Венто или Г3 ?? Големият въпрос

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Венто или Г3 ?? Големият въпрос

Мнениеот stefan4o » Вто 24 сеп 2013 21:42

Да уточним - за дължина или за широчина говорим? Щото двете са различни неща. Еднакво са широки, но са различно дълги Голф 3/5, Венто и Голф Комби. :a045
Когато имаш възможност да сравниш опъни един шивашки метър между дръжките на вратите и ще разбереш суровата истина :mrgreen

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 24 сеп 2013 22:07

agumba написа:
Vlad777 написа:Вентото как ще е по-широко от голф, при положение, че са еднакви? Единствено багажника.

По-широко е, дори и с просто око е видимо, като се качиш вътре! И не са точно еднакви, на една база са, но си имат и разликите! А колкото до частите, имат си всичките, не е вярно, че са дефицит!

Като опънеш метъра от предния капак до задната седалка нямат никаква разлика с голф.
На шрочина също.Интериора е на 100 взаимозаменяем от голф на венто и обратното.
Единствената разлика е,багажника на вентото :th_up

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 24 сеп 2013 23:40

Единствента разлика са тенекиите. Частите от вътре са еднакви(може би Вентото създава усещане за по-голям простор, но това е просто оптична илюзия). Двигателя, здрав и непретенциозен се монтира и в двата модела. Заради багажника обаче задното окачване на Вентото е с по-кратък живот. Вземи си Голфче, читаво - лесно се паркира, по-малко гори.
Дори и да отидеш с нормален Голф на ФВ-събор едва ли биха те върали. Вярно, че форума го тресе снобарщината яко, но по тези събирания има и адски много обикновени автомобили, малцинство са с хипермеганаточени бегачки. Просто те се снимат повече.
Тунинга си е скъпо удоволствие за тези доходи. Просто си вземи едно читаво автомобилче и си го подържай изрядно. И аз си мечтая за Тоуарег, но на този етап от живота, а може би и този живот за мен е една утопия.

Потребителски аватар
hegemon
Автомобил: Golf MK3
Двигател:

Мнениеот hegemon » Сря 25 сеп 2013 1:29

Днес след като пуснах тази тема поговорих и с доста хора (съседи,колеги...т.н) Всеки ми казва едно и също "От малката Лада на Венто ще ти е трудно да свикнеш..свикнеш ли веднъж няма ядове,но на този етап по добре Г3-по малко и по надеждно из градски условия" Аз и друго си мислих ..все пак нестига че ще ми е 1ва по хубава кола(много над Лада :mhihi ) но и ще ми е 1вата такава за тунинг ..е в крайна сметка ако усера нещо по Г3 няма да ме е толкова яд в сравнение с гафове по Венто ..така че мисля маи маи ..Г3 ще е моят избор .А и в крайна сметка кво няма да умра утре я ..все едно след 2-3 годинки немога да си взема и едно Венто,след Г3, и да си го направя и него да ми мине мерака ..

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 25 сеп 2013 6:20

hegemon написа:Днес след като пуснах тази тема поговорих и с доста хора (съседи,колеги...т.н) Всеки ми казва едно и също "От малката Лада на Венто ще ти е трудно да свикнеш..свикнеш ли веднъж няма ядове,но на този етап по добре Г3-по малко и по надеждно из градски условия" Аз и друго си мислих ..все пак нестига че ще ми е 1ва по хубава кола(много над Лада :mhihi ) но и ще ми е 1вата такава за тунинг ..е в крайна сметка ако усера нещо по Г3 няма да ме е толкова яд в сравнение с гафове по Венто ..така че мисля маи маи ..Г3 ще е моят избор .А и в крайна сметка кво няма да умра утре я ..все едно след 2-3 годинки немога да си взема и едно Венто,след Г3, и да си го направя и него да ми мине мерака ..

Аз също минах от лада на венто, и не ми беше особено трудно, даже никак! Само скоростите ме бъркаха в началото, понеже хода на лоста при ладата е малък, а на вентото е бая голям. Иначе, се свиква по-лесно по тоя начин, бая по-трудна ще е обратната рокада -.от венто на лада! Другите различни особености са динамичността и габаритите. Не ги слушай тия философи, дето те убеждават, че между венто и голф няма никакви разлики, ако беше така, нямаше да са различни модели. Но и според мен, по-подходящ за тебе ще е голфа, най-вече заради габаритите. И гледай да е със здрави ламарини, щото е най-досадно, да ходиш на тенекеджия!

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 25 сеп 2013 7:32

hegemon написа:... "От малката Лада на Венто ще ти е трудно да свикнеш...
Искаш да кажеш, че вентото е голяма кола в сравнение с ладата? С тези "умопомрачителни" 25см разлика в дължината?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 25 сеп 2013 8:19

agumba написа:Не ги слушай тия философи, дето те убеждават, че между венто и голф няма никакви разлики, ако беше така, нямаше да са различни модели.

В темата не видях някой да твърди, че няма никакви разлики между венто и голф 3. Просто разликите са от задната ос назад - т.е. в дължината на автомобила и обема на багажника. Венто има по-голям надвес отзад. От там идва и по-голямата дължина на автомобила, а не че вътре е по-голям. icon_idea Междуосието, което обуславя дължината на купето е едно и също и за двата модела (2475 мм). Също така имат еднаква височина (1425 мм) и ширина (1695 мм):
http://vw.testdrive.bg/modification/4294/Golf-III-1HX-1.9SDI64Hp.html
http://vw.testdrive.bg/modification/4343/Vento-1HX0-1.890Hp.html
golf-vs-vento.jpg
Golf vs. Vento
golf-vs-vento.jpg (23.14 KиБ) Видяна 1402 пъти

Вътрешното пространство в купето и мястото за пътници на предната и задната седалка е равно до милиметър icon_idea Това за "видимото по-голямо" и това за философите си ги бодни на капата и си поправи тона icon_idea

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 25 сеп 2013 8:56

Човекът до вчера е карал Лада и ги разбира нещата :mhihi
И на мен ми се иска Джетата да е по-голяма от Голф, ама уви, само багажник и малко по-добра возия имам в повече :Mr Green Fun

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 25 сеп 2013 9:07

На мен ми е интересно защо возията е по - добра при Бора , отколкото Голф 4(съответно Венто - Голф3)?
Както показа колегата м/уосието е еднакво , окачването и то уж...а седаните возят по - комфортно.
Това не е само мое наблюдение ,за да го смятам за субективно.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 25 сеп 2013 9:08

По-тежката кола вози по-... нека го наречем комфортно. Колите с мост близо до бронята возят по-...твърдо с аналогично окачване. Въпрос на предпочитания.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 25 сеп 2013 9:15

Разликата е 80 кг.От общата маса на автомобилите разликата е дори под 10 процента , което ме кара все още да се замислям.
А и както се вижда от снимката ,моста и задните седалки и на двата автомобила са в еднаква позиция.

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 25 сеп 2013 9:29

hegemon написа:Искам да е нещо необикновенно и клоня към Венто

Нямаш ги възможностите да направиш едно венто необикновено.

hegemon написа:естественно ще има музика,спортен волан и всичките джаджи в салона вътре

Мхм, ще правиш позабравени кичове стил бързи и яростни 1... яко :mhihi

hegemon написа:Просто големият ми въпрос е коя от 2те коли да избера

А не, не позна просто. Изобщо не е голям въпроса ти. Просто е безсмислен, понеже както ти казаха сума ти народ и в тази тема, така и в останалите безбройни теми за същата "дилема" двата автомобила са 100% еднакви отдолу. Единствената разлика е външният вид/визията и багажника при вентото. Това е.

hegemon написа:докарвам 650 лв месечно

С такъв доход бих се замислил по-скоро дали ще ми стигнат за разходите по колата и по принцип - гориво, обслужване, текущи ремонти, данъци, застраховки и т.н. Отделно за храна, забавления, цигари и алкохол, ако употребяваш и т.н. На 19 или си студент или ще бъдеш. А следването дори и в най-забутания университет си е пари. Та и там има доста разходи. Та едва след това, ако остане нещо бих се замислил за някакъв мунинг :mhihi Вече, ако си решил, че няма да следваш и/или родителската подкрепа е солидна(което силно ме съмнява в предвид избора ти на кола и факта, че работиш) и всичките заработени пари ти остават "чисто", е да, тогава се мятай с 300 напред да правиш мунинг :c020

hegemon написа:От малката Лада на Венто ще ти е трудно да свикнеш

Да, то щото вентото е космически кораб :mhihi Въобще не ги слушай такива пенсии и бекове. От предно на задно по принцип е по-трудно да се свикне, а не от задно на предно.

hegemon написа:по добре Г3-по малко и по надеждно из градски условия

:screwy Я ми обясни как малкото е по-надеждно? Щото аз колкото пъти съм гледал катастрофа между малка и голяма кола почти винаги малката е много по-почупена от голямата. Да не говорим за вариантите малка срещу джиБ, бус, камион и т.н.

hegemon написа:е в крайна сметка ако усера нещо по Г3 няма да ме е толкова яд в сравнение с гафове по Венто

Тъй си мислиш, щото си гладен дето се казва :mhihi

hegemon написа:...А и в крайна сметка кво няма да умра утре я...

Duncan MacLeod, is that you? :mhihi

hegemon написа:.. да ми мине мерака ..

O, вЕрвай ми мерака ти толко бързо ще мине, като почнеш да плащаш за всичко, че след година две сам ще се смееш на тази си тема...така както и аз се смея на първите ми теми и в този и в някои други автофоруми :mhihi

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Сря 25 сеп 2013 9:39

xalerrelax написа:Разликата е 80 кг.От общата маса на автомобилите разликата е дори под 10 процента , което ме кара все още да се замислям.
А и както се вижда от снимката ,моста и задните седалки и на двата автомобила са в еднаква позиция.
Къде са разположени тези килограми в повече? В центъра на колата едва ли ще се усетят. На половин метър зад задния мост е различно. Не ти ли се е случвало да караш седан и хечбек от един модел?

Потребителски аватар
xploda
Автомобил: Civic
Двигател:

Мнениеот xploda » Сря 25 сеп 2013 10:34

12кг. е разликата, къде ги видяхте тези 80 :eek

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Сря 25 сеп 2013 10:51

myrshavija написа:
xalerrelax написа:Разликата е 80 кг.От общата маса на автомобилите разликата е дори под 10 процента , което ме кара все още да се замислям.
Къде са разположени тези килограми в повече? В центъра на колата едва ли ще се усетят. На половин метър зад задния мост е различно. Не ти ли се е случвало да караш седан и хечбек от един модел?

Случвало ми се е и за това ми е чуденката.
На Голф 3 кг са 1100 , а Вентото е 1180 . Килограмите се предполага , че са разположени по цялото купе.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”