Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
creolophus
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за Golf 6 R-line 1.4 80 к.с.

Мнениеот creolophus » Чет 19 сеп 2013 12:22

Благодаря ви за мненията, разубедихте ме (не че бях и убеден де просто търсих инфо от хора по-наясно с модела и реална цена на подобен автомобил) и ще се оглеждам за друго.

В момента май най-клоня към 2.0 DSG 2010-11. Според вас струва ли си да се занимавам с някоя автокъща да си поръчам да ми внесе някоя от Германия или да си купувам от България с ясната идея че и от .de и .bg колите са 1 дол дренки (така съм чел по българските форуми, нямам наблюдения).

Благодаря още веднъж.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 13:57

Пак ли за Голф 6 става въпрос?

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Чет 19 сеп 2013 14:08

Здравей колега! Визията на автомобила е убийствена! Това ,че е 80 к.с. какво лошо? Нисък данък, икономична , красива какво повече! Такситата щели да те изпреварват и т.н. , пълни простотии! И брат ми така се чуди за Опел астра 1.3 CDTI и сега се радва на нисък разход и не си брои стотинките като зарежда гориво. Ако си състезател по скоро не е за теб, но ако искаш да си джиткаш спокойно и да се кефиш на колицата, взимай без да се замисляш, стига цената да е добра. Адекватни мнения от състезатели, няма да получиш, не се залъгвай! Ако си ергенче и ако ти се работи за колата, включвам гориво, ДАНЪК( ще кажат, че е 1 път в годината, ДА , но не е малък разход и все не остават пари за него) и т.н. си вземи бегачка!

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Чет 19 сеп 2013 14:32

бакшишите на метан са с има няма 20 коня отгоре

Потребителски аватар
liderass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот liderass » Чет 19 сеп 2013 14:36

То нали само състезатели са по улиците, та ги четем всеки ден!

Потребителски аватар
plamikcho
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: BLS 2007

Мнениеот plamikcho » Чет 19 сеп 2013 15:45

Абсолютно подкрепям колегата liderass :th_up .
Офф-топик (към колегите, на които са им малко "конете"):
Не мога да разбера за чий к***ц ви е кола 100+ к.с. в града? И какъв е проблема да ви изпревари някой (било то такси, Порше, Икарус или камион на Волф)? Винаги ще има хора с по-бърза кола от вашата, които могат да ви изпреварят.

(Все пак цената на посочената кола ми се вижда височка)

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 19 сеп 2013 15:56

Каталожни данни Голф 6:
1.4 TSI - 120 к.с.
Разход градско 7.7 л/100 км
Извънградско 5 л/100 км
Ускорение 0-100 за 9.5 сек.

1.4i - 80 к.с.
Разход градско 8.5 л/100 км
Извънградско 5.1 л/100 км
Ускорение 0-100 за 13.9 сек.

Т.е. хем ускорява по-бавно, хем харчи повече. А и струва супер много пари. Доста странно решение на бившия собственик да избере такава комбинация :screwy

Потребителски аватар
AmW
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот AmW » Чет 19 сеп 2013 17:56

Мен ако питаш доста странно решение на производителя :mhihi
Понеже съм се накрал на служебните кокали (все по 80-90к.с.) метан или дизел, та да ви кажа да си гледате работата с това "за какво ти е по мощна" "ако си ергенче" и подобни... Чувствам се много по опасен, изключително тромав и муден по светофарите... което ме кара да не се чувствам комфортно в автомобили по 80-90к.с.
А и минаха времената когато 120к.с. бяха нещо мега ултра мощно...

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 19 сеп 2013 18:03

Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия :bowdown
А 90% от младите човеци обичат да понастъпват чат-пат колите си.Тука и да настъпваш и да не настъпваш файда...80 коня,а парите и не са никак малко :no

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 18:45

Bai Sando написа:Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия :bowdown
А 90% от младите човеци обичат да понастъпват чат-пат колите си.Тука и да настъпваш и да не настъпваш файда...80 коня,а парите и не са никак малко :no

Тя цялата концепция на колата е замислена и направена за едно единствено нещо, да си правиш кефа с нея "супер кар за бедняци"!
Визия, всяка линия, всеки детайл в екстериора и интериора, гуми, джанти, всичко.Агресивна, различна от шир потребата по-улиците, абе всичко е направено с една единствена цел, да ти доставя удоволствие от шофирането и да ти вдига адреналина на макс.
Тук, влизаш, сядаш в спортните седалки, хващаш кожения волан, врътваш ключа, 1-ва, подаваш и ... КУР :rolleyes
Ко, НЕ :smile
Някак си в едно са събрани две несъвместими понятия, спортен и агресивен дизайн, изпипан до последната подробност, кола след която хората се обръщат и цъкат с език и двигател който има по-малко мощност от колата за пазар на жена ми :banghead
Това буди у мен пълно недоумение!
Що за човек би си причинил подобно нещо :no

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Чет 19 сеп 2013 18:50

Колата е страхотна на снимките, 80к.с. за града са предостатъчни, една газова уредба и става върхът. За скорости до 130-140км/ч, каквито са и максималните ограничения тук, повече магарета не ти трябват. Колата е точно разработена, първият собственик точно е платил голямото обезценяване за първите години. Но ако още те гонят желанията за даване на цялата газ и въртене на гуми, което е задължително за младите шофьори, по-добре си търси 1.8.

П.П. Много по-смислено е пък да имаш стара продънена каруца с пет турбини от скания, която не става за нищо друго освен да изгориш половин резервоар за 3 пускания на пистата за драг или да получаваш душевен оргазъм, всеки път когато дръпнеш 5 метра напред на светофара пред всички други.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Чет 19 сеп 2013 18:55

forski написа:
Bai Sando написа:Такава кола отива на млад човек,особено с тая визия :bowdown

Тя цялата концепция на колата е замислена и направена за едно единствено нещо, да си правиш кефа с нея "супер кар за бедняци"!
Визия, всяка линия, всеки детайл в екстериора и интериора, гуми, джанти, всичко.Агресивна, различна от шир потребата по-улиците, абе всичко е направено с една единствена цел, да ти доставя удоволствие от шофирането и да ти вдига адреналина на макс.
Тук, влизаш, сядаш в спортните седалки, хващаш кожения волан, врътваш ключа, 1-ва, подаваш и ... КУР :rolleyes
Ко, НЕ :smile
Някак си в едно са събрани две несъвместими понятия, спортен и агресивен дизайн, изпипан до последната подробност, кола след която хората се обръщат и цъкат с език и двигател който има по-малко мощност от колата за пазар на жена ми :banghead
Това буди у мен пълно недоумение!
Що за човек би си причинил подобно нещо :no

Точно това имах предвид.Даже като прочетох 80 к.с. помислих да няма правописна грешка :mrgreen

Потребителски аватар
muns61
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот muns61 » Чет 19 сеп 2013 18:59

Покупката на тази кола е като да се ожениш за фригидна красавица...

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Чет 19 сеп 2013 19:02

Eunos написа:Колата е страхотна на снимките, 80к.с. за града са предостатъчни, една газова уредба и става върхът. За скорости до 130-140км/ч, каквито са и максималните ограничения тук, повече магарета не ти трябват. Колата е точно разработена, първият собственик точно е платил голямото обезценяване за първите години. Но ако още те гонят желанията за даване на цялата газ и въртене на гуми, което е задължително за младите шофьори, по-добре си търси 1.8.

П.П. Много по-смислено е пък да имаш стара продънена каруца с пет турбини от скания, която не става за нищо друго освен да изгориш половин резервоар за 3 пускания на пистата за драг или да получаваш душевен оргазъм, всеки път когато дръпнеш 5 метра напред на светофара пред всички други.

Колата се продава от доста време(поне от доста време я гледам в Мобиле) , според мен заради цената.
Но като цяло на мен ми харесва Голфа.
Напълно подкрепям , да ти писне от форумни псевдо състезатели.
Слезте малко от тези реактивни самолети , които карате. :screwy

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Чет 19 сеп 2013 19:21

Aбе хора, кой ви говори за пилене на гуми по-светофарите и за реактивни самолети, какво ви става?
Имаше преди много години обява във мобилето за Форд Мустанг с присаден двигател от Волга, и той ще те закара от единия край на града до другия ама не е там работата...не са го правили за това!
Айде със здраве :beer

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”