Не иска да запали без да му се подаде газ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 13 дек 2006 21:04

Не искам да се правя на специалист, но за датчика на хол незнам как може да се провери без да даде дефекта в момента на проверката. Имал съм познати с подобен проблем и за да се установи,майсторите държаха колата при тях по няколко дни за да могат да я тестват сутрин на студен двигател.

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 14 дек 2006 8:25

А бе, стига сте ровичкали по колите. Вие когато кихнете, веднага ли ходите на доктор? : само VW

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Чет 14 дек 2006 14:32

kaloyan22 написа:А бе, стига сте ровичкали по колите. Вие когато кихнете, веднага ли ходите на доктор? : само VW

не е в това въпроса, на човека му се случило за пръв път нещо и не знае и на другите дали се случва..... та пита, а ние споделяме....
Все едно на някой 83 годишен да не му стане и силно да се притесни, да иде на доктор и доктора да му се засмее и да каже.... на твойта възраст на 99.9 % им се случва - нема се плашиш

silent написа:
batmilko написа:тва ми се е случвало и на мен.... 1.8 АБС.... въпреки, че имам гас-мас, ма автоматично си пали колата на бензин.... та паля, минавам 50 метра и гася и после..... пали трудно (след малко повече въртене) и ако не регулирам с педала на газта..... гасне, само, че при мен, като подам газ и тя превключва на газ и заработва нормално.......
естесвено, след като покарам малко повече нямам проблем даизгася, да запаля на бензин и да си работи екстра

Твоят проблем не е проблем. На студена кола особено след 50метра има много газ в някаква никаква фаза по маркучите и като припалиш на бензин горивото става много и гасне. Та трябва да "припомпваш" докато се изфорсира и изчисти ма пък тогава автоматично минава на газ та така. Имоята е така и в началото се шашках.

знам :wink: никъде не съм писал, че е проблем :wink:

Потребителски аватар
K22
Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
Двигател: 2200 Д 2005

Мнениеот K22 » Чет 14 дек 2006 14:44

Да споделя личен опит с Вектрата:
Ей така угасна на студено и не ебава да зеапали-направо умряла :twisted:
Викнах приятел майстор-той откачи захранването на дюзата на моното, повъртях на педал до дупка малко.. и после като закачи дюзата -запали като пищов!!

Потребителски аватар
oSViRePql
Автомобил:
Двигател:

Re: Не иска да запали без да му се подаде газ

Мнениеот oSViRePql » Чет 14 дек 2006 14:46

orgasmatron написа:
dpp написа:....

гориво сипвам само на лукойл.

:офф Аз повече на Лукойл не сипвам не съм доволен хич :? И откакто разбрах за случая... Някакъв човек с нов джип(няма представа какъв беше) си сипва нафта от Лукойла и кара си човека и му се скапва нафтовата помна след което тя му струва 3500лв и той ги осъжда за това ;) Накрая се разбира че в нафтата имало вода и още какви ли не боклуци... Много познати също не са доволни така че пробвай да смениш бензиностанцията :)

Иначе ОМВ и ОПЕТ ;)

Потребителски аватар
Dan4o
Автомобил: Golf VII Highline
Двигател: 2.0 TDI DSG
Контакти:

Мнениеот Dan4o » Сря 27 дек 2006 0:55

От пролетта имам същия проблем - студена пали от раз, но след няколкостонин метра, 5 мин. след като съм я угасил, не иска да запали. Запалва от 10-ия път примерно или след подаване на газ. Карах я на диагностика в Юнитрейд на Околовръстното - нищо не откриха. Проблемът се появявя от време на време, но понякога доста често и ме изнервя. Интересно е съвпадението, че аз също зареждам само на Лукойл...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Сря 27 дек 2006 7:32

Интересно е съвпадението, че аз също зареждам само на Лукойл...

стига с този Луколио :wink: бе колеги, нали четете анкетата колко процента статистически зареждат там логично е да има такива съвпадения..... по добре си прегледайте колите , че то правиш струваш все от тях взимаш тунджата .......( от олиото с лук вътре ;) )

Върни се в “Passat”