Приятели, имам следният проблем:
Автомобильт е Голф 4,1.4,75 коня,бензин.Когато работи на свободни обороти, от двигателят се чува леко тракане и звучи малко като дизел.Шумьт от тракането не е постоянен, понякога затихва, когато двигателят е добре загрял.Споделете на какво може да се дьлжи това.
golf 4, 1.4, 75 hp от двигателят се чува леко тракане
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: golf 4, 1.4, 75 hp
хидравличен повдигач.
-
- Двигател: 1.4-1998
Re: golf 4, 1.4, 75 hp
Скьп и сериозен ли е проблемьт или може да се кара и така без много рьчки ?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: golf 4, 1.4, 75 hp от двигателят се чува леко тракане
Хич да не ти пука - музиката на мах и проблема се решава
Сериозно - не е проблем да караш и така, докато го търпиш да ти пили нервите, но щом затихва, възможно е и да има подобрение от смяна на масло - чука именно защото трудно се пълни, и докато се напълни. Още повече ако и изпуска маслото. Иначе смяната си върви над 100-на лева отвсякъде, 8 повдигача по 12-15лв.бр., гарнитура капак, труд итн.

-
Приятел, и музиката ми е проблем :) Не знам какьв е кода на оригиналния касетофон,а не искам да го сменям, защото си пасва много добре на интериора, а сащо и осветлението.
-
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABD 1994
Провери си и токовете, имах подобен проблем, но го описвам по-скоро цъкане (като часовник, с форсиране на двигателя се усилва) при мен беше от кабелите на свещите.
Успех!
Успех!
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Мда, провери си и свещите и кабелите. При мен именно от тях се чуваше тракане като на повдигач.
-
ходих да си сменям маслото и ми казаха че са повдигачи но след смяната на маслото при добре загрял мотор не се чува това досадно тракане а свещите и кабелите не пречи да ги проверя но за какво трябва да гледам ?
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Свещите ги отвиваш и ги гледаш отдолу. Не се сещам при нормална работа на мотора как изглеждат, но в нета има информация-потърси. За кабелите, моят единия беше се стопил около свеща,провериги дали не са нацепени и т.н..
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Пусни клип с работещ мотор, да може да чуем за какво става на въпрос! Има вероятност да чука от чашките, а не от повдигачите!
-
По принцип и свещи и кабели трябва да се сменят на определен брой километри, моите кабели не бяха сменяни от както е купена колата(кабелите). Съответно ми правеха много проблеми, които ги разбрах в последствие след смяната им ( нестабилни обороти, ниски обороти, глъхнене при форсиране на определени обороти, а накрая дори работеше на 3 цилиндъра). Не съм сигурен за свещите на колко километра се сменят мисля, че е от рода на 20к в зависимост от това каква марка са а кабелите 60-70к, това поне пише на опаковката на моите. За свещите развиваш някоя свещ и гледаш електрода в средата - трябва да е с цилиндрична форма, с работата на свещите се износва този електрод и погледнат отгоре прилича на триъгълник. Това не означава, че свещите са не работещи или правят проблем, но е хубаво да се сменят. Кабелите - палиш вечер колата вдигаш капака и гледаш за искри ( при мен нямаше, но пак бяха проблемни), други съветват да пръскаш с вода по кабелите и ако има спукано в изолацията ще започнат искрите, но това така и не го пробвах. В никакъв случай не ги пипай с голи ръце!
-
Ами тракането си е от повдигачите.Проблемите които ти ги описваш,като нестабилни обороти и т.н. ги нямам.Само където днеска при работещ двигател пипнах без да искам една от лулите на онова което трябва да е нещо като делко но не е :) и ме удари ток.Не знам това за какво говори.
-
Имаш предвид дистрибуторната капачка ли? Там където отиват всички кабели от свещите? Вземи от някой приятел кабели на заем и пробвай за всеки случай, няма да загубиш във всеки случай.
-
Точно при кабелите на дистрибуторната капачка ме удари ток.За по напред направо ще взема нови,защото повечето от аверите са на вълна астра исузо дизел:)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”