Правите ли път на бързащите коли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?

Мнениеот myrshavija » Сря 09 окт 2013 14:43

:th_up
nosex написа:Правя път на бързащите коли, когато сметна че няма да застрашава с маневрата си себе си и останалите на пътя.

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Сря 09 окт 2013 14:50

ОФФ :

Еми щото на запад , в страни където ограничението е 120 на магистралата и на някои участъци има радар по средата на платната всеки 10 км и ти дойде солена глоба ще си платиш рано или късно, а за 30 км/ч превиешение на скороста взимат книжка, няма какво да надуваш с 180 ...

ОН :

Аз по принцип пускам , освен ако лявата лента е заета, чакам да се освободи поне малко, че верно кат пуснеш един , после седиш и чакаш в дясно с 90 и ляв мигач до къто не минат самолетите.

Най мразя обаче , някой да ми се залепи отзад , със или без светкане на дълги или ляв мигач, когато чакам 2 камиона да се изпреварат, единия е с 85, другия дето го изпреварва е с 90 , а аз никога не се лепа зад камиона , че ако стане нещо съм в капан - отпред камион, от дясно камион , от ляво разделителна ... а може би и от зад някой дет ми се е лепнал ... някои така и не разбират че просто трябва да им се даде нужното време на тея камиони да си се изпреварят ,,, големи са , тежки са , технически няма как да карат много по бързо... , та чакам си аз изпреварващия камион да се прибере в дясно и тогава си набирам до разрешената от закона скорост, но няма да съм в нарушение щото някой отзад бърза ... :a045 :beer :beer

Иначе по принцип често се придържам към руското правило на трите "Д" - Дай Дорогу Дураку !!!

:iloveu_all_bitches.gif :iloveu_all_bitches.gif :iloveu_all_bitches.gif

Somi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Somi » Сря 09 окт 2013 14:55

altray написа:Единствените които не пускам са тези по важни от мен, решили че могат да изпреварят 50 коли чакащи да завият, като 'просто' отидат най-отпред. Проблема е че стават все повече и повече. Не разбирам и шофьорите които пускат в такава ситуация всеки който иска да се мушне пред тях. Има огромна разлика между толерантен и безгръбначен.
И моля не обяснявайте как на запад само като мигнеш и ти дават път. Така е но там олигофрените спазват закона.

И аз така но напоследък се завърнаха тарикатите и по околовръсното от времето на мутренските години където в неделя се получава тапа вход говоря за отсечката преди Герман и преди Горубляне .Писна ми от тарикати дето много бързат и в насрешното за да изпреварят колона от 100 коли е няма как да стане дори да кара 2000 коня супер локсозна кола освен ако няма крила е такъв посмъртно няма да го пусна и не го пускам да е мислил преди да го прави.
Иначе извънградско се стремя да не задържам никои зад мен .

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 09 окт 2013 15:05

fatikat написа:,но все пак гледам да не са разни: НСО...

Аз пък тези изобщо не ги пускам, ако не са с нарочната звукова и светлинна сигнализация, много мразя някой дръгльо със служебна кола и без човека, или колата, които "пази", да ми се прави на важен.

djugan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот djugan » Сря 09 окт 2013 15:55

Цялата работа е в това дали сте толерантни към тези със скъпи лимузини които си мислят че трябва да им се направи път само заради колата им?

Потребителски аватар
ДАНЧО
Автомобил: Audi A4 B6
Двигател: AVB 2003

Мнениеот ДАНЧО » Сря 09 окт 2013 16:02

Детето ти се гърчи на задната седалка, бере душа...
Звъниш на бърза помощ и ти отговарят: Докарайте го Вие, ние не можем да дойдем на магистралата...
Дали няма да бързаш и да караш с колкото можеш?

Пресен случай от това лято, за съжаление с фатален край, не можаха да спасят детето...

Потребителски аватар
fatikat
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fatikat » Сря 09 окт 2013 16:05

Gal написа:
fatikat написа:,но все пак гледам да не са разни: НСО...

Аз пък тези изобщо не ги пускам, ако не са с нарочната звукова и светлинна сигнализация, много мразя някой дръгльо със служебна кола и без човека, или колата, които "пази", да ми се прави на важен.

Напълно подкрепям,но няма как да разбереш има или няма някое " Високопоставено лице " в колата,пък и те винаги си карат на лампи и т.н.,а и в същото време,ако им пречиш имат право да те отбият от пътя и т.н.(виждал съм го с очите си,как натиснаха една кола и то от клас лукс..). Всеки си знае сам за себе си,важното е да има колегиалност и уважение на пътя,а че ще има изпълнения от всякакъв род,това е напълно ясно...

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Сря 09 окт 2013 16:28

fatikat написа:Напълно подкрепям,но няма как да разбереш има или няма някое " Високопоставено лице " в колата,пък и те винаги си карат на лампи и т.н.,а и в същото време,ако им пречиш имат право да те отбият от пътя и т.н.(виждал съм го с очите си,как натиснаха една кола и то от клас лукс..). Всеки си знае сам за себе си,важното е да има колегиалност и уважение на пътя,а че ще има изпълнения от всякакъв род,това е напълно ясно...

Не е вярно, че винаги карат на лампи,карат по магистралата...Редовно ми се случваше като се прибират празни към гаража или излизат празни от него, да правят мизерии.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 09 окт 2013 16:51

nosex написа:Правя път на бързащите коли, когато сметна че няма да застрашава с маневрата си себе си и останалите на пътя.

Аз също, ако няма къде да се прибера вдясно карам докато намеря.

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 09 окт 2013 17:01

Напълно нормално е да дадеш път на някой ,който очевадно пристига бързо зад теб,не се знае за какво бърза и спирането/задържането му е предпоставка за излишни нерви и от двете страни.
Аз самия имам жълта ЛЕД сигнална блиц лампа,понякога ми се налага да бързам ,слагам си я чрез вакуумчетата на предното стъкло и така хем не се налага да присвяткам на някого с дългите /много балканско и много дразнещо / хем не се е случило някой да не ме изчака дори да съм го хванал в замисъл самия той да тръгне да изпреварва или някой каращ в най дясно заради състоянието на другите ленти.Вижда се от над 3 километра,особено нощно време.
Та има си начини да покажеш културно че бързаш без демонстриране на превъзходство на това че караш 250+ к.с. автомобил.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Сря 09 окт 2013 18:17

Никога не бързам за никъде, просто си шофирам нормално, но когато видя, летяща чиния зад мен, пускам газ-та и да се изнася! Мразя някой да се лепне зад мен, толкова близо, че чак на огледалото за обратно виждане, да видя дали е обръснат или не! Направо отбивам и да не ми се мярка, нито изпреварва нито кара зад мен, явно иска да ме учи да шофирам :no
Досега е имало доста изцепки по пътищата, и по моя вина, но повечето си го търсят! :screwy
Само не мога да разбера какво пречи да караш на магистрала в дясната лента със 100км/ч при положение, че не пречиш на никого? То, че ограничението е 140км/ч това не означава, че постоянно трябва да се движиш с тази скорост?! Движа се със скорост в която се чувствам в безопаснот, и мога да реагирам ако се налага спиране ! Представете си със 140км/ч с Голф 3-ка да ти се наложи да спреш до 50км/ч защото има тапа пред теб!? :11 Не виждам как ще спреш! Вярно може да се случи са 1 път в живота ви! Но ако се случи, може и да нямаш чест да се запишеш във форума :mhihi

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 09 окт 2013 18:54

jordanpar написа:Аз самия имам жълта ЛЕД сигнална блиц лампа,понякога ми се налага да бързам ,слагам си я чрез вакуумчетата на предното стъкло ..Вижда се от над 3 километра,особено нощно време.
Та има си начини да покажеш културно че бързаш без демонстриране на превъзходство на това че караш 250+ к.с. автомобил.

И закъде бързаш и какво като си с 250+ к.с.?? Ако ще и да си с 2000 к.с.На по-дълбоко от 2м няма да те заровят, ако нямаш гроб -ще те изгорят и в урна. Жълтия сигнален цвят не означава даване на предимство.Напротив ела се запознай от близка среща с теглича.
По темата - когато имам възможност давам път.Стремя се да се прибера бързо в дясната лента.Когато съм в дясната лента в близост до града п о пътя и видя пред мен някой за десен завой се изнасям отдалче в лявата лента, ако няма никой след мен за да може колегата да си направи завоя. ТИР -аджиите са мн. колегиални -винаги благодарят с присветване или къс звуков сигнал.

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Сря 09 окт 2013 19:07

Правя път на бързащите, понякога има защо да бързат. Налагало ми се е да бързам и знам какво е. За комплексарите показващи конете си няма да коментирам.

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Сря 09 окт 2013 19:25

Правя разбира се, всеки бърза понякога включително и аз!
Правя път и на всеки, които си е пуснал мигача. Не си ли го е пуснал, ако ще и отгоре да ми се качи все ми е едно.

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 09 окт 2013 19:36

То като се заговори за аВтобани-човек да го е страх да се качи там,щото в може да отнесеш някоя кифла или тир каращ/а срещу теб :bishop
Иначе,който бърза нека кара!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”