Ем, щом така, да почнем всички да не спазваме правилата, и нещата ще са копче! То всеки си има негово разбиране за правилата на движение, и всеки си кара по негов си правилник, и общо взето всеки има различен правилник, и няма как единия да знае правилника на другия, затова всеки да си кара каручката, и да не дава акъл на другия, и нещата ще са тип топ И аз почвам да карам как си знам, газ до ламарината, и това е, ще надминавам събитията! Ще съм винаги от бързащите, и проблема няма да го има То се е видяло, че от спазването на правилата файда никаква, най-много да ти дойде някой на гости
Аз винаги давам път на бързащи. Тъй като обичам да си карам спокойно и икономично в 90% от времето. Който иска да се прави на "рацер", да се прави. В града и да натискаш и да караш бавно, по едно и също време пристигаш +/- някоя минута.
my heart iS iCe написа:Ем, щом така, да почнем всички да не спазваме правилата, и нещата ще са копче! То всеки си има негово разбиране за правилата на движение, и всеки си кара по негов си правилник, и общо взето всеки има различен правилник, и няма как единия да знае правилника на другия, затова всеки да си кара каручката, и да не дава акъл на другия, и нещата ще са тип топ И аз почвам да карам как си знам, газ до ламарината, и това е, ще надминавам събитията! Ще съм винаги от бързащите, и проблема няма да го има То се е видяло, че от спазването на правилата файда никаква, най-много да ти дойде някой на гости
Че то от 24 години тук действа закона на дивия запад, няма полиция, няма държава, няма съд, няма ред, няма нищо! Черен джиБ с предимство и това е, правото на по-силния ... Това че аз и ти спазваме или се опитваме да спазваме правилата директно ни праща в графата лузъри и черпим само негативи от това, направи добро изяж л@йно, това е положението в България.
А в другия случай е, убий зло, лежи за л@йно То колкото и да търпиш то всички са прави и всички бързащи, колкото и да правиш път, на магистралата, и в града, все се намира и някой който да слезе и да ти чете морал, или на магистралата да мине в аварийната лента И все ние сме виновни, че караме бавно! То всичко се връща, ама де такъв късмет да го видиш Както се казва, "В един свят от луди, само лудите са номрлани"
Винаги пускам, защото много често и на мен ми се налага да бързам. Най-честата причина за бързането е напрегнато ежедневие и липса на необходимо време. Но най-мразя при изпреварване, изпреварваната от мен кола да ускорява с мен. Доста често се случва и ме вбесява. Най-пресен случай - БМВ от Смолян, се заяждаше по този начин. Белята се размина за секунди. Пожелавам му да му се връща тройно!!! А между бързане и неразумно каране има разлика.
По принцип не съм от тътрещите се. Но в града не очаквам никой да ми направи път. Тоест да мине от лява лента в дясна , защото закона гласи , че може да кара , в която си иска за него лента в града.За това си изпреварвам , от където видя свободно пространство. Та и на мен ми са е случвало да карам понякога по - бавно и да ми пресвяткат ,че съм в лявата лента ,но не си правя труда да се прибирам в дясно. Преспокойно може да ме мине от дясно като много иска не е забранено.Да речем след 300 метра ще правя ляв , разбира се че ще държа лява лента. Няма заради някой който кара по бързо от мен да се прибирам.
Чета тука разни глупави коментари от рода на - някой ако кара с 40 в лявата лента няма ли да ти е гадно тва онова ? . Аби Вие добре ли сте ? То в града е разрешено с 50 ! Какво като си кара с 40 ? Дай значи всички дето спазват закона да карат само в дясна лента защото са идиоти и спазват закона и карат само с 40 ,защото има тапунгери ,които карат с 80-100 в града ??? Път ще дам на линейка на полиция или на пожарна ! Не на някой джигит !Значи закона е да караш макс с 50 и всички да сме в дясна лента ??? Ами я си представете всички хора ,които спазват закона да са само в дясно ? То какви задръствания ще има ? Аз направо не мога да разбера как може да сте толкова ограничени и толкова да не мислите малко по - задълбочено ???? И изпреварвани в града по - скоро не съществува освен ако някой не кара с 20. Да мина някой от дясно е просто престрояване. Аз лично Варна го знам по добре от г*за си и карам в лентите ,които в следващото кръстовище се вписват на престрояването ми !!! Малко се замислете !!! НАучете правилника за движение по пътищата и след това почвайте да приказвате глупости !!!!
x15 написа:Kолеги, оставете селянията в къщи! Каква е логиката да се кара в най-лявата лента, освен избиване на комплекси - ако живота ви е мизерен, вземете се в ръце и го оправете, а не да карате в ляво само за да прецакате другите!
Кой за къде бърза си е негов проблем...
Е точно това е квинтесенцията на селянията и избиване на комплекси, ниц аз бързам, моя си работа закъде и всички са длъжни да ми правят път. Някои ще ти правят, други не. От твоя гледна точка може и да не е колегиално,но е нормално, свиквай от малък, че не си царя на пътя. Защото 99 процента от бързащите сте ей такива:
и може би ако за такова поведение и у нас почнат да прибират книжката за една година нещо ще се промени.
Kолега, аз не съм от "бързащите" освен това на клипа който си пуснал човека може да кара с 200, но дава мигач и не стои в най-лявата лента "щото е пич" а веднага след като изпревари се прибира в дясно!
KadROo написа:... Чета тука разни глупави коментари от рода на - някой ако кара с 40 в лявата лента няма ли да ти е гадно тва онова ? . Аби Вие добре ли сте ? То в града е разрешено с 50 ! Какво като си кара с 40 ? Дай значи всички дето спазват закона да карат само в дясна лента защото са идиоти и спазват закона и карат само с 40 ,защото има тапунгери ,които карат с 80-100 в града ??? Път ще дам на линейка на полиция или на пожарна ! Не на някой джигит !Значи закона е да караш макс с 50 и всички да сме в дясна лента ??? Ами я си представете всички хора ,които спазват закона да са само в дясно ? То какви задръствания ще има ? Аз направо не мога да разбера как може да сте толкова ограничени и толкова да не мислите малко по - задълбочено ???? И изпреварвани в града по - скоро не съществува освен ако някой не кара с 20. Да мина някой от дясно е просто престрояване. Аз лично Варна го знам по добре от г*за си и карам в лентите ,които в следващото кръстовище се вписват на престрояването ми !!! Малко се замислете !!! НАучете правилника за движение по пътищата и след това почвайте да приказвате глупости !!!!
Ше пораснеш, ше пораснеш! По белите държави хората като спазват закона да не би да им е зле? Да си видял някой Германец брадясал в задръстване... В България положението е такова защото всеки се мисли за тарикат, и тези които се мислят за най-големите тарикати обикновено са най-големият въздух под налягане!
my heart iS iCe написа:Ей сега преди малко, карам по един болевард и виждам на пешеходна пътека чака "Дете" и намалям плавно за да спра да мине, обаче зад мен Форд фокус "Нелегален бакшиш" направо почна да свириии и даже не спре на пешеходната пътека, детето като го видя изтръпна, даже бакшиша продължи да свири и на детето, а аз спрях и не вярвам каква простотия може да се види на пътя, даже оставаше за капак бакшиша да спре и да дойде да ми се скара, и тогава не знам какво щеше да става! Определено няма да има оправия в тази държава! Криво дърво, го изправя само резачката! Няма какво да говорим, колкото и да спразваш правилата извън града и в града, все се намира някой, на който пречиш
Ей заради такива случки пак ще напиша: Оставете селянията в къщи! Тръгнете 10 минути по-рано за където сте тръгнали и успокойте топката! Ако някой ви задмине не тръгвайте да го гоните! Много е тъпо да изпреварите някой който примерно кара с 50 и да се затътрите пред него с 40, доволен доволен че бричката все още "лети"! [b]. Не се сравнявайте с другите, а бъдете вие за пример! ПП. Ако звуча малко нравоучително , моля да ме извините, то е само защото съм се нагледал на простотия!
x15 написа:...Kолега, аз не съм от "бързащите" освен това на клипа който си пуснал човека може да кара с 200, но дава мигач и не стои в най-лявата лента "щото е пич" а веднага след като изпревари се прибира в дясно!...
Да се кара с 200 е разрешено. И да се присвятква е разрешено, за тва единия полицай викаше lichthuppe. И да се освобождава лявото платно на изпреварващ извънградско е задължително, обаче не в милисекундата, в която е поискал тежкарят изотзадзе, тъй че тоя го овършаха ченгетата защото брутално избутваше колите пред себе си. А така постъпват 99 процента от бързащите, щото иначе как да демонстрират колко бързат
Ми незнам дали гледаме един и същи клип, щото аз не видях някой де е бил "избутан" просто хората културно се прибираха в дясно в момента в който видеха някой зад себе си, а не стояха още 5 минути "У Лево" да се правят на тарикати.
А, един и същ е клипа Само, че за това от твоя гледна точка културно поведение на тариката с белия Жип му прибраха книжката на място с опция за едногодишно отнемане, дебела глоба и точки. Предполагам вече избягва да бърза за където и да било Имай го предвид, ако минаваш къмто немско.
P.S. "Един от най-лошите случаи на притискане, с който съм се сблъсквал" по думите на полицая преди клипа. Може би това ще ти даде представа за коренната разлика между твоето виждане на ситуацията и това на останалите участници в движението...и в случая на Закона
icoico написа:Може би това ще ти даде представа за коренната разлика между твоето виждане на ситуацията и това на останалите участници в движението...и в случая на Закона
Което тук се приема за нормално, там хората глобяват и отнемат книжки за него Защо ли не се учудвам
Като сравнявате с Германия, защо не споменете и други неща? Като например колко е глобата ако причиниш задръстване/ПТП зимата заради кофти гуми (по-рано оплюхте един колега с bmw за задръстването на Владая, което е точно заради хора с неподготвени коли), дали може да минеш преглед с кола, която не може да вдигне/да се кара нормално със 120.
theultimate написа:Като сравнявате с Германия, защо не споменете и други неща? Като например колко е глобата ако причиниш задръстване/ПТП зимата заради кофти гуми (по-рано оплюхте един колега с bmw за задръстването на Владая, което е точно заради хора с неподготвени коли), дали може да минеш преглед с кола, която не може да вдигне/да се кара нормално със 120.
На повечето хора на които кажа че съм си купил чисто нови зимни гуми ме питат: - Е нямаше ли някой по-хубави втора употреба че се набутваш с толкова пари за нови? А като им кажа че съм купил чисто нови ЛЕТНИ направо ме обевяват за луд, сочат ме с пръст и ми се смеят