най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 дек 2006 18:03

И тъи-днеска си проверих напрежението на фаровете и ми даде 13.9 което ме отказа от релета.Дойде време да си избера крушка.Спрях се на Осрам Силвер-просто сините са много скъпи ,а и не са за всякакви атмосферни условия.Интересува ме дали Филипс има нейн конкурент като цена и качество/всъщност musura щеше да пише впечатление от подобна ,но се изниза по гащи :? /.Притеснява ме само едно-живота и е 2 пъти по-къс от обикновенно-това е дефект от Осрам или изобщо от тоя вед крушки.Освен това ако ще трябва да се примиря с краткия живот на крушката-дали поне през деня мога да карам само на габарити/имам педвид проблем по ЗДП/-щото няма смисъл да хабя скъпи крлушки за през деня.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Нед 17 дек 2006 18:50

Питах Мусура, много е доволен от новите филипси, шял да прави реглаж на фаровете и сигурно тогава ще пише впечатления
аз сигурно ще си взимам като неговите филипси

snooperchi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snooperchi » Нед 17 дек 2006 18:50

А колега мога ли да те попитам защо при измерени 13.9 си се отказал от релата...? примерно и аз ако измеря.. 13,9 или по-скоро колко трябва да ми отчете за да си сложа релета? и щом го казваш явно има някаква " скала " измерване :) :roll: :)

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 17 дек 2006 18:53

Ваското каза че никое VW няма релета за фаровете, което според мен означава че самия ключ на фаровете е така изчислен че да няма проблем да минават през него тези 10А на къси. Ти Rabit_ TDI колко ватови крушки изкаш да слагаш?

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 17 дек 2006 21:17

Стандартните 50/60В-мисля ,че щом в европа 100В са забранени има защо,много мразя хора със заслепяващи къси и при условие че има крушки +50%.В темата "подобряване работоспособноста на фаровете"в раздел"направи си сам" беше споменато ,че халогенните крушки работят нормално при 13.5 волта и беше изредено в зависимост от волтажа как пада работоспособноста.Повечето колеги който са имали напрежения от сорта 13.1-13.2 с релета са постигнали максимум +0.1-0.2 волта и това ме наведе на мисалта ,че е безмислено.Все пак някой има ли си на идея с какво да заменя късите през деня-само с пуснати габарити става ли?

Потребителски аватар
_WV_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот _WV_ » Нед 17 дек 2006 22:25

Rabbit_TDI написа:Дойде време да си избера крушка.Спрях се на Осрам Силвер-просто сините са много скъпи .

вземи си филипс-блу вижън или вижън + :idea:

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Пон 18 дек 2006 0:12

Rabbit_TDI написа:.. Все пак някой има ли си на идея с какво да заменя късите през деня-само с пуснати габарити става ли?

:078: Няма да стане на габарити,просто не светят достатъчно силно за през деня.
Изискването към шофьорите е през есенно-зимния сезон да се движат с включени къси светлини и през деня :012:
Или се откажи от тея крушки като мислиш че ще здадат бързо или си направи "daylight"-има тема,в направи си сам май беше :D

Потребителски аватар
kav4o

Мнениеот kav4o » Вто 19 дек 2006 16:22

А някой да има наблюдения върху крушките на Нарва :? Тука на тия сравнения дето ги гледах показват или най добри или втори резултати(през нощта),а май няма много хора с такива :hmmmm

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Вто 19 дек 2006 18:24

kav4o написа:А някой да има наблюдения върху крушките на Нарва :? Тука на тия сравнения дето ги гледах показват или най добри или втори резултати(през нощта),а май няма много хора с такива :hmmmm
аз съм точно с такива 100/90 :wink:

Потребителски аватар
kav4o

Мнениеот kav4o » Вто 19 дек 2006 19:16

kav4o написа:А някой да има наблюдения върху крушките на Нарва :? Тука на тия сравнения дето ги гледах показват или най добри или втори резултати(през нощта),а май няма много хора с такива :hmmmm

Говоря за ей тази статийка http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=28241 Всичко точно ама едно малко уточнение
Нема дневен,нема нощен режим на работа :smackbum Що за тъпотия:012:
Има режим на дълги-
Работа стандартньих ламп в режиме далньего света
..и режим на къси светлини :012:
Работа стандартньих ламп в режиме ближнего света

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 20 дек 2006 9:23

lilo&stich написа:
аз съм точно с такива 100/90 :wink:

Аз също карам с такива - 6.50лв бройката. Доволен съм.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Сря 20 дек 2006 12:36

А някой знае ли цената на Narva Н4 blue range?И къде ги има :)

Потребителски аватар
zdr_spasov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zdr_spasov » Сря 20 дек 2006 14:25

IvoG написа:Ваското каза че никое VW няма релета за фаровете, което според мен означава че самия ключ на фаровете е така изчислен че да няма проблем да минават през него тези 10А на къси. Ти Rabit_ TDI колко ватови крушки изкаш да слагаш?

Самият ключ наистина е така изчислен, но не е с безкраен живот. Хората там са преценили , че няма смисъл да работи над 10-12 години, защото никой не кара на Запад кола на толкова години.
Така, че релета никога не са излишни. Най-пресен пример - събота през нощта баджинака с Голф 3 GTI на път от Пловдив за Свищов в 23:30ч. хартиса без фарове точно преди да влезе в прохода Шипка. Изгорял ( стопен ) ключ - 102лв. Иначе е със стандартни лампи във фаровете.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Пет 22 дек 2006 19:08

ами колеги аз избрах PHILIPS H4 Visionplus (+50%) още преди месец и съм много доволен :roll: малко се притеснявах как ще се вижда при лошо време но се оказа че напразно съм се притеснявал и на сухо и на мокро се вижда идеално 8)

ila
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ila » Сря 27 дек 2006 11:03

mirror написа:ами колеги аз избрах PHILIPS H4 Visionplus (+50%) още преди месец и съм много доволен :roll: малко се притеснявах как ще се вижда при лошо време но се оказа че напразно съм се притеснявал и на сухо и на мокро се вижда идеално 8)

... колко пари, от къде е купи, има ли гаранция?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”