Здравейте ,колеги!
Моля споделете, откъде да си поръчам оригинални свещи Бриск силвър,
тук в Русе нещо не се намират,поне не и тези за моя двигател - LR 17YS-9
Поздрави!
Свещи Бриск - откъде
- designer1
- Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
- Двигател: CJZC 2015
Re: Свещи Бриск - откъде
Колега тука в София знам едни: http://www.vestauto.net
Поне на 5-6 автомобилисти съм ги препоръчал всичките са доволни пробвай ги .....
Поне на 5-6 автомобилисти съм ги препоръчал всичките са доволни пробвай ги .....
-
- Автомобил: Passat 4
- Двигател: AGG
ЕМ комплект 33, няма ли в Русе?
Магазин "ЕКО КАР" в гр.Русе в близост до автогарата на адрес бул. Цар Освободител №135
Телефон 824787, 824876.В този магазин се продават ГУ и резервни части.
Телефон 824787, 824876.В този магазин се продават ГУ и резервни части.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
val72 написа:Здравейте ,колеги!
Моля споделете, откъде да си поръчам оригинални свещи Бриск силвър,
тук в Русе нещо не се намират,поне не и тези за моя двигател - LR 17YS-9
Поздрави!
Една препоръка от мен ....бивш голям фен на тези свещи....не си вземай!...вече са пълни боклуци!Последните два комплекта изпищяха на 5000 км....явно и те са се издънили!Засега само БЕРУ си останаха това,което бяха....
- KingoftheROAD
- Автомобил: VW Transporter T4 1995
- Двигател: ACU
- Контакти:
Подобен опит с Бирск силвър едноелектродни за газ, изкараха около 5-6000 км. Също и Бош (нее лош), произведен извън Грмания (Индия и Русия) едноелектрони за бензин, също около 5-6к.км. И след това искра между електродите не се наблюдава.
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
Моите брискове ги въртя вече доста км не съм сигурен точно колко са но са над 20 000 със сигурност и колата върви перфектно с тях :) Взех ги по 3лв/бр преди година и 8 месеца. На лодката също съм с тях,макар,че двигателя е страшно капризен от към доста фактори,с бриска пали от първия път и бачка като часовник :) От монтьори съм чувал,че ги слагат на новите коли наред и нямало недоволни.
Сега съм с такива вече 2 000 км., а предишните смених на 35 000 км. Не са ми правили проблем.
- joker
stypkata написа:Моите брискове ги въртя вече доста км не съм сигурен точно колко са но са над 20 000 със сигурност и колата върви перфектно с тях :) Взех ги по 3лв/бр преди година и 8 месеца. На лодката също съм с тях,макар,че двигателя е страшно капризен от към доста фактори,с бриска пали от първия път и бачка като часовник :) От монтьори съм чувал,че ги слагат на новите коли наред и нямало недоволни.
Просто си случил на добра партида!!!И тогава наистина са много добри....аз откакто изпищях два пъти вече не рискувам...не заради парите-сумата е смешна....заради ядовете!
- stypkata
- Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
- Двигател: AEK
joker ако искаш ще ти кажа от къде ги купувам ,но магазинчето е в Бургас.Последната свещ я взех преди десетина дни (старата падна в морето) и е с добро качество,значи сегащната партида е добра ;)
- joker
stypkata написа:joker ако искаш ще ти кажа от къде ги купувам ,но магазинчето е в Бургас.Последната свещ я взех преди десетина дни (старата падна в морето) и е с добро качество,значи сегащната партида е добра ;)

-
- Автомобил: passat b3
- Двигател:
Колеги,монтирах свещите,засега не намирам разлика с предните(НЖК).
Благодаря на колегата skuter,оказа се ,че свещите ги има там,откъдето пазарувам консумативи за
газовата уредба
...поздрави!
Благодаря на колегата skuter,оказа се ,че свещите ги има там,откъдето пазарувам консумативи за
газовата уредба

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
А ти каква точно разлика очакваше, че ще намериш?
Въпросът е риторичен с нотки на ирония 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Стига де човек, има си разлика от свещи до свещи, особенно на кошница със слаб мотор.
Един пример ще дам личен. Карах по едно време с бош много километри като нищо може и над 50к да са минали, едноелетродни или както там се казва правилно полюси,електроди не знам. Бях ги купил от Австрия и си бяха истински няма менте няма нищо.Никога не съм имал проблеми като прекъсване,трудно палене и каквото и дае, но един ден реших да ги сменя че вече са на доста километри. Случи се че ги смених една съобта след като се бях прибрал от Пловдив и на другия ден се наложи пак да ходя до Пловдив.На едно от изкачванията към София в съобта със старите свещи за да мога да го кача със 120 бях на 4та, на другия ден с новите го взех на пета.И в двата случая бях сам в колата и дори бях със същата газ не бях и зареждал.Сложих беру по каталог купени от ТЕХ-КО.Карах ги и тях около 40 хиляди без грам проблем,но ми се наложи да купувам кабели и реших пак да купя същите от там и всичко да ми е ново по запалителната система,по 5-6лв бройката 20 и малко лева всички свещи не си заслужава да го мисли човек.
Така че ако си сменяш свещите доста редовно може и да не усетиш нищо,аз за 40-50хиляди не виждам проблем,явно с новите тръгва по-добре колата, но нито имам прекъсване,нито трудно палене нито нищо.Тия сега смятам да ги карам за експеримент докато почне да има проблем.В багажника имам 4 здрави свещи имам ключ когато се наложи спирам и за 5 минути ги сменям, просто ми е любопитно колко ще изкарат.Сега май са ми на около 30хиляди, ще карам пък ще видя :)
Един пример ще дам личен. Карах по едно време с бош много километри като нищо може и над 50к да са минали, едноелетродни или както там се казва правилно полюси,електроди не знам. Бях ги купил от Австрия и си бяха истински няма менте няма нищо.Никога не съм имал проблеми като прекъсване,трудно палене и каквото и дае, но един ден реших да ги сменя че вече са на доста километри. Случи се че ги смених една съобта след като се бях прибрал от Пловдив и на другия ден се наложи пак да ходя до Пловдив.На едно от изкачванията към София в съобта със старите свещи за да мога да го кача със 120 бях на 4та, на другия ден с новите го взех на пета.И в двата случая бях сам в колата и дори бях със същата газ не бях и зареждал.Сложих беру по каталог купени от ТЕХ-КО.Карах ги и тях около 40 хиляди без грам проблем,но ми се наложи да купувам кабели и реших пак да купя същите от там и всичко да ми е ново по запалителната система,по 5-6лв бройката 20 и малко лева всички свещи не си заслужава да го мисли човек.
Така че ако си сменяш свещите доста редовно може и да не усетиш нищо,аз за 40-50хиляди не виждам проблем,явно с новите тръгва по-добре колата, но нито имам прекъсване,нито трудно палене нито нищо.Тия сега смятам да ги карам за експеримент докато почне да има проблем.В багажника имам 4 здрави свещи имам ключ когато се наложи спирам и за 5 минути ги сменям, просто ми е любопитно колко ще изкарат.Сега май са ми на около 30хиляди, ще карам пък ще видя :)
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
renault_19 написа:Стига де човек, има си разлика от свещи до свещи, особенно на кошница със слаб мотор.
Един пример ще дам личен. Карах по едно време с бош много километри като нищо може и над 50к да са минали, едноелетродни или както там се казва правилно полюси,електроди не знам. Бях ги купил от Австрия и си бяха истински няма менте няма нищо.Никога не съм имал проблеми като прекъсване,трудно палене и каквото и дае, но един ден реших да ги сменя че вече са на доста километри. Случи се че ги смених една съобта след като се бях прибрал от Пловдив и на другия ден се наложи пак да ходя до Пловдив.На едно от изкачванията към София в съобта със старите свещи за да мога да го кача със 120 бях на 4та, на другия ден с новите го взех на пета.И в двата случая бях сам в колата и дори бях със същата газ не бях и зареждал.
Какво точно искаш да ми кажеш с този си пост? Че свещи с увеличено и различно от предписаното разстояние не работят по-добре от новите, които са пак предписани за този мотор?

Освен това авторът на темата не е дал никаква информация на какъв пробег са били предните НЖК. Ако се замери разстоянието между електродите при новите и при НЖК и те са еднакви (или почти еднакви с много минимални разлики), то откъде точно би дошла разликата и изобщо трябва ли да се очаква да има такава в поведението на автомобила?
Върни се в “Автогазови уредби”