Голф 3 гти (115) Прекъсване и тресене при палене

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
botceto
Автомобил: Passat B5 2000g
Двигател: APU

Re: Голф 3 гти (115) Прекъсване и тресене при палене

Мнениеот botceto » Пон 30 сеп 2013 14:06

freshk0 написа:Аз имах същият проблем сега, като започна да става по-студено. Като запаля на бензин и е студена тресе яко при което веднага прехвърлям на газ и се успокоява, но в повечто случай ми държеше на газ оборотите около 1900 . Отидох на газаджия и той ми настрои газовата, като ми каза, че била богата сместа и ми регулира оборотите, което било причина да бърка компютъра и затова ми тресе на бензин. Аз се съгласих. Само да кажа че нямам реле за рестарт/нулиране на компютъра. това беше преди 2 седмици и оттогава до сега няма проблем нито с тресене на бензин, като паля, нито с високи обороти.

За каква кола става въпрос и от колко време вече караш безпроблемно?

Потребителски аватар
freshk0
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ABU 94

Мнениеот freshk0 » Пон 30 сеп 2013 14:46

botceto написа:
freshk0 написа:

За каква кола става въпрос и от колко време вече караш безпроблемно?

Г3 94Г АБУ ЛОВАТО обикновенна. От около 2 седмици карам и за сега нямам проблем.

Stopanski
Двигател: 2.0 GTI 115 1994

Мнениеот Stopanski » Чет 10 окт 2013 17:42

Колеги малко със закъснение пиша за развитието но смених и горивния филтър и ефект никакъв,тресенето и прекъсването си остава вече не знам от какво може да е някой ако може да помогне ще съм мн.благодарен :neutral

Потребителски аватар
tokercho
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJQ

Мнениеот tokercho » Вто 15 окт 2013 13:49

Същия проблем и при мен...На бензин прекъсва,но държи обороти.На газ не прекъсва,но не държи обороти.И това е само при студен двигател.

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Сря 16 окт 2013 17:33

Колега "tokercho" ако откриеш проблема пиши какво си открил,аз още не мога да разбера от какво е :banghead

Ombre1
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Пет 18 окт 2013 16:48

Колеги незнам дали ще помогне особено но има една джаджа регулатор на налягането, а именно това Изображение
и тая гадина има една мрежичка някакъв вид филтър е, проверете дали не е задръстен :). Моя беше стабилно запушен и след изчистване подобри работата двигателя :). Ето го каде се намира Изображение

Потребителски аватар
tokercho
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: AJQ

Мнениеот tokercho » Съб 19 окт 2013 17:19

Ombre1 написа:Колеги незнам дали ще помогне особено но има една джаджа регулатор на налягането, а именно това Изображение
и тая гадина има една мрежичка някакъв вид филтър е, проверете дали не е задръстен :). Моя беше стабилно запушен и след изчистване подобри работата двигателя :). Ето го каде се намира Изображение

А този регулатор лесно ли се сваля и може ли да се свали без да се махат дюзите?

Stopanski

Мнениеот Stopanski » Съб 19 окт 2013 22:45

tokercho написа:
Ombre1 написа:Колеги незнам дали ще помогне особено но има една джаджа регулатор на налягането, а именно това Изображение

А този регулатор лесно ли се сваля и може ли да се свали без да се махат дюзите?

Има едно щифтче го държи вадиш го и с една отверка го вадиш внимателно лесно е

Ombre1
Двигател: 2E 1994

Мнениеот Ombre1 » Пон 21 окт 2013 7:51

При мене не излезе мнооого лесно. Задалжително на студен двигател!. Най добре е да откачиш маркуча за въздух(тоя дебелия) откъм дросел клапата и го оставяш на страни. Махаш щифчето на тая джаджа и с леки въртенета на ляво на дясно и поклащания ще излезе, аз даже изключих акумулатора щото доста бензин излиза при махането на часта(малко сигурност никога не е излишна!). Новата влезе лесно, намазах и гумените пръстени с малко масло и при натискането и наватре направи ЩРАК! :). Само внимавай "пишлето"(тръбичката на регулатора) да ти сочи на страни както е при стараия щото може да нямаш дължина на вакуумните маркучи, а и гледай правичко да поставяш новия(да не го напънеш на една страна само :)). Ако не си сменял маркучите дето влизат в регулатора-смени ги, всичките(сигурно са прегорели и скъсани и смуче въздух от там)! :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”