Vw Passat B5 AFN - Маховик демпферен или твърд?
- Apokaliptiko
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1998 AFN
Vw Passat B5 AFN - Маховик демпферен или твърд?
Здравейте, от заглавието предполагам става ясно какво Моля да разискваме в тази тема. Понеже идва и моето време да сменя маховика, и затова съм решил с Ваша помощ да имам преднина като информация какъв е по правилният вариант, да е демпферен или твърд. Нека да сравним всичко като здравина за напред, цена /на единият, другият/. Общо казано всички плюсове и минуси, за да знам и не само аз за какво да се подготвя.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Re: Vw Passat B5 AFN - Маховик демпферен или твърд?
В тази тема разисквахме някой и друг аспект по този въпрос http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=24&t=355734 Ще ми е интересно да науча и аз доп. подробности по замяната 

-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Според мен колега тея демпферни маховици са измислени от производителите да се слагат на автомобилите само и само за пари..старата технология на твърдите маховици толкова години преди това е разработвана и тествана и в същото време толкова здрава и безотказна,се сменя от тая "простотия"/консуматив/ само и само с цел по-често обслужване
.

- Apokaliptiko
То е ясно, че в света нищо не се прави без да има пари за печалба, но потърпевшите сме ние и трябва да търсим варианти.
-
Именно слагаи твърдия тои се е доказал!!!
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Защо си мъчиш акъла и скоростите за 200-300лв разлика?
- DA@KA
- Автомобил: Caravelle
- Двигател: ACV 1998
Пред тази дилема бях юли месец.Питах маистори и припатили колеги и тъи като ще си карам буса 2.5TDI още годинки везната се наклони към двумасовия маховик.Този маховик не е някаква изгъзица.
-
- Автомобил:
- Двигател:
IRRITATING написа:Защо си мъчиш акъла и скоростите за 200-300лв разлика?
При мапната кола , колко мислиш ще изкара новия маховик ?
Вярно зависи как е мапната, но като цяло.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
И при 2-та варианта има компенсаторни пружини само, че са на различно място. Основно идеята е да се направи фвродовия диск който е основния консуматов да е по-прост защото остава само един диск с плочки феродо. Пружините са изместени от феродовия диск в маховика. Тук е много добре обяснено:
- instantaccess
- Автомобил:
- Двигател:
Колега автор - как разбра, че и ти ще сменяш маховик? Лично аз имах два случая - на голф 4 тди 90к.с. имаше едно "дрънчене", сменихме маховика и се оправи. При пасат б5 1,9 110к.с. има вибрации при отпускане на съединителя, но тези вибрации ги има вече 4год. и 80хил.км. без да се увеличават или нещо си.
Та, извинявам се за може би "тъпия" ми въпрос - ама как да разбера дали е за смяна маховика или не е? При възможност преди да е свалена кутията.
Та, извинявам се за може би "тъпия" ми въпрос - ама как да разбера дали е за смяна маховика или не е? При възможност преди да е свалена кутията.
-
Както писах и по-горе тия демпферини маховици са пълен т..ак,особенно афтърмаркет частите продавани в Б-я...
Баща ми има Мазда 6 2.0 136к.дизел,нейния маховик го смених със твърд не само заради парите но повярвай разлика няма,дори в момента двигателя е по пъргав защото обикновенния маховик е по лек
.Ако на мен ми се наложи смяна въобще не бих се замислял за двумасовия боклук.. 
Баща ми има Мазда 6 2.0 136к.дизел,нейния маховик го смених със твърд не само заради парите но повярвай разлика няма,дори в момента двигателя е по пъргав защото обикновенния маховик е по лек

- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
Не знам.. аз пък чувам тук - там, че двумасовата шитня, била по- добра от обикновения в гасенето и ако се сложи обикновен грижата била в скоростната кутия - била " по-нежна" от старите и започвала да се предава по-лесно...идеята е, че като удариш чертата се оказвало накрая, че си спестил пари от съединителя, ма си ги дал за кутия...
Иначе е ясно че тоя възел е направен за пари с добре заложено "инженерно остаряване".... 

- Apokaliptiko
Аз продължавам да чета, и в други форуми и повечето мнения са двузначни. Ако е твърд, кутията заминава. Ако е демпферен дали ще е стока. Но пък като се замисля, като е демпферен все 200 хил. км ще държи, тоя сега който е може и повече да има на гърба си. Продължавам да търся, събирам мнения. Всичко зареди пари правим, като знаем как ги изкарваме.......
- pEsHkyY
- Автомобил: VW Passat B5 1998
- Двигател: AFN++++
Записвам се и аз
Да попитам AFN-ските юзери, високо ли ви отделя съединителя? При мен е доста височко, но така го карам вече втора година, а и преди това е каран на такава височина до колкото ми е казвано. Ходено е на прегледи и е казвано, че няма проблеми и било нормално да отделя по-високо за този мотор
Вашите високо ли отделят? 

- snoopcar
- Двигател: 1.9 AFN
Моя отделя високо от както имам колата(вече 3 години). Но почва да приплъзва вече,и обмислям евентуална смяна с
нещо което ще държи на повечко коне.
нещо което ще държи на повечко коне.
Върни се в “Дизелови агрегати”