Хидравлична рейка Фабия

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
chokov
Автомобил:
Двигател:

Хидравлична рейка Фабия

Мнениеот chokov » Съб 05 окт 2013 15:00

Здравейте колеги, имам проблем с хидравликата на Фабийката ми. Губи доста хидравлично масло. Водих я на майстор и той установи, че е от рейката, като просто погледна колата без даже да я вдигне. Малко ме съмнява, че иска да ме метне и да ми вземе повечко парички за смяна на рейка. Изминал съм към 450км. така (неотложно пътуване) и съм долял близо три литра хидравлична течност. Проблема се появи изведнъж, като трябва да добавя, че има теч и когато колата не се кара. Питането ми е следното - дали наистина рейката може да се разбие така изведнъж и да губи толкова много течност, дори когато колата е в покой, или да търся проблема в някой маркуч?

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Хидравлична рейка Фабия

Мнениеот enigma79 » Съб 05 окт 2013 17:55

Моето мнение е измий двигателя хубаво и най вече рейката + маркучите и я качи на канал,ако не започни да сълзи от някъде я запали и започни да оглеждаш пак.Ако има теч то ще се покаже от къде е :th_up Не може да губиш толкова много и да няма следи,невъзможно е колега :c020

chokov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chokov » Съб 05 окт 2013 19:05

Следи има, ама просто всичко е в масло от лявата страна. Носач, магаре, абе всичко. Даже е тръгнало назад по гредите на купето. Затова си мисля, че едва ли е от рейката, защото всичко яко е оплескано в червено масло. :mrgreen Ако беше под маншона на накрайника, може би нямаше да е оцапано толкова. Знам ли?! :neutral Просто така изведнъж се разтече като лейка. :h020 Дигнах я на крик да видя кво става долу, ама капе от всякъде, защото всичко е напоено в масло. :screwy

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот enigma79 » Съб 05 окт 2013 19:12

chokov написа:Следи има, ама просто всичко е в масло от лявата страна. Носач, магаре, абе всичко. Даже е тръгнало назад по гредите на купето. Затова си мисля, че едва ли е от рейката, защото всичко яко е оплескано в червено масло. :mrgreen Ако беше под маншона на накрайника, може би нямаше да е оцапано толкова. Знам ли?! :neutral Просто така изведнъж се разтече като лейка. :h020 Дигнах я на крик да видя кво става долу, ама капе от всякъде, защото всичко е напоено в масло. :screwy

Ами направи това което ти казах,измий я с някакъв препарат обезмаслител и най вече наблегни на хидравликата и съм сигурен че ще откриеш теча :c020

Потребителски аватар
GuLiVeR
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот GuLiVeR » Съб 05 окт 2013 20:31

свали помпата и виж казанчето да не е спукано тя е ел. и стой под акумулатора дето доливаш хидравлика може да се е спукал казана и някой маистор иска да те окъпе 200 - 300 лева да ти смени казанчето

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”