Проблем с фаровете на Passat b3

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
ewipito
Автомобил: VW PASSAT B3
Двигател: RP 1988

Проблем с фаровете на Passat b3

Мнениеот ewipito » Пон 28 окт 2013 19:50

Здравейте. Имам досаден проблем с моя пасат.
Без да е на контакт като дам на положение габарит ми се пускат късите, щракна ли на дълги си оставам само на габарити, а на положение "фарове" без да съм на контакт сичко е ОК - само габарити няма значение дали съм бил на къси или дълги. Като съм на контакт или запалил вече на положение габарит имам къси постоянно а ако съм на дълги оставам на габарити иначе на 2-рата позиция си имам и къси и дълги както трябва. Преди време смених ключето за фаровете с чисто ново което работи добре 3 дни точно.. 35 лева за 3 дни :scare3 и това за мигачите е сменено около преди година защото ми се прецака и не работеше левия мигач. интересното е че без да съм на контакт задържа ли лостчето дръпнато за дългите връща ток клюа за фаровете по кабела към ключа и имам парно, чистачки, захранване на мотора, абе всичко без захранване на таблото но си направих експеримент и може да се запали колата ( с бутане :mhihi ) . Аз съм попринцип с ксенон сичстена с къси и дълги но това не е проблем защото ксеноновата система е с управляващ модул в който влиза само една букса от фаровете все едно е обикновенна H4 крушка и от там разбира дали да включи фаровете и дали да са на къси или на дълги, а и си е със отделно захранване директно от акумулатора с бушонче и т.н. става въпрос че не товари инсталацията въобще просто взима сигнал. Другото което е преди това колата е била карана със 100/110 ватови крушки и май това си оказва влияние сега макар че като ги свалих и ги замерих с мултицет на къси и дълги съпротивленията, после със закона на Ом ги изкарах че късите реално са били 120-125 W a дългите около 150.. :bishop
Прикачам малко снимки на буксите и ключето ако някой е страдал да посочи кое къде тряя да има ток кога и кога не .
Казвам пак че е досаден проблем, не нетърпим, но искам да си е както си трябва :)
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
zlatko83
Автомобил: VW GOLF 2
Двигател: PN

Re: Проблем с фаровете на Passat b3

Мнениеот zlatko83 » Пон 28 окт 2013 20:18

имал съмсходни проблеми двапъти-
първо при поставяне на реле за авт. пускане на фаровете.
и следващия път при проблем с клемореда.

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Пон 28 окт 2013 20:29

Клемореда беше първото нещо което смених като си сложих ксенона тъй като един приятел имаше и ми каза че евентуално е от нея и ми я подари с думите "ако ти се занимава ти си" но никакъв ефект..

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Пон 28 окт 2013 21:22

Проблема ти е ксенона :mhihi Решението е пипкаво,разглобяваш ключа за фаровете,в него има две лампички,една за подсветка и една за индикация "габарит".Изскубваш въпросните лампички(внимателно без да съсипваш ключа),и проблемите ти изчезват.Ако държиш ключа да си свети може да замениш лампите със светодиоди.

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Пон 28 окт 2013 21:52

Петър Христов написа:Проблема ти е ксенона :mhihi Решението е пипкаво,разглобяваш ключа за фаровете,в него има две лампички,една за подсветка и една за индикация "габарит".Изскубваш въпросните лампички(внимателно без да съсипваш ключа),и проблемите ти изчезват.Ако държиш ключа да си свети може да замениш лампите със светодиоди.

Съгласих се за ксенона по простата причина че пуска на къси 8 V напрежение като съм на габарит(по незнайна причина) и тъй като ксенона си има управляващ модул мисли че трябва да включи фаровете а с обикновенните крушки не могат да се запалят само с 8 V но пък защо въобще го прави това?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пон 28 окт 2013 22:57

ewipito написа:...но пък защо въобще го прави това?

Защото, ако не се лъжа прекалено жестоко, лампичката за положение 'габарит' затваря не към 'маса', а към късите светлини.
По този начин като щракнеш габарити - светва лампичката.
Като щракнеш на фарове - лампичката гасне, защото се получават 2 плюса, но ако махнеш контакта и колата си мине на габарити - пак си светка лампичката :c020

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Вто 29 окт 2013 11:11

Аха окей, а като ги изкубя тея двете уйевини предполагам ше станат някакви стръчащи жичлета вътре или не, и ако останат просто не трябва да имат допир така ли ? :gruebel

ifch0

Мнениеот ifch0 » Вто 29 окт 2013 11:45

Аз си запоих там диоди + съпротивления. Ама може и нищо да не слагаш - на едни фини конци са запоени за съответните краченца, които могат да бъдат резнати без остатък. На снимката, ключът е с главата на долу - в двете цилиндърчета бяха лампите.

Изображение

Петър Христов
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Петър Христов » Вто 29 окт 2013 20:30

radotom написа:лампичката за положение 'габарит' затваря не към 'маса', а към късите светлини.

Точно така е :th_up
Като се замисля колко пържоли ми е изкарала тази дяволия :mhihi Ако бях изял поне половината.....

Потребителски аватар
val-kat
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот val-kat » Сря 30 окт 2013 17:33

Абсолютно същия ефект се получава и когато се сложат релета за къси и дълги :th_up

Потребителски аватар
ewipito

Мнениеот ewipito » Сря 30 окт 2013 20:03

Благодаря на всички за бързия отзив :love.vwclub
Всичко е вече както си трябва :drunk
:lock

Върни се в “Passat”