Здравейте. Имам досаден проблем с моя пасат.
Без да е на контакт като дам на положение габарит ми се пускат късите, щракна ли на дълги си оставам само на габарити, а на положение "фарове" без да съм на контакт сичко е ОК - само габарити няма значение дали съм бил на къси или дълги. Като съм на контакт или запалил вече на положение габарит имам къси постоянно а ако съм на дълги оставам на габарити иначе на 2-рата позиция си имам и къси и дълги както трябва. Преди време смених ключето за фаровете с чисто ново което работи добре 3 дни точно.. 35 лева за 3 дни

и това за мигачите е сменено около преди година защото ми се прецака и не работеше левия мигач. интересното е че без да съм на контакт задържа ли лостчето дръпнато за дългите връща ток клюа за фаровете по кабела към ключа и имам парно, чистачки, захранване на мотора, абе всичко без захранване на таблото но си направих експеримент и може да се запали колата ( с бутане

) . Аз съм попринцип с ксенон сичстена с къси и дълги но това не е проблем защото ксеноновата система е с управляващ модул в който влиза само една букса от фаровете все едно е обикновенна H4 крушка и от там разбира дали да включи фаровете и дали да са на къси или на дълги, а и си е със отделно захранване директно от акумулатора с бушонче и т.н. става въпрос че не товари инсталацията въобще просто взима сигнал. Другото което е преди това колата е била карана със 100/110 ватови крушки и май това си оказва влияние сега макар че като ги свалих и ги замерих с мултицет на къси и дълги съпротивленията, после със закона на Ом ги изкарах че късите реално са били 120-125 W a дългите около 150..
Прикачам малко снимки на буксите и ключето ако някой е страдал да посочи кое къде тряя да има ток кога и кога не .
Казвам пак че е досаден проблем, не нетърпим, но искам да си е както си трябва :)