Свещи Бриск - откъде

При тази цена на горивата, все повече от нас се "газифицират". Проблеми и решенията им тук
val72
Автомобил: passat b3
Двигател:

Свещи Бриск - откъде

Мнениеот val72 » Чет 20 юни 2013 21:53

Здравейте ,колеги!
Моля споделете, откъде да си поръчам оригинални свещи Бриск силвър,
тук в Русе нещо не се намират,поне не и тези за моя двигател - LR 17YS-9
Поздрави!

Потребителски аватар
designer1
Автомобил: Skoda Rapid 1i2 TSI
Двигател: CJZC 2015

Re: Свещи Бриск - откъде

Мнениеот designer1 » Сря 26 юни 2013 14:00

Колега тука в София знам едни: http://www.vestauto.net
Поне на 5-6 автомобилисти съм ги препоръчал всичките са доволни пробвай ги .....

Гергин
Автомобил: Passat 4
Двигател: AGG

Мнениеот Гергин » Сря 26 юни 2013 15:23

ЕМ комплект 33, няма ли в Русе?

Потребителски аватар
skuter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skuter » Нед 04 авг 2013 20:35

Магазин "ЕКО КАР" в гр.Русе в близост до автогарата на адрес бул. Цар Освободител №135
Телефон 824787, 824876.В този магазин се продават ГУ и резервни части.

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Мнениеот joker » Нед 04 авг 2013 21:13

val72 написа:Здравейте ,колеги!
Моля споделете, откъде да си поръчам оригинални свещи Бриск силвър,
тук в Русе нещо не се намират,поне не и тези за моя двигател - LR 17YS-9
Поздрави!

Една препоръка от мен ....бивш голям фен на тези свещи....не си вземай!...вече са пълни боклуци!Последните два комплекта изпищяха на 5000 км....явно и те са се издънили!Засега само БЕРУ си останаха това,което бяха....

Потребителски аватар
KingoftheROAD
Автомобил: VW Transporter T4 1995
Двигател: ACU
Контакти:

Мнениеот KingoftheROAD » Пон 05 авг 2013 7:43

Подобен опит с Бирск силвър едноелектродни за газ, изкараха около 5-6000 км. Също и Бош (нее лош), произведен извън Грмания (Индия и Русия) едноелектрони за бензин, също около 5-6к.км. И след това искра между електродите не се наблюдава.

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Пон 05 авг 2013 20:09

Моите брискове ги въртя вече доста км не съм сигурен точно колко са но са над 20 000 със сигурност и колата върви перфектно с тях :) Взех ги по 3лв/бр преди година и 8 месеца. На лодката също съм с тях,макар,че двигателя е страшно капризен от към доста фактори,с бриска пали от първия път и бачка като часовник :) От монтьори съм чувал,че ги слагат на новите коли наред и нямало недоволни.

Потребителски аватар
skuter
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот skuter » Вто 06 авг 2013 20:53

Сега съм с такива вече 2 000 км., а предишните смених на 35 000 км. Не са ми правили проблем.

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Вто 06 авг 2013 21:26

stypkata написа:Моите брискове ги въртя вече доста км не съм сигурен точно колко са но са над 20 000 със сигурност и колата върви перфектно с тях :) Взех ги по 3лв/бр преди година и 8 месеца. На лодката също съм с тях,макар,че двигателя е страшно капризен от към доста фактори,с бриска пали от първия път и бачка като часовник :) От монтьори съм чувал,че ги слагат на новите коли наред и нямало недоволни.

Просто си случил на добра партида!!!И тогава наистина са много добри....аз откакто изпищях два пъти вече не рискувам...не заради парите-сумата е смешна....заради ядовете!

Потребителски аватар
stypkata
Автомобил: Golf 3AEK+BMW318i + Jumper 2013
Двигател: AEK

Мнениеот stypkata » Сря 07 авг 2013 7:03

joker ако искаш ще ти кажа от къде ги купувам ,но магазинчето е в Бургас.Последната свещ я взех преди десетина дни (старата падна в морето) и е с добро качество,значи сегащната партида е добра ;)

Потребителски аватар
joker

Мнениеот joker » Сря 07 авг 2013 9:48

stypkata написа:joker ако искаш ще ти кажа от къде ги купувам ,но магазинчето е в Бургас.Последната свещ я взех преди десетина дни (старата падна в морето) и е с добро качество,значи сегащната партида е добра ;)

:th_up :th_up :th_up Вярвам ти на 100%,защото ако са добри то наистина са много добри....15г карах само с такива!!!!

val72
Автомобил: passat b3
Двигател:

Мнениеот val72 » Съб 14 сеп 2013 23:16

Колеги,монтирах свещите,засега не намирам разлика с предните(НЖК).
Благодаря на колегата skuter,оказа се ,че свещите ги има там,откъдето пазарувам консумативи за
газовата уредба :smile ...поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 окт 2013 7:54

А ти каква точно разлика очакваше, че ще намериш? :Mr Green Fun Въпросът е риторичен с нотки на ирония :Mr Green Fun

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Нед 06 окт 2013 10:41

Стига де човек, има си разлика от свещи до свещи, особенно на кошница със слаб мотор.
Един пример ще дам личен. Карах по едно време с бош много километри като нищо може и над 50к да са минали, едноелетродни или както там се казва правилно полюси,електроди не знам. Бях ги купил от Австрия и си бяха истински няма менте няма нищо.Никога не съм имал проблеми като прекъсване,трудно палене и каквото и дае, но един ден реших да ги сменя че вече са на доста километри. Случи се че ги смених една съобта след като се бях прибрал от Пловдив и на другия ден се наложи пак да ходя до Пловдив.На едно от изкачванията към София в съобта със старите свещи за да мога да го кача със 120 бях на 4та, на другия ден с новите го взех на пета.И в двата случая бях сам в колата и дори бях със същата газ не бях и зареждал.Сложих беру по каталог купени от ТЕХ-КО.Карах ги и тях около 40 хиляди без грам проблем,но ми се наложи да купувам кабели и реших пак да купя същите от там и всичко да ми е ново по запалителната система,по 5-6лв бройката 20 и малко лева всички свещи не си заслужава да го мисли човек.
Така че ако си сменяш свещите доста редовно може и да не усетиш нищо,аз за 40-50хиляди не виждам проблем,явно с новите тръгва по-добре колата, но нито имам прекъсване,нито трудно палене нито нищо.Тия сега смятам да ги карам за експеримент докато почне да има проблем.В багажника имам 4 здрави свещи имам ключ когато се наложи спирам и за 5 минути ги сменям, просто ми е любопитно колко ще изкарат.Сега май са ми на около 30хиляди, ще карам пък ще видя :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 06 окт 2013 12:00

renault_19 написа:Стига де човек, има си разлика от свещи до свещи, особенно на кошница със слаб мотор.
Един пример ще дам личен. Карах по едно време с бош много километри като нищо може и над 50к да са минали, едноелетродни или както там се казва правилно полюси,електроди не знам. Бях ги купил от Австрия и си бяха истински няма менте няма нищо.Никога не съм имал проблеми като прекъсване,трудно палене и каквото и дае, но един ден реших да ги сменя че вече са на доста километри. Случи се че ги смених една съобта след като се бях прибрал от Пловдив и на другия ден се наложи пак да ходя до Пловдив.На едно от изкачванията към София в съобта със старите свещи за да мога да го кача със 120 бях на 4та, на другия ден с новите го взех на пета.И в двата случая бях сам в колата и дори бях със същата газ не бях и зареждал.

Какво точно искаш да ми кажеш с този си пост? Че свещи с увеличено и различно от предписаното разстояние не работят по-добре от новите, които са пак предписани за този мотор? :gruebel
Освен това авторът на темата не е дал никаква информация на какъв пробег са били предните НЖК. Ако се замери разстоянието между електродите при новите и при НЖК и те са еднакви (или почти еднакви с много минимални разлики), то откъде точно би дошла разликата и изобщо трябва ли да се очаква да има такава в поведението на автомобила?

Върни се в “Автогазови уредби”