Правите ли път на бързащите коли?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Re: Правите ли път на БЪРЗАЩИТЕ коли ?

Мнениеот R@do » Сря 23 окт 2013 14:50

Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.

Потребителски аватар
Gal
Автомобил: МК7
Двигател: DCYA 2018

Мнениеот Gal » Чет 24 окт 2013 8:39

R@do написа:Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.

И бия аварийки, да включва първа космическа, ако ще :icon_lol

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Чет 24 окт 2013 17:43

Давам, като не мога да карам наравно с тях или не искам не виждам смисъл да преча.
Не се знае кой за къде бърза и дали утре аз няма да съм на неговото място.

Потребителски аватар
Emo19888
Автомобил: Golf 4
Двигател: ALH TDI

Мнениеот Emo19888 » Съб 26 окт 2013 8:39

Правя път на бързащите, старая се да правя това което искам да правят хората на мен. Обратното е предпоставка за ПТП и мисля че всеки трябва да си знае възможностите и да не се надценява с 15+ годишната си кола да се опитва да надцаква разни нови бенцове и др. "мутренски" автомобили. А между другото наистина има едни собственици на една друга немска марка които лично за мен си остават най-наглите и безотговорни личности на пътя, мислейки че като караш баварска кола си хванал Бог за шлифера...

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 27 окт 2013 10:59

R@do написа:Зaвиси от подходa му - aко присветне и ме нaтискa зaдължително нaтискaм спирaчкa.

Само да вметна, че при тая ситуация ако те подпре отзад особено при по-висока скорост една от двете коли има голяма вероятност да поднесе и да се завърти - твоята! Ама всеки има право да се самоубие както иска...

Потребителски аватар
gabongo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gabongo » Нед 27 окт 2013 18:19

Старая се винаги да правя, бърза работа нямам и не съм фен на високите скорости, просто обичам да си карам за удоволствие, а който бърза да ме изпреварва и издухва, негова си работа - сечено не правя.

iliya.petrov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот iliya.petrov » Нед 27 окт 2013 23:11

Чудесна тема... винаги правя, въпреки че доста рядко ми се случва. По магистралите особено обаче в петък и неделя вечер е някакъв ад, ако човек бърза /всичко се случва за съжаление/ може просто да си скъса нервите. Понякога в лява лента колите карат един зад друг със скорост около 110 км в час...
Има и такива които и да е свободна дясната лента, пак си карат вляво. Любимците ми. Има много индивиди с мисленето, че щом карат в лява лента с максимално разрешена скорост на пътя, значи всичко е наред и могат да си карат така до безкрай.
Никога не ми е било приятно да изпреварвам в градско отдясно, за мене изпреварването си е отляво, ама карай... щом е разрешено карането в най-лява лента, не върви да споря. Обаче абсолютна липса на съобразяване е когато по някой сравнително бърз булевард 2-ма идиота карат 1 до друг в 2-те ленти и правят тапа, така че нито 1 да не може да изпревари, ни от ляво, ни от дясно... :scare3

taran
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот taran » Пон 28 окт 2013 6:38

И аз правя път на бързащите,стига да са пуснали сирената и сигналните лампи.

Потребителски аватар
vladovelin
Автомобил: Golf3 GTI
Двигател: 2E 1994

Мнениеот vladovelin » Пон 28 окт 2013 11:43

И аз правя път на " бързащите", особенно има едни коли на които синята и червената лампи са отпред на решетката и как го видя че ми мига с тях бягам като дявол от тамян.

Потребителски аватар
vankatagb
Автомобил: Vw Passat B 5.5
Двигател: AZM 2001

Мнениеот vankatagb » Сря 30 окт 2013 15:33

Темата е много хубава и от това, което виждам отново си проявяваме българския ген - разединението прави силата!!! Подкрепям хората, които се ръководят от подхода на "бързащия". Старая се да изпреварвам спрямо условията и възможностите на моя автомобил, но колкото и да се старая все се намира някой самолет, който бърза да не изтърве голямото изпускане! Та ако този самолет почне с подсвирквания и присветване, го пускам, но след като ме изпревари задължително му показвам, къде ме клъвнал петела(не намерих иконка със среден пръст) и му тегля една до 9-то коляно, нишо, че не ме е чул,поне ми олеква! Такива селяндури колкото искаш на пътя!!! Разбира се има и точни колеги, които те изчакват да си изпревариш и после си минават културно!А Ако има става въпрос за линейки и т.н., там разбира се, че правя път! В града си карам в платното, което на следващото кръстовище ще ме отведе до посоката, в която искам да завия, необичам да правя маневри в последния момент и особенно в кръгово, където същите селяндури,"бързащи", без мигачи си минават от крайна в крайна лента, засичайки всичко на пътя! Но ги разбирам де, човек може да избяга от село, но селото може никога да не го напусне!!!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Чет 31 окт 2013 20:30

На Костинброд правят пак някакви ремонти около кръговото и отново са сложили светофар за регулиране на движението. Снощи около 18ч опашката от коли беше стигнала почти до разклона за Джиев.
Всички си чакаме мирно и кротко да минем на светофара, ама двамата гъзари с бмв м7 и ауди а7 не могат да чакат, отдясно покрай цялата колона преди да се ударят в парапета на моста хоп бутане в колоната без мигач дори.
Уплаши се човечеца с аудито преди мен явно и ги пусна, че ако бях аз щеше да влезнат в колоната ама друг път :banghead

theultimate
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB

Мнениеот theultimate » Чет 31 окт 2013 21:08

Не е луд този който яде баницата, а този, който я дава. Ако всички са като мен и теб, тези ще изчакат дори повече коли, отколкото са изпреварили :banghead

Потребителски аватар
Black-diamant
Автомобил: Passat B 5.5
Двигател: 2.0 115hp

Мнениеот Black-diamant » Пет 01 ное 2013 1:44

С оглед факта, че в темата се изказаха разнопосочни мнения, бихте ли споделили дали избраният от вас подход на действие /пускане на бързащите или съответно непускане и правене напук/, е довел до някакви словесни конфронтации, побой, заплахи, закани, слизане от колата и т.н? Имали ли сте подобни ситуации и как са завършвали те?

DundyTheCroc
Автомобил:
Двигател:
Местоположение: София Nissan Primera GT, Passat 5.5 TDI, Mondeo MK4

Мнениеот DundyTheCroc » Пет 01 ное 2013 9:00

Пускам бързащите след като си завърша започнатата маневра, а принципно си карам в дясна лента и гледам да не преча на никой.
В града също гледам да съм в дясна или средна лента, но ако разминавам по-бавна кола или съм се престроил на мигане и свиркане не реагирам, па ако ще колата да е черно Ламборгини с ескорт (съвсем реален случай на Околомръсното, не е мой проблем, че иска да лети ниско).

renault_19
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот renault_19 » Пет 01 ное 2013 9:21

Сега пап препоричам част от темата и си мисля, абе добре аз примерно карам 60 в града,въпреки че трябва 40 или 50. Сега не съм си правил кафето със светена вода това нали ясно. Супееер рядко нали мога да карам със 70 ако не е натоварено и наистина бързам и аз, защото както много хора казаха абе случва се нещо да стане.Това добре...и сега си мисля как като карам с 60 , 8 от 10 коли ме задминават винаги всеки божи ден :mhihi Ако българите толкова работа имахме и бяхме толкова работни и така нататък щяхме да сме поне няколко идеи по-добре :icon_lol
Иначе случва се да се поразправям с някой, но не сериозно.Нямам нито желание нито съм конфликтен.Е вчера примерно един пич ме ядоса спирам на червено на светофар с таймер ,точно след светофара пътека и спирка и се струпали хора да пресичат.В смисъл спирам си супер плавно, имаше доста място и виждам таймера 2-1 жълто и има примерно поне колкото за един тир до светофара и спирам.Това в 6 вечерта, вече е тъмно и тоя се разсвяткал отзаде и нали маха нещо къв съм тъпак как сме можели да минем поне още 2-3 коли на тоя светофар. :screwy Нали не е да съм наковал спирачки на жълто на линията точно....
Та случвало се е като посвирна леко на някой малко да се засегне,ама чак до ексцесии не се е стигало.От преди няколко месеца един пич от Дупница нещо не възприемаше факта че на така наречената "писта" между Благоевград и Дупница карах само със 130 та после ми биеше някакви спирачки отпреде,ама на разклона за дупница отнесе една пълна кутия бира по муцуната от един нервен мой спътник и така :confused
2-3 номера са падали на бързаци които ми се лепят на бронята при положение че има от къде да ме заобиколят,ама тука горе долу е 50 на 50 или успяват да спрат,или им пада номера.Интересното тук е че си мислят че аз съм виновен за тая работа и не знаят че номера е държавна собственост и няма кой да им го плаща и изправя и монтира наново.
Всеки ден е много забавно който е от София на Aсен Йорданов и Цветан лазаров като се кара към ЦСКА.Това е там на Кауфланда на Слатина.Та там заради трамвая има лява и средна лента направо и дясна на дясно.След кръстовището има 2 ленти и трябва тоя от средна да мине в дясно за да могат тия от лявата да продължат в лявата.Преди кръстовището лявата е срещу релсите и никой не се сеща да се мръдне.Има знак че няма ляв завой,но всеки си мисли че тая лента е за ляв и се сърди като му свирнеш че те качва на релсите.Наскоро едно наперено циганче ми се репчеше къв съм идиот че искам да си карам в лентата, та му обяснявай кой знак какво означава,ама не ме разбра момчето де.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”