Пасат В4 1,8 ми проблем с отчитането на темп. на таблото

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
milen_1975
Автомобил: VW Passat Variant B4
Двигател: 1.8 ABS 1993

Re: Проблем с отчитането на температурата на таблото,Пасат В

Мнениеот milen_1975 » Нед 08 сеп 2013 1:38

Bobko81 написа:оказа се температурния датчик. между стрелката и реалната температура се оказа 4-5 градуса по време на диагностиката.

Колега, кой датчик сложи? С жълтия или със синия пръстен, и на какви пари го взе? Сега с този датчик, показанията през ваг кома, и на таблото са едно към едно ли? :mhihi Евала, ако е така! Но това е много рядко явление, да не даде поне от 1 до 3 градуса разлика в показанията на двете. Ако ще златен термостат, и златен датчик на тройника да сложиш за една торба пари, е почти невъзможно! Знам го, защото съм се напатил с подобни проблеми с температури :mhihi Но все пак поздравления :th_up

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Пон 09 сеп 2013 16:29

Оригиналния датчик е с жълт пръстен но никъде не можах да намеря и накрая взех и сложих този със синия пръстен който и на външен вид не е същия като оригиналния но във всички магазини излиза това.Купих го за 42лв.от Ауто+ .Разликата на ваг кома показа около 5 градуса разлика между него и стрелката.
Прикачени файлове
sens3.jpg
967444.jpg

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Пон 09 сеп 2013 20:20

Ще се опитам да обясня нещо,дано се получи.
Когато датчиците не дават коректна информация,стрелката не отчита вярно.Обаче когато се иде на Ваг-ком,той всъщност взима информация от датчика и при това положение е нормално тази информация да съвпада със стрелката.Това обаче не означава,че стрелката/сигнала от датчика/съвпада с истинската температура в двигатела...За тази цел винаги се мери температурата с термометър,сравнява се с инфото от датчика,тогава вече със стрелката и се открива виновника.
Другото странно нещо в случая е цвета на пръстена.
Имам датчик от 1Z.Пръстена му е зелен.
Моя бензинов мотор е с жълт.
Карал съм с зеления и всъщност се сетих,че има връзка с подгряването на колектора при мен,при теб може би със свещите или друг някакъв подгрев ако имаш.Не знам дали командва директно подгрева или минава през компа,но при мен със жълтия датчик подгрева се изключваше на 70градуса,а с зеления на 40.Резултата от това беше едно падане на оборотите твърде рано,колата още не е загряла достатъчно за да държи стабилни минималните си обороти.Като инфо на таблото инъче показват еднакво.Предполагам,че е от таралежа,не помня как стигнах до този извод но правих доста замервания и сравнения.
Та мисълта ми е,че при теб с дизела може да се получи обратния ефект-дълго подгряване на каквото там грее,не знам при нафтата подгрява ли се колектора.

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Пон 09 сеп 2013 20:38

А знаете ли ,че датчиците са два отделни-един за ЕБУ който управлява мотора и друг за таблото?За това се виждат различно.Например -Апаратурата показва 110гр а таблото около97!Е?Едната информация е за специалистите , а другата за водача!Следете това на таблото! :th_up

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Пон 09 сеп 2013 21:49

Знаем,ама това за специалистите....не го знаем.

Потребителски аватар
Bobko81
Автомобил: Skoda Fabia I 1 4 16V
Двигател: AUB

Мнениеот Bobko81 » Вто 10 сеп 2013 20:42

Не мога да давам мнения защото карам дизел от два месеца и още нищо не разбирам.Знам само,че с оригиналния датчик с който купих колата и беше прецакан защото при околна температура от 40 градуса подгряващите свещи работеха по 10 секунди и колата държеше над 1000 оборота първите 5 минути,а сега с новия лампата само светва за секунда и при стартиране си държи 900 оборота и не мърдат което е нормално.

Потребителски аватар
vwladi
Автомобил: VW Passat B3 35i
Двигател: ABS 1992

Мнениеот vwladi » Сря 11 сеп 2013 23:02

Колеги, все още съм малък така да кажа и не ги разбирам нещата много но същият проблем се появи и при мен. Таблото показваше с 10 градуса по-малко.Колата е Пасат Б3 1.8ми 90 коня АБС. Смених датчика с нов с 4 пина и жълт пръстен, проблемът остана. Незнам как ги замервате тези клеми прочетох темата Вие сте го обяснили ама нещо :banghead пуста глава не разбира.Имам теч на масло под Моното при (колекторите) ако не се лъжа и става локвичка, смених гарнитурата няколко пъти не става.(Има теми за това четох, направих всичко и НЕ). Наскоро разглобих таблото защото се скъса жилото за скоростта. Разместих буксата (взе че ми светна часовника за първи път от над 10 г.) и нищо. Може ли да е от таблото или от термостат,но датчика и при нов и при стар все едно и съшо не мога да разбера, не вдига повече от 80 градуса. Какво да направя

Потребителски аватар
Iezekil

Мнениеот Iezekil » Чет 12 сеп 2013 4:59

Първо измери с термометър колко ти е действително водата.Ако е 80гр-датчика не лъже и сменяш термостат.Ако е повече трябва да презапоиш стабилизатора на напрежение отзад на таблото,мисля в левия ъгъл.Или ако имаш възможност направо пробвай с друго табло.

Потребителски аватар
vwladi

Мнениеот vwladi » Чет 12 сеп 2013 10:36

Добре, колега ще пробвам, с ново табло а как да измеря температурата на водата, че нещо не си го обяснявам (съжалявам за глупавия въпрос ама..) :banghead Ще пробвам да сменя термостата и ще кажа мнение и дали е изчезнал проблема :love.vwclub

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Чет 12 сеп 2013 11:13

Отваряш разширителния съд и ръгаш термометъра вътре - при загрял двигател, разбира се :beer

Потребителски аватар
vwladi

Мнениеот vwladi » Чет 12 сеп 2013 20:29

Благодаря колега ще се опита
:biggrin

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 12 сеп 2013 20:40

Само гледай да не е точно на 90 градуса, защото има вероятност да те изгори антифриза! Когато колата загрее буташ термометъра и щом мине 70 градуса затваряш за да няма аталък!
Ако от началото отчита правилно, единствения вариант е след 90 градуса да прави проблем но няма как да го хванеш с отворена капачка :c020

rudoni
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rudoni » Чет 12 сеп 2013 20:52

Ама момчета , как ще мерите при отворена капачка? Тя е за това да подържа определено налягане и от там температура!Така вие сваляте температурат и вкарвате мотора в неадекватен режим.Той почва да се адаптира и почва да прави разни магарии.Моля ви ,като не сте компетентни ,не правете експерименти! :a045

sex_men33
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот sex_men33 » Сря 26 ное 2014 15:19

Колеги и аз имам проблем със таблото,изгоряха ми датчиците за температура,гориво и бордовия компютър само часа ми показва.Смених таблото със друг но след 2 месеца пак ми изгоря по същия начин.

Върни се в “Passat”