Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ

Техническа и сервизна информация за Passat
Потребителски аватар
b60_460
Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
Двигател: BXE 2006

Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ

Мнениеот b60_460 » Нед 03 ное 2013 14:36

Искам следващата смяна на маслото да си я извърша сам понеже не смятам , че е нещо с което не мога да се справя.Преди време обаче когато ходих до представителството на Ваг ми казаха , че въпросната пробка е от ново поколение с запечатана м/у резбата и главата метална шайба , която играе ролята на уплътнител и е за еднократна употреба.Въпроса ми към вас е : Вярно ли е това или е блъф с цел печалба?Ако все пак е вярно по какъв начин би могло да се "побългари" и ако не може от къде може да се закупи въпросната пробка?Двигателя е 1.9 тди ВХЕ.

Потребителски аватар
pepperj
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ

Мнениеот pepperj » Нед 03 ное 2013 15:44

Здрасти
И на мен ми казаха същото и го видях даже. Наистина пробката е за еднократна употреба но не знам от каде да си я купиш.

Потребителски аватар
alpinab
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот alpinab » Нед 03 ное 2013 16:11

Здравейте колеги, аз имам пасат б6 2008/1.9, мотор бкц. Аз си смених сам маслото преди 3 месеца и не знаех,че пробката е за еднократно завиване т.е само за една смяна на маслото. До момента не е протекло нито просълзило. Ако знаех този момент щях да си поръчам нова. Наистина когато разглобих старата се учудих защо няма медна дифтунга/шайба. Моят съвет е въпреки,че аз не съм постъпил правилно да си купиш нова. Веднага се сещам нещо много лесно, което може да на правиш- взимаш пробката, даваш настругар да мине един косъм там където се е сплескала фабрично нанесена да кажем "шайба" купуваш си 5 медни дифтунги от близкият авто магазин с подходящ диаметър.

MITKOOLOT
Автомобил: vw passat 3c2--b6
Двигател: BKP

Мнениеот MITKOOLOT » Нед 03 ное 2013 19:12

Здравейте колеги,аз три пъти сам съм си го сменял и нямам проблем с пробката без да знам,че е за еднократна употреба.Двигателят е БКП.

Потребителски аватар
Pet_rov
Автомобил: Passat Variant B4
Двигател: ADZ 1996

Мнениеот Pet_rov » Нед 03 ное 2013 20:30

И разделът е за бензинови двигатели :death

Върни се в “Passat”