при часовника. Кода на новото табло е 1j0 919 881 B v17 - поне така пише на капака му.
Та проблема е, че когато сложа новото табло на мястото на старото, не мога да достъпя нищо. На пълна диагностика с ВАГ КОМ ми прочита само канала на АБС,въздушните възглавници, имобилайзер и централното. Всички други канали не ми разрешава да ги достъпя. Опитах и с Ваг командер и Ваг тахо, но и с тях не става

Знаете ли от какво може да е проблема и как да постъпя в случая?
п.п.: таблото е на мотометър.
п.п.2: не мога да се свържа дори и с таблото за да му се извлече ПИН кода.
Благодаря!
Ако имам таблото с фис, дали халф или фул няма значение, та моите километри са до 220 в момента, а новото да речем е на 260, как да го настроя после да показва правилно? Също така, намерих едно табло с фис по симеон от арабите, до 220 км ама е с кан, а аз съм без. Мисля да го накарам да го пробваме за оборотомера и ако тръгне да го взема, иска му 100лв. Проблема е на кой му се занимава да го подкараме. Аз съм вързал всичко от към кабели, към Т32 и лоста съм окабелил четирите кабела, само един евентуално остана ако го няма този от оранжевата букса да се пусне. Нямам кабел за връзка с компа на колата.
ЕДИТ: Намерих и едно пасатско табло, с халф фис пак на 100лв. Ама него пък как да го разбера, дали е с кан или без кан... май цифрите не се водят като при голфа 919 и 920.
ЕДИТ: Намерих и едно пасатско табло, с халф фис пак на 100лв. Ама него пък как да го разбера, дали е с кан или без кан... май цифрите не се водят като при голфа 919 и 920.
- plamski3
Привет, колеги!
Имам малък проблем.
Смених си ръчката за управление, но нещо съм объркал и сега като пусна мигач и завия, след завоя волана не ми връща ръчката за мигача. Как да го оправя?
Имам малък проблем.
Смених си ръчката за управление, но нещо съм объркал и сега като пусна мигач и завия, след завоя волана не ми връща ръчката за мигача. Как да го оправя?
plamski3 написа:Привет, колеги!
Имам малък проблем.
Има едно бяло палче, което стърчи от левия лост навътре. Тествай докато е свалено дали работи. С темпомат ли е или без? Че имам едни излишни лостове дето ще ги пускам в продавалника след моята смяна с темпомата. Да не си го наврял много на вътре целия механизъм и да си стегнал така, може да изпуска да го върне ако се случи нещо такова, но си мисля, че няма как да го навреш отвъд предела му.
- plamski3
Благодаря, колега!
Оправих си ръчката. Не разбрах какъв точно беше проблема, но предполагам, че не съм наместил долното (3-тото) краче на управлението на въздушните възглавници. Иначе ръчката е без темпомат (много скъпо искат за да ми го монтират .. по спомен около 500 лв. нчмам електронна газ)
Оправих си ръчката. Не разбрах какъв точно беше проблема, но предполагам, че не съм наместил долното (3-тото) краче на управлението на въздушните възглавници. Иначе ръчката е без темпомат (много скъпо искат за да ми го монтират .. по спомен около 500 лв. нчмам електронна газ)
Аз съм готов с МФА ама нещо не мога една функци1 да схвана. Има км/ч опция ама показва все 10-11 км/ч а аз се движа със 60 примерно. Още кабели ли трябва да опъвам или...
Таблпто свети малко слабо, врътката го регулира но си е слабо доста спрямо предното. Дали от смяна на диодите ще има ефект да го усиля или ще е нещо по-фрапантно по платката.
Таблпто свети малко слабо, врътката го регулира но си е слабо доста спрямо предното. Дали от смяна на диодите ще има ефект да го усиля или ще е нещо по-фрапантно по платката.
- icefire
- Автомобил:
- Двигател:
Това, дето пише km/h ти е средната скорост.
Таблото свети слабо, защото е свалено от кола на много километри. Това е много типично за VW таблата - с времето почват да светят слабо. Решението е подмяна на светодиодите. Всичките са SMD, трябва да си купиш различните цветове (за подсветката, за лампите за масло и т.н., за стрлките и т.н.)
Аз се сблъсках със същия проблем след подмяната на таблото, но така и не съм подменил светодиодите още...
Таблото свети слабо, защото е свалено от кола на много километри. Това е много типично за VW таблата - с времето почват да светят слабо. Решението е подмяна на светодиодите. Всичките са SMD, трябва да си купиш различните цветове (за подсветката, за лампите за масло и т.н., за стрлките и т.н.)
Аз се сблъсках със същия проблем след подмяната на таблото, но така и не съм подменил светодиодите още...
icefire написа:Това, дето пише km/h ти е средната скорост.
И аз към тях съм се насочил. Но ще сменя само тези сините, другите си светят супер. Иначе старото ми табло на VDO свети повече и отдолу дисплеите се осветяват директно с диоди под тях, докато мотометър са отстрани и не знам дали това не е предпоставка пак да свети слабо. Но мисля неделя да ги лепна с поялника, ако успея да отида да взема бели диоди, че синьото не ми харесва. Ще ъпгрейдна заедно с таблото и климатроника. Обръщам поляризацията на дисплеите и всичко мисля, ще стане както трябва да е.
ЕДИТ: Готов съм

919 = без CAN; 920 = с CAN
6 = няма MFA; 2 = half mfa; 4 = full mfa
всички цифри без 6 значат immo2; 6 = immo3
Тези означения същите ли са за Пасат б5.5?
В момента моето табло с халф фис и е 3В0 920 826А
За да го сменя с фул фис трябва да търся 3В0 920 846А
Правилно ли съм разбрал ?
После как става обучеването на новото табло ?
6 = няма MFA; 2 = half mfa; 4 = full mfa
всички цифри без 6 значат immo2; 6 = immo3
Тези означения същите ли са за Пасат б5.5?
В момента моето табло с халф фис и е 3В0 920 826А
За да го сменя с фул фис трябва да търся 3В0 920 846А
Правилно ли съм разбрал ?

После как става обучеването на новото табло ?