трети стоп-замяна с диоди- дали става?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
трети стоп-замяна с диоди- дали става?
Взех един спойлер с трети стоп за Шаранчето и го разглобих да го изчитя.Та ми се върти в главата смяната на крушчиците с такива LED.Ако някой е правил нещо подобно да сподели струва ли си занимавката.Ето за това става въпрос
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Re: трети стоп-замяна с диоди- дали става?
Махни рефлекторите,а на тяхно място си изрежи подложка от пластмаса(широка 10мм,а дълга,колкото стопа),върху която залепи светодиодна лента(червени свето-диоди)!
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ето ти един хоум мейд трети стоп с 3 ватови светодиоди.Трети стоп
Иначе има готови ламби светодиодни със този цокъл ако може така да се нарече.
Иначе има готови ламби светодиодни със този цокъл ако може така да се нарече.
- freshenero
А откъде да намеря тези 3 ватови диоди?Ако са със същия цокъл не мога ли само да ги заменя?
- freshenero
Не намерих нищо.Ходих в Елимекс,но нямат толкова минятюрна лампа.Как да разбера какъв е цокъла?Даже взех от същите ,но се оказа че са по 1,2 вата,а сегашните оригинални са по 2,3 вата,но не обърнах внимание и ще ги връщам май.Изках да ги сменя че тези са почернели,но може и да светят не съм ги пробвал.А си мисля от запалка с фенерче ако се направи дали ще стане.Преди на голфа помня че с братчеда преправяхме на задния пепелник и светна,ама не съм сигурен.
- fox_vt
Я извади една от твоите и я снимай до една линийка да се видят размерите.Това ли е твоята лампа [url]http://denilighting.com/philips-автогабаритна-т10-7778-12v-2w-без-цокъл-cp[/url]
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Т10 на фабричен стоп не свети добре - не се вижда така както е с нормална лампа.
Иначе има готоеи ЛЕД стопове на цена м/7 и 15 лв различно дълги и сразличен брой диоди -не правя реклама- гледал съм в "Гарван" Даже на Голфа бях сложил такъв ЛЕДЕ стоп за около 7лв.
При щатните червена прозрачна пластмаса не еподходяща за ЛЕД. Правил съм проби с ЛЕД Т10, но не се виждат. Сега съм намерил супер ярки 5/6 мм по 1лв бр/има и бели и червени и като ми остане време ще експериментирам .Може би ще правя сборка от 3 светопдиода на мястото на 1 Т10 лампа. При мен задните джамлъци за фабрично затъмнение и може би и това оказва влияние.
freshenero - погледни в сайта на Гарван стоповете
Иначе има готоеи ЛЕД стопове на цена м/7 и 15 лв различно дълги и сразличен брой диоди -не правя реклама- гледал съм в "Гарван" Даже на Голфа бях сложил такъв ЛЕДЕ стоп за около 7лв.
При щатните червена прозрачна пластмаса не еподходяща за ЛЕД. Правил съм проби с ЛЕД Т10, но не се виждат. Сега съм намерил супер ярки 5/6 мм по 1лв бр/има и бели и червени и като ми остане време ще експериментирам .Може би ще правя сборка от 3 светопдиода на мястото на 1 Т10 лампа. При мен задните джамлъци за фабрично затъмнение и може би и това оказва влияние.
freshenero - погледни в сайта на Гарван стоповете
- fox_vt
Т10 е нормална лампа-моя трети стоп беше с такива 5 ватови оригинално то и повечето трети стопове са такива.Но на колегата не може да се определи от снимката му дали е с Т10 лампи.Иначе на темата която съм дал линк по нагоре се вижда че първия ми ъпгрейт на стопа беше със три от най слилносвтещите бели разсейващи диоди които имаха в елимекс.Но денем не се виждаха много много.
- freshenero
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
freshenero написа:Тези са ,почти съм сигурен http://denilighting.com/philips-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%B0-t5-w1-2w-12516-12v-w2x4-6d-b2-cr
Не може да са 1,2Вт / не се виждат/- трябва да са 4Вт
Как да нямаш бре? Имаш цели 4 бр такива лампи в таблото

- freshenero
Аз знам че няма да се вижда,затова ще си търся 2.3 ватови, или ще си сложа старите.те сигурно светят,но ме дразни че са почернели.А тези ,,Гарван"-овите виждат ли се добре?Мисля че в магазините ,,за един лев"съм виждал такива.
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
freshenero написа:тези ,,Гарван"-овите виждат ли се добре?Мисля че в магазините ,,за един лев"съм виждал такива.
На Голфа бях сложил такъв за около 8-9 лв / не помня/ Вижда се добре денем, но задното му стъкло не е затъмнено.
Пробвах при мен със светодиоди ярки със широк ъгъл , но не се вижда денем добре.Стъклото е фабрично затъмнено. Мисля като имам време да пробвам с 3 бр на мястото на 1 лампа Т10 и, ако не стане да търся 3вт св.диоди.