Благодаря ви за мненията, разубедихте ме (не че бях и убеден де просто търсих инфо от хора по-наясно с модела и реална цена на подобен автомобил) и ще се оглеждам за друго.
В момента май най-клоня към 2.0 DSG 2010-11. Според вас струва ли си да се занимавам с някоя автокъща да си поръчам да ми внесе някоя от Германия или да си купувам от България с ясната идея че и от .de и .bg колите са 1 дол дренки (така съм чел по българските форуми, нямам наблюдения).
Благодаря още веднъж.
Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.
Пак ли за Голф 6 става въпрос?
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
Здравей колега! Визията на автомобила е убийствена! Това ,че е 80 к.с. какво лошо? Нисък данък, икономична , красива какво повече! Такситата щели да те изпреварват и т.н. , пълни простотии! И брат ми така се чуди за Опел астра 1.3 CDTI и сега се радва на нисък разход и не си брои стотинките като зарежда гориво. Ако си състезател по скоро не е за теб, но ако искаш да си джиткаш спокойно и да се кефиш на колицата, взимай без да се замисляш, стига цената да е добра. Адекватни мнения от състезатели, няма да получиш, не се залъгвай! Ако си ергенче и ако ти се работи за колата, включвам гориво, ДАНЪК( ще кажат, че е 1 път в годината, ДА , но не е малък разход и все не остават пари за него) и т.н. си вземи бегачка!
- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
бакшишите на метан са с има няма 20 коня отгоре
- liderass
- Автомобил:
- Двигател:
То нали само състезатели са по улиците, та ги четем всеки ден!
- plamikcho
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: BLS 2007
Абсолютно подкрепям колегата liderass
.
Офф-топик (към колегите, на които са им малко "конете"):
Не мога да разбера за чий к***ц ви е кола 100+ к.с. в града? И какъв е проблема да ви изпревари някой (било то такси, Порше, Икарус или камион на Волф)? Винаги ще има хора с по-бърза кола от вашата, които могат да ви изпреварят.
(Все пак цената на посочената кола ми се вижда височка)

Офф-топик (към колегите, на които са им малко "конете"):
Не мога да разбера за чий к***ц ви е кола 100+ к.с. в града? И какъв е проблема да ви изпревари някой (било то такси, Порше, Икарус или камион на Волф)? Винаги ще има хора с по-бърза кола от вашата, които могат да ви изпреварят.
(Все пак цената на посочената кола ми се вижда височка)
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Каталожни данни Голф 6:
1.4 TSI - 120 к.с.
Разход градско 7.7 л/100 км
Извънградско 5 л/100 км
Ускорение 0-100 за 9.5 сек.
1.4i - 80 к.с.
Разход градско 8.5 л/100 км
Извънградско 5.1 л/100 км
Ускорение 0-100 за 13.9 сек.
Т.е. хем ускорява по-бавно, хем харчи повече. А и струва супер много пари. Доста странно решение на бившия собственик да избере такава комбинация
1.4 TSI - 120 к.с.
Разход градско 7.7 л/100 км
Извънградско 5 л/100 км
Ускорение 0-100 за 9.5 сек.
1.4i - 80 к.с.
Разход градско 8.5 л/100 км
Извънградско 5.1 л/100 км
Ускорение 0-100 за 13.9 сек.
Т.е. хем ускорява по-бавно, хем харчи повече. А и струва супер много пари. Доста странно решение на бившия собственик да избере такава комбинация

- AmW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мен ако питаш доста странно решение на производителя
Понеже съм се накрал на служебните кокали (все по 80-90к.с.) метан или дизел, та да ви кажа да си гледате работата с това "за какво ти е по мощна" "ако си ергенче" и подобни... Чувствам се много по опасен, изключително тромав и муден по светофарите... което ме кара да не се чувствам комфортно в автомобили по 80-90к.с.
А и минаха времената когато 120к.с. бяха нещо мега ултра мощно...

Понеже съм се накрал на служебните кокали (все по 80-90к.с.) метан или дизел, та да ви кажа да си гледате работата с това "за какво ти е по мощна" "ако си ергенче" и подобни... Чувствам се много по опасен, изключително тромав и муден по светофарите... което ме кара да не се чувствам комфортно в автомобили по 80-90к.с.
А и минаха времената когато 120к.с. бяха нещо мега ултра мощно...
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия
А 90% от младите човеци обичат да понастъпват чат-пат колите си.Тука и да настъпваш и да не настъпваш файда...80 коня,а парите и не са никак малко

А 90% от младите човеци обичат да понастъпват чат-пат колите си.Тука и да настъпваш и да не настъпваш файда...80 коня,а парите и не са никак малко

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Bai Sando написа:Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия![]()
Тя цялата концепция на колата е замислена и направена за едно единствено нещо, да си правиш кефа с нея "супер кар за бедняци"!
Визия, всяка линия, всеки детайл в екстериора и интериора, гуми, джанти, всичко.Агресивна, различна от шир потребата по-улиците, абе всичко е направено с една единствена цел, да ти доставя удоволствие от шофирането и да ти вдига адреналина на макс.
Тук, влизаш, сядаш в спортните седалки, хващаш кожения волан, врътваш ключа, 1-ва, подаваш и ... КУР

Ко, НЕ

Някак си в едно са събрани две несъвместими понятия, спортен и агресивен дизайн, изпипан до последната подробност, кола след която хората се обръщат и цъкат с език и двигател който има по-малко мощност от колата за пазар на жена ми

Това буди у мен пълно недоумение!
Що за човек би си причинил подобно нещо

-
- Автомобил: Mercedes 200E W124
- Двигател: 2.0 16V M111.940
Колата е страхотна на снимките, 80к.с. за града са предостатъчни, една газова уредба и става върхът. За скорости до 130-140км/ч, каквито са и максималните ограничения тук, повече магарета не ти трябват. Колата е точно разработена, първият собственик точно е платил голямото обезценяване за първите години. Но ако още те гонят желанията за даване на цялата газ и въртене на гуми, което е задължително за младите шофьори, по-добре си търси 1.8.
П.П. Много по-смислено е пък да имаш стара продънена каруца с пет турбини от скания, която не става за нищо друго освен да изгориш половин резервоар за 3 пускания на пистата за драг или да получаваш душевен оргазъм, всеки път когато дръпнеш 5 метра напред на светофара пред всички други.
П.П. Много по-смислено е пък да имаш стара продънена каруца с пет турбини от скания, която не става за нищо друго освен да изгориш половин резервоар за 3 пускания на пистата за драг или да получаваш душевен оргазъм, всеки път когато дръпнеш 5 метра напред на светофара пред всички други.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
forski написа:Bai Sando написа:Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия![]()
Тя цялата концепция на колата е замислена и направена за едно единствено нещо, да си правиш кефа с нея "супер кар за бедняци"!
Визия, всяка линия, всеки детайл в екстериора и интериора, гуми, джанти, всичко.Агресивна, различна от шир потребата по-улиците, абе всичко е направено с една единствена цел, да ти доставя удоволствие от шофирането и да ти вдига адреналина на макс.
Тук, влизаш, сядаш в спортните седалки, хващаш кожения волан, врътваш ключа, 1-ва, подаваш и ... КУР![]()
Ко, НЕ![]()
Някак си в едно са събрани две несъвместими понятия, спортен и агресивен дизайн, изпипан до последната подробност, кола след която хората се обръщат и цъкат с език и двигател който има по-малко мощност от колата за пазар на жена ми![]()
Това буди у мен пълно недоумение!
Що за човек би си причинил подобно нещо
Точно това имах предвид.Даже като прочетох 80 к.с. помислих да няма правописна грешка

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Покупката на тази кола е като да се ожениш за фригидна красавица...
- xalerrelax
- Автомобил:
- Двигател:
Eunos написа:Колата е страхотна на снимките, 80к.с. за града са предостатъчни, една газова уредба и става върхът. За скорости до 130-140км/ч, каквито са и максималните ограничения тук, повече магарета не ти трябват. Колата е точно разработена, първият собственик точно е платил голямото обезценяване за първите години. Но ако още те гонят желанията за даване на цялата газ и въртене на гуми, което е задължително за младите шофьори, по-добре си търси 1.8.
Колата се продава от доста време(поне от доста време я гледам в Мобиле) , според мен заради цената.
Но като цяло на мен ми харесва Голфа.
Напълно подкрепям , да ти писне от форумни псевдо състезатели.
Слезте малко от тези реактивни самолети , които карате.

- forski
- Двигател:
- Контакти:
Aбе хора, кой ви говори за пилене на гуми по-светофарите и за реактивни самолети, какво ви става?
Имаше преди много години обява във мобилето за Форд Мустанг с присаден двигател от Волга, и той ще те закара от единия край на града до другия ама не е там работата...не са го правили за това!
Айде със здраве
Имаше преди много години обява във мобилето за Форд Мустанг с присаден двигател от Волга, и той ще те закара от единия край на града до другия ама не е там работата...не са го правили за това!
Айде със здраве

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”