Разход на гориво - Г2 - автоматик.
- astrochicken
- Автомобил:
- Двигател:
Разход на гориво - Г2 - автоматик.
Здравейте, имам Голф2-1984г. Колата е с автоматична тристепенна скоростна кутия. Скоро сложих газово и ми дава разход 15/100??? Ходих на 2 различни места да ми я центроват за по малък разход но продължава да гори толкова. Говоря за градско и извън градско каране. Моля ако има някой с автоматик да пише как му е разхода на бензин и на газ.
- dtt
- Автомобил: Golf 2
- Двигател:
Ами мойта е 4+E, 1.6 карбуратор. Откакто стана студено харчи малко над 13 на газ и за зимата на градско в София е нормално, особено ако го ръчкаш и палиш само на газ.
А колко ти харчи на бензин при едни и същи атмосферни условия и по един и същи маршрут? Нормално е да харчи 2-3 литра отгоре на газ спрямо бензин. Поне мойта е така.
А колко ти харчи на бензин при едни и същи атмосферни условия и по един и същи маршрут? Нормално е да харчи 2-3 литра отгоре на газ спрямо бензин. Поне мойта е така.
- varbanoff
- Автомобил:
- Двигател:
Какво значи това 4+Е и каква ти е колата колегаdtt написа:Ами мойта е 4+E, 1.6 карбуратор. Откакто стана студено харчи малко над 13 на газ и за зимата на градско в София е нормално, особено ако го ръчкаш и палиш само на газ.
- galaboff
- Автомобил:
- Двигател:
в Бургас не знам как е движението, но в София е АД. Моя Голф е 86-та, самоче с ръчни скорости и харчи 13-14 газ градско, не знам на бензин как е, не съм го засичал...
Тук основни фактори за такъв разход са скапаните горива, студа, фаровете и най-вече - задръстванията... махни едно от тез неща и разхода пада с 1-2 литра....
Тук основни фактори за такъв разход са скапаните горива, студа, фаровете и най-вече - задръстванията... махни едно от тез неща и разхода пада с 1-2 литра....
- dtt
- Двигател:
varbanoff написа:Какво значи това 4+Е и каква ти е колата колегаdtt написа:Ами мойта е 4+E, 1.6 карбуратор. Откакто стана студено харчи малко над 13 на газ и за зимата на градско в София е нормално, особено ако го ръчкаш и палиш само на газ.
Ами колата ми е Голф2 90 или 91-а не знам точно. 1.6 бензинов с карбуратор. Газовата е вакуумна на Lovato. Скоростната кутия е с 4 степенна скоростна кутия + нещо като 5-та което се казва Е (сигурно е от Economy). Не знам точно, но мисля, че има няква разлика.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:16, променено общо 1 път.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:15, променено общо 1 път.
- dtt
- Двигател:
vw_golf_2_Memphis написа:Ми така си е 0,75 си е понижителна предавка![]()
Максимална скорост, която може да се поддържа само на 4-та! Примерно на 4-та 5500-1 са ми 180...бодвам 5-ти зъб и след 1-2 мига съм на 160 примерновятъра ми пречи
просто мАтора няма сила да избута колата на тая предавка
ако е 300к.с. може и да стане
Мойта на 4-та и на 5-та (Е) вдига 170. До 160 бързичко и после едвам едвам. Повече не ще. На 3-та вдига 160. С какъв мотор си, че вдига 180? Или я цедиш на магистрала тракия.
- vw_golf_2_Memphis
- Автомобил:
- Двигател:
...
Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 23:15, променено общо 1 път.
- trifonov
- Автомобил:
- Двигател:
Разхода ти е голям!!
КОЛЕГИ.вие четете ли заглавието на темата.Човека пита за разход на автоматик.По темата.Колата ми е Jetta II 1.6 карбуратор2E2,автоматик.Купето е по-голямо от това на Голфа и все пак ми дава разход (смесено каране, със 30 %градско)8.5-9 газ/100км.Зареждам само на Лукойл или OMV.Разхода много зависи и това какво и колко ти сипват в бутилката....
Според мен този разход от 15/100е много голям.Не ходи на майстори.Натрой си сам газовото...аз така направих и съм доволен от колата.Болта на тройника за първа камера го развий 3 пълни оборота от напълно затворено положение а другия болт за втора камера около оборот по-малко.А големия болт на изпарителя при загряла кола се навива или развива до положение да държи стабилни ниски обороти.

Според мен този разход от 15/100е много голям.Не ходи на майстори.Натрой си сам газовото...аз така направих и съм доволен от колата.Болта на тройника за първа камера го развий 3 пълни оборота от напълно затворено положение а другия болт за втора камера около оборот по-малко.А големия болт на изпарителя при загряла кола се навива или развива до положение да държи стабилни ниски обороти.
- astrochicken
- Автомобил:
- Двигател:
Днес съм решил да я засека на бензин и да видя дали проблема е в газовото. По газовото всичко е ново само изпаритела беше стар (Марини) но съм сменил абсолютно всички мембрани по него. И на мен ми се струва че е много понеже този разход 15 / 100 ми е при смесено движение- не само градско.
PS: засякох я на бензин - даде ми разход 8 /100 извънградско. Проблема май ще е в изпарителя
PS: засякох я на бензин - даде ми разход 8 /100 извънградско. Проблема май ще е в изпарителя

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”