:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

vw polo 6n2 грешка

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
volesko
Автомобил:
Двигател:

vw polo 6n2 грешка

Мнениеот volesko » Сря 02 окт 2013 17:11

Здравейте колеги,
полото е 1000 кубика-AUC.Колата я имам от 6 месеца , отначалото светеше чек на двигателя - оказа се егр клапана- изчистих го не се оправи явно е за смяна , но както и да е, проблема е че на скоро дава и проблем на запалване на 1 и 2 цилиндър-прекъсване, взел съм чисто нови свещи,бубина и кабели.Колата върви прекрасно като изключим че като я форсирам на 6 хиляди оборота почва да се чува едно стрържене от към егр-а , грешките на запалване ги трих и на момента излизат пак- въпроса ми е от какво са тези грешки - не мисля че егр-а ги прави,но не съм много наясно.Чакам съвети.Благодаря предварително.
П.С. понякога не винаги на ниските обороти ,имам предвит когато примерно изчаквам в задръсване оборотите падат до 600 и се дигат пак на 700(което е нормалното на загрят).

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Re: vw polo 6n2 грешка

Мнениеот freelancer » Пет 04 окт 2013 9:30

Коя лампа ти свети?
EPC то или чек енджина?
Жълтата или червената?
За кой ЕГР говориш? Ти си на бензин и си с PCV клапанче, преди дросела.
На мен също ми свети жълтата лампа(EPC), на мен ми казаха, че трябва да се чисти маслоотделителя.
Аз си купих направо нова клапа (тази, която наричаш ЕГР), купих си нов маркуч, този от тройника до клапанчето, но преди него има един маслоотделител, едно канче зад двигателя, от страната на пасажера, той трябва да се изчисти, там е голямата гняс, особено, ако не ти е работила коректно картерната вентилация!
Чисти я тази гад и смени уплътненията 11лв двете струват и си виж маркуча, който идва от маслоотделителя и отива в тройника, да не е скъсан, залепи го с нещо да не дърпа въздух.
Как я форсираш до 6000 оборота? То 6000 е максимума, чуваш ли едно съскане? :biggrin
И аз имам един подобен на светофар звук, по някой път се обажда нещо за 1-2 минути и спира и не мога точно да го хвана.
Какви грешки ти излизат на теб? При мен ми даваше последно - Налягане във всмукателните колектори, МАП сензор.
МАП-а го смених с друг и пак същата работа, за това съм се концентрирал върху картерната вентилация, правя я, като нова и да видим дали ще ми изгасне тази лампа EPC.
И мен ме съмянва, че свети заради картерната венитлация, подозирам, че ми се губи контакт някъде, от време на време, за това ще те помоля, ако имаш развитие по проблема, който е подобен на моя ми пиши да видим какво станало.
Иначе аз, като я покарам и я форсирам над 3000 и след два, три дена лампата загасва.
Чистих си МАП сензора, който беше много мазен.
Ако имаш проблеми с картерната вентилация, вероятно ти е омазнено на доста места.
На мен ми бяха сменили оригиналния маркуч, от клапичката до тройника с едно черво, три пъти по дълго и се сещай как е функционирала картерната .
Ами за сега ще чистя и ще видим дали ще се оправи.
Ако ти свети чек енджина, може да имаш проблем с някой елемент, датчик, виж си МАП-а как е? Прекъснати връзки, нещо по електрониката.
Чек енджина е по кофти от оранжевата лампа и означава, че проблема се задълбочава. :wink

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Пет 04 окт 2013 13:08

Свети checк engine , грешката е проблем в запалването-прекъсване , но цялата запалителна система е сменена, тоест варианта който ми хрумна е нещо от горивната да е на блъскано с нагар и т.н. , ЕГР- Имам предвит клапана за отработените газове.

Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Мнениеот freelancer » Пет 04 окт 2013 18:41

Какво е това прекъсване ? В какво се изразява? Кога го прави? Топла, студена? Дай повече инфо. На мен ми свети EPC лампата и ми казаха, че е от газовете и наистина ми се омазнява малко повече, МАП сензора беше мазен.
Да не би да имаш проблем с токовете, маси, букси, някъде да окасява и да не прави хубав контакт. Или някой датчик да не работи както трябва.
За това пиши, какво прави и кога го прави, след колко време и т.н. Търси зависимост. Масло гори ли ти? Пуши ли отзад? Пляка ли?
Мисля, че проблема е нещо по електрониката за да свети чека, явно отчита, че нещо не работи правилно. Трябва ти добър диагностик и ел. техник да я види.

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Вто 08 окт 2013 11:53

Няма прекъсване , върви добре -просто го записва ма компютъра, единственото което прави е че понякога на място играят оборотите падат до 600 и се вдигат пак

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Вто 08 окт 2013 12:01

Почисти дросела и най-вероятно ще ти се оправят оборотите :c020

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Вто 08 окт 2013 19:01

Чистен е, записва ignition coil power 1 и 2 цилиндър, бобина, кабели и свещи са нови дайте идея от какво е

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Вто 08 окт 2013 19:29

Може проблемът да е електрически както спомена колега по горе. Трябва си читава диагностика при някой, който разбира и от жички.

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Вто 08 окт 2013 19:51

Ами дайте някой , при който не само ще вземе парите...

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 09 окт 2013 12:55

Дай инфо от къде си, за да можем да те насочим? Ако си от София има доста качествени сервизи, форумни и нефорумни.

volesko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот volesko » Сря 09 окт 2013 15:37

София, вчера говорих с 1 авер вика нещо бобината да не е дефектна , само че май може да се разбере само с друга ?

Потребителски аватар
zografski

Мнениеот zografski » Сря 09 окт 2013 15:47

volesko написа:София, вчера говорих с 1 авер вика нещо бобината да не е дефектна , само че май може да се разбере само с друга ?

Отиди в някой доверен на теб сервиз и я остави да ти диагностират проблема :c020

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”