Преди два часа, на един светофар в Пловдив, при потегляне, без необичайни шумове, двигателя загасна. Не можах да запаля нито на бензин, нито на газ и избутах колата встрани от пътя - още е там. Проверих, няма превъртял ангренажен ремък, не е от кабела към делкото (пробвах с друг кабел). Досега не съм имал проблем с електриките, какво да проверя? Не знам откъде да започна и какво да гледам.
Благодаря Ви предварително.
Оказа се откачена 'маса' - тази която отива към делкото, да ама не само!
В неделя, в хубавото време (около -10/-11, С и снеговалеж) по магистрала 'Тракия' посока Пловдив, 4-5 километра след тунела 'Траянови врата' при скорост около 120 км/ч, двигателя отново загасна, отбих - викам си т'ва е тая скапана 'маса', да, ама не - стартера върти 'на излитане', но няма палене! Както и да е, поразмърдах връзката, накрая взех един проводник и малката 'маса' на делкото и другите две тънки маси ги вързах директно към '-' на акумулатора и пак нищо. Не знам какво друго може да е

Проверих всичко, каквото можах, има искра (отпадат маси по запалването, датчик на Хол, бобина-комутатор, кабели, делко), ангренажния ремък е здрав и сух, върти се, не е превъртял. Не пали и това е!

С дедуктивни методи и други методи на ФБР, шегувам се, стигнах до следните разкрития:
1. Към двигателя не постъпва гориво, нито бензин, нито газ. По пътя отидох към бушонното табло, открих спраскан бушон 15А, смених го и воала - задната чистачка потегли, гориво пак липсва.
2. Поопипах ключа газ/бензин, оказа се измъкнат куплунг, вкарах го. Сменях междувременно бензинова помпа, непосредствено преди да ме остави на магистралата, и след смяната на помпата смених и бушона и, който беше заминал, явно е прегряла, блокирала е и бушона се е спраскал. На мен ключа газ/бензин ми е на капака на бушонното табло - така съм поизмъкнал куплунга като съм го свалял, като загасна на магистралата проверявах пак бушоните и съвсем съм го извадил, затва не можах да я запаля, да се имам и в глупака

3. Както и да е след т.2 и 10 минути ментално самобичуване, дадох на контакт, но не чух характерното чаткане на електромагнитния клапан на изпарителя при превклюване - значи пак няма захранване към него и към дюзата на моното.
4. Оставих на контакт и ключа в положение 'газ' и излезнах да чуя дали през изпарителя 'съска' синьото гориво - ядец.
5. Взех един кабел и подадох напрежение директно на клапана на изпарителя - клапана отвори и чух да 'съска' газ. Дотук добре

Оставих я така до утре, когато ще дойде един вещ приятел и ще я погледне, така или иначе акумулатора ми вече е пълен мъртвец и не може да завърти. Ще пиша какво е излезнало, може на накой да му помогне - за мен извода е: да се действа систематично, за жалост при -11 външна температура и як снеговалеж след залез слънце, на 70-80 километра от цивилизацията, е доста трудно.