1.8 8V > 1.8 16VT
- GTi_Turbo
- Автомобил:
- Двигател:
Като за начало искам да отбележа че конверсията е в пъти по сложна и по скъпа от това което изглежда и това залъгва доста хора ... Преди около 3 месеца се запалих по идеята за турбиниране и си мислех че мойте знания за автомобилите са достатъчни и бях на косъм да се хвърля в приключение ... Добре че се намериха някой хора който да ми отворят очите ... та от както казах няколко месеца събирам усилено информация за всичко свързано с турбо , турбо колите и най-вече конверсията и живи и здрави от януари започвам бавно , но сигурно да събирам всичко нужно .... Мойто голфче беше с ПБ мотора , но мисля че никак несъм сбъркал като го продадох и купих един КР ... Но това на страна като за начало не мисля да се хвърлям директно на КР-а ами имаме една ГСИ корса А , която мисля да оборудвам с турбо , и това не с идея да я правя бърза ами просто да видя дали съм разбрал каквото трябва и така да се каже да поутъпкам пътя по който ще минавам и да добия представа аджеба с какво си имам работа , за нея всички части ще са втора ръка и наистина целта ще е просто да проработи ... Та по темата : Ако искаш да стане нещо а не само да хвърлиш сумати пара в кофата , или седни и почни да събираш информация(в нета има с тонове стига да разбираш английски) или намери човек който разбира и той да направи цялата работа а ти само да джъткаш после ... Но си е друго когато знаеш всичко за колата си и така не само пестиш много средства ами и главоболия с разни смешни майстори дето си нямат и напредстава за какво иде реч , ако недай си боже се скапе нещо което е неизбежно рано или късно от това което съм прочел ...
- Sachko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
... Но това на страна като за начало не мисля да се хвърлям директно на КР-а ами имаме една ГСИ корса А , която мисля да оборудвам с турбо , и това не с идея да я правя бърза ами просто да видя дали съм разбрал каквото трябва и така да се каже да поутъпкам пътя по който ще минавам и да добия представа аджеба с какво си имам работа ...
Не мислиш ли 4е си избрал малко скъп на4ин за добиване на представа ...
Мисля 4е ако идаеш при правилния 4овек и му кажеш да ти подбере правилната концепция за това което искаш от твоя КР ще ти е дале4 по евтино ... от това да си праиш гавра с корсата

Веднаха се сешам за поне 3-ма 4овека които посещават форума и могат да ти помогнат правилно !!!!

- GTi_Turbo
- Автомобил:
- Двигател:
Sachko написа:... Но това на страна като за начало не мисля да се хвърлям директно на КР-а ами имаме една ГСИ корса А , която мисля да оборудвам с турбо , и това не с идея да я правя бърза ами просто да видя дали съм разбрал каквото трябва и така да се каже да поутъпкам пътя по който ще минавам и да добия представа аджеба с какво си имам работа ...
Не мислиш ли 4е си избрал малко скъп на4ин за добиване на представа ...
Мисля 4е ако идаеш при правилния 4овек и му кажеш да ти подбере правилната концепция за това което искаш от твоя КР ще ти е дале4 по евтино ... от това да си праиш гавра с корсата![]()
Веднаха се сешам за поне 3-ма 4овека които посещават форума и могат да ти помогнат правилно !!!!
Ами тъй като имам някой от чарколяците , мисля че ще се получи нещо за около 2К лева - трябват ми електроника , инжекция и колектор - това са по важните неща , не че другите са маловажни но това за сега , а и тя както е малко поумряла и скоростите бързо ще заминат , но си имам резерви , но пак казвам идеята е далече от това да става бърза ами просто да проработи ... Мисля че практиката най-добре ще ме научи на тънкостите за който се научава в последствие ...
Но все пак ще се допитам съвсем скоро и до по знаещите във форума ...
П.С. Извинявам се за Офтопика ...
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
GTi_Turbo написа:
Ами тъй като имам някой от чарколяците , мисля че ще се получи нещо за около 2К лева - трябват ми електроника , инжекция и колектор - това са по важните неща , не че другите са маловажни но това за сега , а и тя както е малко поумряла и скоростите бързо ще заминат , но си имам резерви , но пак казвам идеята е далече от това да става бърза ами просто да проработи ... Мисля че практиката най-добре ще ме научи на тънкостите за който се научава в последствие ...
за корсата не можем да то помогнем но за 16в на ВАГ групата - разгадан е отсекъде

- GTi_Turbo
- Автомобил:
- Двигател:
Cordoba16vt написа:GTi_Turbo написа:
за корсата не можем да то помогнем но за 16в на ВАГ групата - разгадан е отсекъде:):)
Ем като за начало ще запитам на какъв бууст си и какви са резултатите съответно на тва налягане ако изобщо си я замервал ....
А и също с какъв инжекцион си ... Аз смятам да е с такъв от Г60 но знам ли

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- KILLER GTI
- Автомобил:
- Двигател: