Правите ли път на бързащите коли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 18 окт 2013 17:08

Ем, щом така, да почнем всички да не спазваме правилата, и нещата ще са копче! :banghead
То всеки си има негово разбиране за правилата на движение, и всеки си кара по негов си правилник, и общо взето всеки има различен правилник, и няма как единия да знае правилника на другия, затова всеки да си кара каручката, и да не дава акъл на другия, и нещата ще са тип топ :mhihi
И аз почвам да карам как си знам, газ до ламарината, и това е, ще надминавам събитията! Ще съм винаги от бързащите, и проблема няма да го има :mhihi
То се е видяло, че от спазването на правилата файда никаква, най-много да ти дойде някой на гости :horror

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Пет 18 окт 2013 17:10

Аз винаги давам път на бързащи. Тъй като обичам да си карам спокойно и икономично в 90% от времето. Който иска да се прави на "рацер", да се прави. В града и да натискаш и да караш бавно, по едно и също време пристигаш +/- някоя минута.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 18 окт 2013 17:47

my heart iS iCe написа:Ем, щом така, да почнем всички да не спазваме правилата, и нещата ще са копче! :banghead
То всеки си има негово разбиране за правилата на движение, и всеки си кара по негов си правилник, и общо взето всеки има различен правилник, и няма как единия да знае правилника на другия, затова всеки да си кара каручката, и да не дава акъл на другия, и нещата ще са тип топ :mhihi
И аз почвам да карам как си знам, газ до ламарината, и това е, ще надминавам събитията! Ще съм винаги от бързащите, и проблема няма да го има :mhihi
То се е видяло, че от спазването на правилата файда никаква, най-много да ти дойде някой на гости :horror

Че то от 24 години тук действа закона на дивия запад, няма полиция, няма държава, няма съд, няма ред, няма нищо!
Черен джиБ с предимство и това е, правото на по-силния ...
Това че аз и ти спазваме или се опитваме да спазваме правилата директно ни праща в графата лузъри и черпим само негативи от това, направи добро изяж л@йно, това е положението в България.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 18 окт 2013 17:55

А в другия случай е, убий зло, лежи за л@йно :banghead То колкото и да търпиш то всички са прави и всички бързащи, колкото и да правиш път, на магистралата, и в града, все се намира и някой който да слезе и да ти чете морал, или на магистралата да мине в аварийната лента :horror И все ние сме виновни, че караме бавно! То всичко се връща, ама де такъв късмет да го видиш :11
Както се казва, "В един свят от луди, само лудите са номрлани"

:negramotno

PyMu
Серпентина с турболатор
Автомобил: VW Golf IV GTI
Двигател: 1.8T AGU 2000 185hp

Мнениеот PyMu » Пет 18 окт 2013 21:10

Тая дума нарочно ли е...така?

Потребителски аватар
doubledTSI
Автомобил: Golf 5 1.4 TSI Caddy life 4motion
Двигател: CAXA 2008 1.9 BLS 2009

Мнениеот doubledTSI » Пет 18 окт 2013 22:16

Винаги пускам, защото много често и на мен ми се налага да бързам. Най-честата причина за бързането е напрегнато ежедневие и липса на необходимо време. Но най-мразя при изпреварване, изпреварваната от мен кола да ускорява с мен. Доста често се случва и ме вбесява. Най-пресен случай - БМВ от Смолян, се заяждаше по този начин. Белята се размина за секунди. Пожелавам му да му се връща тройно!!! А между бързане и неразумно каране има разлика.

Потребителски аватар
KadROo
Автомобил: VW Vento
Двигател: 1Z 1997

Мнениеот KadROo » Пет 18 окт 2013 22:30

По принцип не съм от тътрещите се. Но в града не очаквам никой да ми направи път. Тоест да мине от лява лента в дясна , защото закона гласи , че може да кара , в която си иска за него лента в града.За това си изпреварвам , от където видя свободно пространство. Та и на мен ми са е случвало да карам понякога по - бавно и да ми пресвяткат ,че съм в лявата лента ,но не си правя труда да се прибирам в дясно. Преспокойно може да ме мине от дясно като много иска не е забранено.Да речем след 300 метра ще правя ляв , разбира се че ще държа лява лента. Няма заради някой който кара по бързо от мен да се прибирам.

Чета тука разни глупави коментари от рода на - някой ако кара с 40 в лявата лента няма ли да ти е гадно тва онова ? . Аби Вие добре ли сте ? То в града е разрешено с 50 ! Какво като си кара с 40 ? Дай значи всички дето спазват закона да карат само в дясна лента защото са идиоти и спазват закона и карат само с 40 ,защото има тапунгери ,които карат с 80-100 в града ??? Път ще дам на линейка на полиция или на пожарна ! Не на някой джигит !Значи закона е да караш макс с 50 и всички да сме в дясна лента ??? Ами я си представете всички хора ,които спазват закона да са само в дясно ? То какви задръствания ще има ? Аз направо не мога да разбера как може да сте толкова ограничени и толкова да не мислите малко по - задълбочено ???? И изпреварвани в града по - скоро не съществува освен ако някой не кара с 20. Да мина някой от дясно е просто престрояване. Аз лично Варна го знам по добре от г*за си и карам в лентите ,които в следващото кръстовище се вписват на престрояването ми !!! Малко се замислете !!! НАучете правилника за движение по пътищата и след това почвайте да приказвате глупости !!!!

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Съб 19 окт 2013 2:15

icoico написа:
x15 написа:Kолеги, оставете селянията в къщи!
Каква е логиката да се кара в най-лявата лента, освен избиване на комплекси - ако живота ви е мизерен, вземете се в ръце и го оправете, а не да карате в ляво само за да прецакате другите!

Кой за къде бърза си е негов проблем...

Е точно това е квинтесенцията на селянията и избиване на комплекси, ниц аз бързам, моя си работа закъде и всички са длъжни да ми правят път. Някои ще ти правят, други не. От твоя гледна точка може и да не е колегиално,но е нормално, свиквай от малък, че не си царя на пътя. Защото 99 процента от бързащите сте ей такива:

и може би ако за такова поведение и у нас почнат да прибират книжката за една година нещо ще се промени.

Kолега, аз не съм от "бързащите" освен това на клипа който си пуснал човека може да кара с 200, но дава мигач и не стои в най-лявата лента "щото е пич" а веднага след като изпревари се прибира в дясно!

KadROo написа:...
Чета тука разни глупави коментари от рода на - някой ако кара с 40 в лявата лента няма ли да ти е гадно тва онова ? . Аби Вие добре ли сте ? То в града е разрешено с 50 ! Какво като си кара с 40 ? Дай значи всички дето спазват закона да карат само в дясна лента защото са идиоти и спазват закона и карат само с 40 ,защото има тапунгери ,които карат с 80-100 в града ??? Път ще дам на линейка на полиция или на пожарна ! Не на някой джигит !Значи закона е да караш макс с 50 и всички да сме в дясна лента ??? Ами я си представете всички хора ,които спазват закона да са само в дясно ? То какви задръствания ще има ? Аз направо не мога да разбера как може да сте толкова ограничени и толкова да не мислите малко по - задълбочено ???? И изпреварвани в града по - скоро не съществува освен ако някой не кара с 20. Да мина някой от дясно е просто престрояване. Аз лично Варна го знам по добре от г*за си и карам в лентите ,които в следващото кръстовище се вписват на престрояването ми !!! Малко се замислете !!! НАучете правилника за движение по пътищата и след това почвайте да приказвате глупости !!!!

Ше пораснеш, ше пораснеш!
По белите държави хората като спазват закона да не би да им е зле?
Да си видял някой Германец брадясал в задръстване... :Mr Green Fun
В България положението е такова защото всеки се мисли за тарикат, и тези които се мислят за най-големите тарикати обикновено са най-големият въздух под налягане!

my heart iS iCe написа:Ей сега преди малко, карам по един болевард и виждам на пешеходна пътека чака "Дете" и намалям плавно за да спра да мине, обаче зад мен Форд фокус "Нелегален бакшиш" направо почна да свириии и даже не спре на пешеходната пътека, детето като го видя изтръпна, даже бакшиша продължи да свири и на детето, а аз спрях и не вярвам каква простотия може да се види на пътя, даже оставаше за капак бакшиша да спре и да дойде да ми се скара, и тогава не знам какво щеше да става! Определено няма да има оправия в тази държава! Криво дърво, го изправя само резачката! :no
Няма какво да говорим, колкото и да спразваш правилата извън града и в града, все се намира някой, на който пречиш :gruebel

Ей заради такива случки пак ще напиша:
Оставете селянията в къщи!
Тръгнете 10 минути по-рано за където сте тръгнали и успокойте топката!
Ако някой ви задмине не тръгвайте да го гоните! Много е тъпо да изпреварите някой който примерно кара с 50 и да се затътрите пред него с 40, доволен доволен че бричката все още "лети"!
[b].
Не се сравнявайте с другите, а бъдете вие за пример!
ПП. Ако звуча малко нравоучително , моля да ме извините, то е само защото съм се нагледал на простотия!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Съб 19 окт 2013 4:25

x15 написа:...Kолега, аз не съм от "бързащите" освен това на клипа който си пуснал човека може да кара с 200, но дава мигач и не стои в най-лявата лента "щото е пич" а веднага след като изпревари се прибира в дясно!...

Да се кара с 200 е разрешено. И да се присвятква е разрешено, за тва единия полицай викаше lichthuppe. И да се освобождава лявото платно на изпреварващ извънградско е задължително, обаче не в милисекундата, в която е поискал тежкарят изотзадзе, тъй че тоя го овършаха ченгетата защото брутално избутваше колите пред себе си. А така постъпват 99 процента от бързащите, щото иначе как да демонстрират колко бързат :mhihi :mhihi :mhihi

Потребителски аватар
x15
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот x15 » Нед 20 окт 2013 3:35

Ми незнам дали гледаме един и същи клип, щото аз не видях някой де е бил "избутан" просто хората културно се прибираха в дясно в момента в който видеха някой зад себе си, а не стояха още 5 минути "У Лево" да се правят на тарикати.

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Нед 20 окт 2013 9:10

А, един и същ е клипа :Mr Green Fun Само, че за това от твоя гледна точка културно поведение на тариката с белия Жип му прибраха книжката на място с опция за едногодишно отнемане, дебела глоба и точки. Предполагам вече избягва да бърза за където и да било :mhihi :mhihi :mhihi Имай го предвид, ако минаваш къмто немско.

P.S. "Един от най-лошите случаи на притискане, с който съм се сблъсквал" по думите на полицая преди клипа. Може би това ще ти даде представа за коренната разлика между твоето виждане на ситуацията и това на останалите участници в движението...и в случая на Закона icon_idea

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 20 окт 2013 13:24

icoico написа:Може би това ще ти даде представа за коренната разлика между твоето виждане на ситуацията и това на останалите участници в движението...и в случая на Закона icon_idea

Което тук се приема за нормално, там хората глобяват и отнемат книжки за него :mhihi Защо ли не се учудвам :a045

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Нед 20 окт 2013 22:21

Като сравнявате с Германия, защо не споменете и други неща? Като например колко е глобата ако причиниш задръстване/ПТП зимата заради кофти гуми (по-рано оплюхте един колега с bmw за задръстването на Владая, което е точно заради хора с неподготвени коли), дали може да минеш преглед с кола, която не може да вдигне/да се кара нормално със 120.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пон 21 окт 2013 7:56

theultimate написа:Като сравнявате с Германия, защо не споменете и други неща? Като например колко е глобата ако причиниш задръстване/ПТП зимата заради кофти гуми (по-рано оплюхте един колега с bmw за задръстването на Владая, което е точно заради хора с неподготвени коли), дали може да минеш преглед с кола, която не може да вдигне/да се кара нормално със 120.

На повечето хора на които кажа че съм си купил чисто нови зимни гуми ме питат:
- Е нямаше ли някой по-хубави втора употреба че се набутваш с толкова пари за нови? :smile
А като им кажа че съм купил чисто нови ЛЕТНИ направо ме обевяват за луд, сочат ме с пръст и ми се смеят :mhihi

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пон 21 окт 2013 20:34

Избягвай общуването с такива хора, полза от тях няма да видиш голяма и живота ти ще е по-приятен и изпълнен със смисъл :th_up

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”