1Z - Въздух в нафтата ?
- snaiperisto
- Автомобил: Skoda Fabia 1.2 12V-METAN
- Двигател: 6Y2 2006
1Z - Въздух в нафтата ?
Нормално ли е да се надбягват мехурчета въздух в прозрачните маркучи към ГНП-то ?
Интересно ми е , защото колата започна да пали странно , преди да си сменя горивния филтър палеше от раз , сега понякога като я загася за час-два и после паля , пали след няколко оборота , сутринта пак така?
И нещо друго , имам колата от скоро и вече един път ми свършва нафтата , но преди това мисля че пак имаше две-три такива странни паления , а и мехурчета в маркучите. Мисля че след като заредих и изчезнаха. Сега пак бях точно преди изгасване , дали има връзка ?
Интересно ми е , защото колата започна да пали странно , преди да си сменя горивния филтър палеше от раз , сега понякога като я загася за час-два и после паля , пали след няколко оборота , сутринта пак така?
И нещо друго , имам колата от скоро и вече един път ми свършва нафтата , но преди това мисля че пак имаше две-три такива странни паления , а и мехурчета в маркучите. Мисля че след като заредих и изчезнаха. Сега пак бях точно преди изгасване , дали има връзка ?
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Re: 1Z - Въздух в нафтата ?
Колега не я оставяй така колата без гориво, че да не хвърли ГНП. Нафтата маже и охлажда помпата. Виж си О-пръстените на филтъра да не са се износили и да влиза въздух от тях.
-
- Автомобил: VW GOLF-4
- Двигател: AHL 1999
И аз съм забелязал и по моите маркучи има
въздух (голф 4 ALH ) И мисля че и от самата помпа
има вибрации как могат да се махнат тези балончета и може ли от тях да се получават тези вибрации .Аз моята без нафта не съм я оставял
въздух (голф 4 ALH ) И мисля че и от самата помпа
има вибрации как могат да се махнат тези балончета и може ли от тях да се получават тези вибрации .Аз моята без нафта не съм я оставял
- snaiperisto
powerade написа:Колега не я оставяй така колата без гориво, че да не хвърли ГНП. Нафтата маже и охлажда помпата. Виж си О-пръстените на филтъра да не са се износили и да влиза въздух от тях.
Не видях О-пръстени на филтъра , къде се намират точно ?
Клапанчето на филтъра няма О-пръстен или някакво уплътнение или О-пръстен , нали? Щото аз не видях такова?
-
- Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
- Двигател: avf+m47
Напротив точно за клапанчето казва колегата,там има о пръстенче ако го няма него за това се виждат мехурчета.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Колега на маркуча на обратната нафта нали има един клапан, който с един щифт се закрепя за филтъра. Като го извадиш това клапанче на него има 2 О-пръстена. Аз лично на моята едното О-пръстенче(по-горното) го смених с такова с по-дебела стена, иначе не уплътняваше добре. А ако не ти тече нафта някъде и не омаслява, не се коси за мехурите, нафтата която върви е в пъти повече от необходимата.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
Случвало ми се е въздуха в системата да изчезне след смяна на горивен филтър.
- snaiperisto
Като извадих клапанчето когато сменях филтъра , нямаше О-пръстен , камо ли два. Обаче снощи сипах 20 кинта нафта и днес си пали нормално , а и мехурче имаше само едно в единия маркуч като че ли.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Колега, вместо да пускаш теми за проблемно палене, май трябва по-често да и сипваш нафта на тая кола а ? Напомняш ми на един приятел, който казваше "Тъкмо я научих да върви без нафта и тя .. спря!" 

- snaiperisto
Ееее , аре са глупости колега.
Колата я взех скоро и ще я подарявам на сестра ми , за това оправям каквото мога , а и искам да съм на ясно с нея , за да няма изненади.
Та миналия път когато палеше странно и имаше мехурчета в маркучите , чаках да светне лампата за резервата на горивото , за да заредя и да засека разхода горе-долу. Е не светна , свърши нафтата , така се наложи да науча че това е автомобил без лампа за резерва...ебати колата.
А сега като гледах стрелката , макар че беше в червената зана , мисля че бе далеч от свършване.
Колата я взех скоро и ще я подарявам на сестра ми , за това оправям каквото мога , а и искам да съм на ясно с нея , за да няма изненади.
Та миналия път когато палеше странно и имаше мехурчета в маркучите , чаках да светне лампата за резервата на горивото , за да заредя и да засека разхода горе-долу. Е не светна , свърши нафтата , така се наложи да науча че това е автомобил без лампа за резерва...ебати колата.
А сега като гледах стрелката , макар че беше в червената зана , мисля че бе далеч от свършване.
- andon_
- Автомобил: VW Vento 1H2
- Двигател: AAZ 1993 Bio Fuel
Ти на стрелката недей да вярваш
Аз имам такъв проблем, явно предишния собственик в слънчева Италия (някоя сеньора или сеньорита) е карала колата с малко гориво, предимно по-малко от 1/3 резервоар. Та сега последствията са: падне ли ми горивото под 1/3 и стрелката показа "0"! Защото деленията на сондата отзад са изтрити в този диапазон (от празно до 1/3). Решението: винаги поне половин резервоар гориво! Та .. така както си тръгнал ти, никога няма да я засечеш. Нали знаеш как се засича ...
По-добре си и сипвай нафта на колата, че може по-голяма беля да си отвориш, както ти писа колегата по-нагоре.

- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Колеги аз понеже съм на принципа "Нет человек,нет проблем" си реших проблема с филтър от Голф 2 които няма такива клапи,о - пръстени и тем подобни.И веднъж завинаги спряха мехурите в маркучите за нафтата. 

- georgiev_93
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: ALH 1998
Колеги и аз имам абсолютно същия проблем както при s7anislav40 на същия двигател с нов горивен филтър съм и нафтата гледам да не пада под половината
От какво може да е ?

-
- Автомобил: Vw Golf mk4 TDi
- Двигател: AJM - 2000
Здравейте колеги. И аз имам сходен проблем. Колата е голф 3 вариант 1.9ТДИ 110кс. Вчера като спрях да зареждам на ЕКО (нафтата ми беше доста малко но не е като да няма). Сипах си 20лв/ 10литра горе долу и не успях да я запаля. Закарах я при майсторите в Герман и се оказа че имало въздух. Горивният филтър е нов. Възможно ли е да е нещо от самият дизел (да е имало въздух в него)? Нали даваха по господари на ефира как мамят с горивата.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
BOGOOO написа:Възможно ли е да е нещо от самият дизел (да е имало въздух в него)?
Ти като си сипваш вода и искаш да е пълна чаша - нали първо гониш въздуха от нея и тогава допълваш?

С други думи - НЕ!
Просто си останал с по-малко от необходимото гориво
Върни се в “Дизелови агрегати”