Правите ли път на бързащите коли?
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?
Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.
- Gal
- Автомобил: МК7
- Двигател: DCYA 2018
R@do написа:Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.
И бия аварийки, да включва първа космическа, ако ще

Давам, като не мога да карам наравно с тях или не искам не виждам смисъл да преча.
Не се знае кой за къде бърза и дали утре аз няма да съм на неговото място.
Не се знае кой за къде бърза и дали утре аз няма да съм на неговото място.
- Emo19888
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: ALH TDI
Правя път на бързащите, старая се да правя това което искам да правят хората на мен. Обратното е предпоставка за ПТП и мисля че всеки трябва да си знае възможностите и да не се надценява с 15+ годишната си кола да се опитва да надцаква разни нови бенцове и др. "мутренски" автомобили. А между другото наистина има едни собственици на една друга немска марка които лично за мен си остават най-наглите и безотговорни личности на пътя, мислейки че като караш баварска кола си хванал Бог за шлифера...
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
R@do написа:Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.
Само да вметна, че при тая ситуация ако те подпре отзад особено при по-висока скорост една от двете коли има голяма вероятност да поднесе и да се завърти - твоята! Ама всеки има право да се самоубие както иска...
Старая се винаги да правя, бърза работа нямам и не съм фен на високите скорости, просто обичам да си карам за удоволствие, а който бърза да ме изпреварва и издухва, негова си работа - сечено не правя.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Чудесна тема... винаги правя, въпреки че доста рядко ми се случва. По магистралите особено обаче в петък и неделя вечер е някакъв ад, ако човек бърза /всичко се случва за съжаление/ може просто да си скъса нервите. Понякога в лява лента колите карат един зад друг със скорост около 110 км в час...
Има и такива които и да е свободна дясната лента, пак си карат вляво. Любимците ми. Има много индивиди с мисленето, че щом карат в лява лента с максимално разрешена скорост на пътя, значи всичко е наред и могат да си карат така до безкрай.
Никога не ми е било приятно да изпреварвам в градско отдясно, за мене изпреварването си е отляво, ама карай... щом е разрешено карането в най-лява лента, не върви да споря. Обаче абсолютна липса на съобразяване е когато по някой сравнително бърз булевард 2-ма идиота карат 1 до друг в 2-те ленти и правят тапа, така че нито 1 да не може да изпревари, ни от ляво, ни от дясно...
Има и такива които и да е свободна дясната лента, пак си карат вляво. Любимците ми. Има много индивиди с мисленето, че щом карат в лява лента с максимално разрешена скорост на пътя, значи всичко е наред и могат да си карат така до безкрай.
Никога не ми е било приятно да изпреварвам в градско отдясно, за мене изпреварването си е отляво, ама карай... щом е разрешено карането в най-лява лента, не върви да споря. Обаче абсолютна липса на съобразяване е когато по някой сравнително бърз булевард 2-ма идиота карат 1 до друг в 2-те ленти и правят тапа, така че нито 1 да не може да изпревари, ни от ляво, ни от дясно...

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз правя път на бързащите,стига да са пуснали сирената и сигналните лампи.
- vladovelin
- Автомобил: Golf3 GTI
- Двигател: 2E 1994
И аз правя път на " бързащите", особенно има едни коли на които синята и червената лампи са отпред на решетката и как го видя че ми мига с тях бягам като дявол от тамян.
- vankatagb
- Автомобил: Vw Passat B 5.5
- Двигател: AZM 2001
Темата е много хубава и от това, което виждам отново си проявяваме българския ген - разединението прави силата!!! Подкрепям хората, които се ръководят от подхода на "бързащия". Старая се да изпреварвам спрямо условията и възможностите на моя автомобил, но колкото и да се старая все се намира някой самолет, който бърза да не изтърве голямото изпускане! Та ако този самолет почне с подсвирквания и присветване, го пускам, но след като ме изпревари задължително му показвам, къде ме клъвнал петела(не намерих иконка със среден пръст) и му тегля една до 9-то коляно, нишо, че не ме е чул,поне ми олеква! Такива селяндури колкото искаш на пътя!!! Разбира се има и точни колеги, които те изчакват да си изпревариш и после си минават културно!А Ако има става въпрос за линейки и т.н., там разбира се, че правя път! В града си карам в платното, което на следващото кръстовище ще ме отведе до посоката, в която искам да завия, необичам да правя маневри в последния момент и особенно в кръгово, където същите селяндури,"бързащи", без мигачи си минават от крайна в крайна лента, засичайки всичко на пътя! Но ги разбирам де, човек може да избяга от село, но селото може никога да не го напусне!!!
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На Костинброд правят пак някакви ремонти около кръговото и отново са сложили светофар за регулиране на движението. Снощи около 18ч опашката от коли беше стигнала почти до разклона за Джиев.
Всички си чакаме мирно и кротко да минем на светофара, ама двамата гъзари с бмв м7 и ауди а7 не могат да чакат, отдясно покрай цялата колона преди да се ударят в парапета на моста хоп бутане в колоната без мигач дори.
Уплаши се човечеца с аудито преди мен явно и ги пусна, че ако бях аз щеше да влезнат в колоната ама друг път
Всички си чакаме мирно и кротко да минем на светофара, ама двамата гъзари с бмв м7 и ауди а7 не могат да чакат, отдясно покрай цялата колона преди да се ударят в парапета на моста хоп бутане в колоната без мигач дори.
Уплаши се човечеца с аудито преди мен явно и ги пусна, че ако бях аз щеше да влезнат в колоната ама друг път

-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB
Не е луд този който яде баницата, а този, който я дава. Ако всички са като мен и теб, тези ще изчакат дори повече коли, отколкото са изпреварили 

- Black-diamant
- Автомобил: Passat B 5.5
- Двигател: 2.0 115hp
С оглед факта, че в темата се изказаха разнопосочни мнения, бихте ли споделили дали избраният от вас подход на действие /пускане на бързащите или съответно непускане и правене напук/, е довел до някакви словесни конфронтации, побой, заплахи, закани, слизане от колата и т.н? Имали ли сте подобни ситуации и как са завършвали те?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4
Пускам бързащите след като си завърша започнатата маневра, а принципно си карам в дясна лента и гледам да не преча на никой.
В града също гледам да съм в дясна или средна лента, но ако разминавам по-бавна кола или съм се престроил на мигане и свиркане не реагирам, па ако ще колата да е черно Ламборгини с ескорт (съвсем реален случай на Околомръсното, не е мой проблем, че иска да лети ниско).
В града също гледам да съм в дясна или средна лента, но ако разминавам по-бавна кола или съм се престроил на мигане и свиркане не реагирам, па ако ще колата да е черно Ламборгини с ескорт (съвсем реален случай на Околомръсното, не е мой проблем, че иска да лети ниско).
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сега пап препоричам част от темата и си мисля, абе добре аз примерно карам 60 в града,въпреки че трябва 40 или 50. Сега не съм си правил кафето със светена вода това нали ясно. Супееер рядко нали мога да карам със 70 ако не е натоварено и наистина бързам и аз, защото както много хора казаха абе случва се нещо да стане.Това добре...и сега си мисля как като карам с 60 , 8 от 10 коли ме задминават винаги всеки божи ден
Ако българите толкова работа имахме и бяхме толкова работни и така нататък щяхме да сме поне няколко идеи по-добре
Иначе случва се да се поразправям с някой, но не сериозно.Нямам нито желание нито съм конфликтен.Е вчера примерно един пич ме ядоса спирам на червено на светофар с таймер ,точно след светофара пътека и спирка и се струпали хора да пресичат.В смисъл спирам си супер плавно, имаше доста място и виждам таймера 2-1 жълто и има примерно поне колкото за един тир до светофара и спирам.Това в 6 вечерта, вече е тъмно и тоя се разсвяткал отзаде и нали маха нещо къв съм тъпак как сме можели да минем поне още 2-3 коли на тоя светофар.
Нали не е да съм наковал спирачки на жълто на линията точно....
Та случвало се е като посвирна леко на някой малко да се засегне,ама чак до ексцесии не се е стигало.От преди няколко месеца един пич от Дупница нещо не възприемаше факта че на така наречената "писта" между Благоевград и Дупница карах само със 130 та после ми биеше някакви спирачки отпреде,ама на разклона за дупница отнесе една пълна кутия бира по муцуната от един нервен мой спътник и така
2-3 номера са падали на бързаци които ми се лепят на бронята при положение че има от къде да ме заобиколят,ама тука горе долу е 50 на 50 или успяват да спрат,или им пада номера.Интересното тук е че си мислят че аз съм виновен за тая работа и не знаят че номера е държавна собственост и няма кой да им го плаща и изправя и монтира наново.
Всеки ден е много забавно който е от София на Aсен Йорданов и Цветан лазаров като се кара към ЦСКА.Това е там на Кауфланда на Слатина.Та там заради трамвая има лява и средна лента направо и дясна на дясно.След кръстовището има 2 ленти и трябва тоя от средна да мине в дясно за да могат тия от лявата да продължат в лявата.Преди кръстовището лявата е срещу релсите и никой не се сеща да се мръдне.Има знак че няма ляв завой,но всеки си мисли че тая лента е за ляв и се сърди като му свирнеш че те качва на релсите.Наскоро едно наперено циганче ми се репчеше къв съм идиот че искам да си карам в лентата, та му обяснявай кой знак какво означава,ама не ме разбра момчето де.

Иначе случва се да се поразправям с някой, но не сериозно.Нямам нито желание нито съм конфликтен.Е вчера примерно един пич ме ядоса спирам на червено на светофар с таймер ,точно след светофара пътека и спирка и се струпали хора да пресичат.В смисъл спирам си супер плавно, имаше доста място и виждам таймера 2-1 жълто и има примерно поне колкото за един тир до светофара и спирам.Това в 6 вечерта, вече е тъмно и тоя се разсвяткал отзаде и нали маха нещо къв съм тъпак как сме можели да минем поне още 2-3 коли на тоя светофар.

Та случвало се е като посвирна леко на някой малко да се засегне,ама чак до ексцесии не се е стигало.От преди няколко месеца един пич от Дупница нещо не възприемаше факта че на така наречената "писта" между Благоевград и Дупница карах само със 130 та после ми биеше някакви спирачки отпреде,ама на разклона за дупница отнесе една пълна кутия бира по муцуната от един нервен мой спътник и така

2-3 номера са падали на бързаци които ми се лепят на бронята при положение че има от къде да ме заобиколят,ама тука горе долу е 50 на 50 или успяват да спрат,или им пада номера.Интересното тук е че си мислят че аз съм виновен за тая работа и не знаят че номера е държавна собственост и няма кой да им го плаща и изправя и монтира наново.
Всеки ден е много забавно който е от София на Aсен Йорданов и Цветан лазаров като се кара към ЦСКА.Това е там на Кауфланда на Слатина.Та там заради трамвая има лява и средна лента направо и дясна на дясно.След кръстовището има 2 ленти и трябва тоя от средна да мине в дясно за да могат тия от лявата да продължат в лявата.Преди кръстовището лявата е срещу релсите и никой не се сеща да се мръдне.Има знак че няма ляв завой,но всеки си мисли че тая лента е за ляв и се сърди като му свирнеш че те качва на релсите.Наскоро едно наперено циганче ми се репчеше къв съм идиот че искам да си карам в лентата, та му обяснявай кой знак какво означава,ама не ме разбра момчето де.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”