Пасат Б6 BKP Много масло, пък лампата за доливане свети

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
pavlos
Автомобил: VW Passat 2.0tdi
Двигател: BKP 2006

Re: Много масло, пък лампата за доливане свети

Мнениеот pavlos » Сря 16 окт 2013 23:38

golfar написа:Ако светне "оранжевата туба за масло" означава ниско ниво на маслото и иска да долееш, т.е. датчика си работи, аз карам същия мотор, но моя е на 250 000 км и си гори масло - налага ми се да доливам и понякога ми светва оранжевата лампа.
Ако светне "червената туба за масло" -най-добре гаси веднага...

Все пак най-точно може да се разчита на щеката за масло.

Здравейте ,и при мен светва оранжевата лампа а масло има .Най интересното е ,че светва след по дълго каране и не светва по време на движение ,а след като спра и подам контакт за да запаля .И след един ден престои лампата пак си свети ,и най странното изчезва след като извадя щеката за проверка на маслото :gruebel .Сменил съм шестограма на помпата .Някаква идея какво става ?

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Re: Пасат Б6 BKP Много масло, пък лампата за доливане свети

Мнениеот phantom_ » Чет 17 окт 2013 11:45

Най вероятно датчика е зацапан,трябва да се отвори и да се види..А за това че ти изчезва проблема след като махнеш щеката е така защото има датчик на бравата на предния капак и отчита когато го отвориш -ЕКУ-то смята че си долял :th_up

Потребителски аватар
Edna_macka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Edna_macka » Чет 17 окт 2013 12:56

Вчера говорих с един приятел, който работи в сервиз, тъй като имам доста притесненя за помпата. Той каза, че ако има проблем с помпата, лампата ще светва още при потегляне или веднага при подаване на контакт...По моята ситуация не можа да се изкаже...или шестограм, или проблем другаде и проблем с маховик. Посъветва ме да я карам и да слушам и наблюдавам. Днес няма тракане и лампата досега не е светвала...Слушам, слушам, гледам обороти, ще я хвана в крачка накрая :icon_lol

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Чет 17 окт 2013 13:06

То, и Аз я дебнах цели 30 хиляди и накрая, глей какво стана :mhihi Умря ми в ръцете.Според мен, хубаво е да се провери по шаси, дали е с проблемния агрегат.

Потребителски аватар
Edna_macka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Edna_macka » Чет 17 окт 2013 13:16

Кое е проблемното шаси? Номера не го ли пише на талона? Кажи да сверим работата.

Потребителски аватар
batteto.1984
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот batteto.1984 » Чет 17 окт 2013 16:56

На тия пасати смотаното е че лампата за маслото(ниско налягане,червена лейка) дори и да не качва масло светва едва при обороти на мотора над 2000.Лично съм го виждал с очите си,приятел имаше подобен и хвърли мотора(с него и турбото :mhihi ) заради шестограма!Проверете го по добре!

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Чет 17 окт 2013 17:07

не плашете момичето проблема е в датчика,ако е от шестограма вярвайте ще разбере преди още да е написала :smile

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Чет 17 окт 2013 17:56

Записвам се да следя темата защото е крайно интересна и полезна.
Само лека поправка въпросната проблемна част се нарича шестостен,грамовете се използват на пазара като си купувате домати! :th_up

Aimbotfan
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aimbotfan » Чет 17 окт 2013 22:00

И аз се записвам да я следя.
Към колегата по-горе.
Колега, "шестригранник" е думата и идва от руски език ;)
В някои държави е познат като инбус (неправилно изговаряно като имбус)
Така и шестигранник е преминало в шестОграМ ;)

vladini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vladini » Пет 18 окт 2013 9:53

Edna_macka написа:Кое е проблемното шаси? Номера не го ли пише на талона? Кажи да сверим работата.

До колкото знам, проблемния агрегат се монтира до пролетта на 2006 година, има много изписано у чуждите форуми, и даже не е много ясно на кои двигатели се монтира.За това, препоръчва се визуална проверка, тоест, сваляне на картера проверка на цялото устройство и в случая, и датчика. :th_up
пп.Накрая, ще се окаже че проблема е софтуерен, но не пречи да се направи проверка. :biggrin

Потребителски аватар
Edna_macka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Edna_macka » Пет 18 окт 2013 11:24

Моя пасат е от края на 2007г. Вече втори ден не ми дава отклонения, но я карам само в града. Страх ме е да се пусна на извънградско, поне докато не мине диагностиката.

Потребителски аватар
Edna_macka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Edna_macka » Вто 22 окт 2013 10:33

Върнах се от профилактика и да споделя. Датчика се "ебавал" всичко е наред, поне при моя автомобил. Благодаря за съветите за маслената помпа и шестограма или шестостен, занапред винаги ще ги имам предвид. Истината е, че много си пазя и поддържам колата и вече 6 година върви безотказно и не ми е създавала проблеми. :cool

Потребителски аватар
genata82
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот genata82 » Вто 22 окт 2013 17:05

Добри новини :th_up

Пожелавам ти още толкова години да го караш безпроблемно пасатчето.

MITKOOLOT
Автомобил: vw passat 3c2--b6
Двигател: BKP

Мнениеот MITKOOLOT » Съб 02 ное 2013 10:13

Edna_macka написа:Върнах се от профилактика и да споделя. Датчика се "ебавал" всичко е наред, поне при моя автомобил. Благодаря за съветите за маслената помпа и шестограма или шестостен, занапред винаги ще ги имам предвид. Истината е, че много си пазя и поддържам колата и вече 6 година върви безотказно и не ми е създавала проблеми. :cool

ЗДРАВЕЙ,колежке с дюзите нямала ли си проблеми.Аз съм сменил само 7 от тях за 91 000км. :banghead и съм с същият мотор и масло ми харчи 0.800мл на 5300 км. и от зад при изрезване е като печка циганска любов кади и кади черен пушек

zumbi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zumbi » Сря 22 окт 2014 11:27

Здравейте,
Имам Пасат 2.0 TDI с BKP двигател.
Преди време ми светна жълтата лампа за маслото, смених веднага датчика в картера, но лампата не спираше да свети. Направи ми впечетление, че при отворен преден капак на таблото нямам индикация. След проверка около ключалката на капака забелязах, че буксата е разкачена, след влючването й лампата изгасна, но след около 100км. светна отново
При проверка на маслото лампата изчезва, след което при изминаване на 100км. отново светва. При разкачане на акумулатора и поставянето му отново, лампата отново се появява. Датчика за предния капак вероятно работи, защото при отвярянето му се появява индикация на таблото за отворен капак. При закачане на диагностика не се отчита грешка.
Някой има ли някакви идеи, защото започвам да си мисля отново да сменя датчика(този, с който е в момента струваше около 100лв.)?
Благодаря предварително:)

Върни се в “Дизелови агрегати”