Зимни гуми - кой с какви - оценка

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Re: Зимни гуми - кой с какви - оценка

Мнениеот forski » Чет 17 окт 2013 14:39

Eми така си ги пишат и по-другите сайтове и форуми, перфектни като сцепление и поведение но малко шумни на асфалт, сух или мокър без значение!

п.п.Моята кола дойде от DE с континентал TS800 не знам на колко зими са, обаче са ужасно шумни на асфалт, на сняг, киша, лед нямам проблеми със сцеплението обаче на сухо са меко казано шумни, направо вият :mhihi

Потребителски аватар
plamen-roni
Автомобил: SEAT EXEO TDI
Двигател: CAGC-2010

Мнениеот plamen-roni » Чет 17 окт 2013 17:36

MMX написа:
stefan4o написа:Отвори магазина, Гарчев. Там ги пише цените, те са еднакви за всички, предполагам :c020

Ако не ти смъкнат цена на място и платиш според цените в интернет, се чувствай прекаран.

PS: Защо си мисля, че Kleber имаха вече модел HP3, което би означавало, че си купил залежали.

Не знам колега дали имат HP 3 може и да има вече ! Иначе моите са с дот 4412 което ще рече 44 седмица 2012 год. мисля,че не е чак толкова стар дот.

Потребителски аватар
Asko VW
Автомобил: VW Passat-B6 Variant
Двигател: 2-0 TDI BMP 2006

Мнениеот Asko VW » Чет 17 окт 2013 19:25

HP3 има при летният модел "Dynaxer", при зимния Krisalp още са си HP2.
http://www.kleber.fr/KleberFR/front/affich.jsp?&codePage=KLEBER_PAG_DynaxerHP3&lang=FR&codeRubrique=30032005121109

Потребителски аватар
k_garchev
Автомобил: VW Golf 4 2.3V5 4motion
Двигател: AGZ
Контакти:

Мнениеот k_garchev » Чет 17 окт 2013 19:30

stefan4o написа:Отвори магазина, Гарчев. Там ги пише цените, те са еднакви за всички, предполагам :c020

Питам,защото за мен цените са други!Малко по-добри от посочените в сайта!За тази цена купих новия континентал същия размер!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 17 окт 2013 19:31

Така кажи де. Колко други са? Може и на ЛС :mhihi

Потребителски аватар
feniksgod
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AGU 1999

Мнениеот feniksgod » Чет 17 окт 2013 21:34

Колеги интересува ме някой карал с Continental WinterContact TS 830 P, ако може да изкаже мнение читави гуми ли са, на тези съм се спрял да купя.

Убедиха ме да си взема зимни гуми тая зима, размера ще е 225/40 R18, ще взема само 2 броя за отпред като цяло. Моля някой ако е карал на 18-ки зимата също да каже как е било положението, имал ли е проблем със сцеплението ме интересува най-вече.

Благодаря ви на всички предварително. :th_up

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Чет 17 окт 2013 21:46

onazi продава перфектни 4 зимни гуми 18-ки

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 18 окт 2013 10:00

forski написа:Eми така си ги пишат и по-другите сайтове и форуми, перфектни като сцепление и поведение но малко шумни на асфалт, сух или мокър без значение!

След доста ровичкане в нета ( ей ..мн свободно време напоследък :icon_lol ) излиза ,че не е кой знае колко по-шумна от конкуренцията си :rolleyes малко се бях поотдръпнал от тях :redface а колега , в момента с какви си ? Че ме понаплаши с коментара си за ТС850 :neutral Явно сега си с някакви по-тихи или ...
forski написа:.... обаче на сухо са меко казано шумни, направо вият :mhihi

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 окт 2013 10:10

samo_pechka написа:
forski написа:Eми така си ги пишат и по-другите сайтове и форуми, перфектни като сцепление и поведение но малко шумни на асфалт, сух или мокър без значение!

След доста ровичкане в нета ( ей ..мн свободно време напоследък :icon_lol ) излиза ,че не е кой знае колко по-шумна от конкуренцията си :rolleyes малко се бях поотдръпнал от тях :redface а колега , в момента с какви си ? Че ме понаплаши с коментара си за ТС850 :neutral Явно сега си с някакви по-тихи или ...

В момента съм с тези с които колата дойде от DE Континентал TS800, дадох ги само като пример, не знам колко зими са карани там но на асфалт вият ужасно!
Въпреко че на вид изглеждат мн.добре и са с дълбок грайфер, сцеплението е повече от добро обаче на сух асфалт вият като животни :mhihi

п.п. За TS850 и по-другите форуми пишат че са по-шумни от нормалното, каквото и да значи това!

Потребителски аватар
madmen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот madmen » Пет 18 окт 2013 13:45

forski написа:
samo_pechka написа:

В момента съм с тези с които колата дойде от DE Континентал TS800, дадох ги само като пример, не знам колко зими са карани там но на асфалт вият ужасно!
Въпреко че на вид изглеждат мн.добре и са с дълбок грайфер, сцеплението е повече от добро обаче на сух асфалт вият като животни :mhihi

п.п. За TS850 и по-другите форуми пишат че са по-шумни от нормалното, каквото и да значи това!

При мен е ясно изразено това виене при мокър асфалт - ТС850 195/65/15 на пасат Б5. Първия път даже се стреснах какъв е този шум, но явно много доброто сцепление при всякакви условия изисква жертви :mhihi

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Пет 18 окт 2013 18:10

Преди няколко дена си купих чисто нови зимни гуми марката е Debica Frigo 2 уж продукт на Goodyear, производство Полша някакви мнения за тези гуми ?

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 окт 2013 18:18

adr3nalinchy написа:Преди няколко дена си купих чисто нови зимни гуми марката е Debica Frigo 2 уж продукт на Goodyear, производство Полша някакви мнения за тези гуми ?

За тези ли става въпрос, аз бях купувал такива и ги карах на една Астра 1.6 моно, карах ги една зима и на пролет ги подарих на родителите ми!
Никак не бях доволен от тях, много слаба проходимост в сняг, за катерене бяха под всякаква критика, може причината да е била в мен или в старата Астра ама ... не бих повторил с тези гуми :smile
п.п.Действието се развиваше из Габровските баири :mhihi
Прикачени файлове
55620973.debica-frigo-2-185-65-r15-88t.jpg

Потребителски аватар
silven-VW FOREVER
Автомобил: Audi A6 Audi A1
Двигател: FSI TFSI

Мнениеот silven-VW FOREVER » Пет 18 окт 2013 18:58

Аз пък съм :th_up за Debica-та. 3 зими ги търкаля баща ми и аз (когато нямах книжка) и се качвах навсякъде

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 окт 2013 19:07

Може, може не споря, до момента най доволен съм бил от Gislaved nord frost 5 големи копачки, сняг, преспи никакъв проблем!
Прикачени файлове
gislaved_nordfrost_5_snow_tires_new_set_of_4_205_55-16_t_germany_529_se_wi_29160973.jpg
gislaved_nordfrost_5_snow_tires_new_set_of_4_205_55-16_t_germany_529_se_wi_29160973.jpg (19.55 KиБ) Видяна 1054 пъти

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 18 окт 2013 19:12

adr3nalinchy написа:Преди няколко дена си купих чисто нови зимни гуми марката е Debica Frigo 2 уж продукт на Goodyear, производство Полша някакви мнения за тези гуми ?

Ще повторя едно мое мнение :)
samo_pechka написа:Гуми Дебика Фриго 2 излезе по-калпава от Фриго 1 :exclaim Аз съм карал и с двете серии , с Фриго 1 бях доволен до втората година , третата беше вече леко зле , четвърта нямаше -купих следващите - Фриго 2 , още без да е паднал сняг усетих ,че са по-зле от предните , на втората година станаха :thumb_down :twisted за протокола - съхранявам гумите през периода ,когато не ги ползвам , на сухо и на тъмно място , напръскани с течен силикон .За мен тая марка е в историята отвсякъде :exclaim никога повече няма да си я купя , ни лятна , ни зимна ( и Барум също) :mhihi за тази зима съм се ориентирал към ContiWinterContact TS 850 (или 830) :rolleyes ще ги видим и тях :Mr Green Fun

Мога да ти кажа ,че нищо общо освен шарката с Гудияр Вектор, мат'ряла им куца , ма яко :beat_butt2

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”