Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ
- b60_460
- Автомобил: Passat B6 1.9 TDI
- Двигател: BXE 2006
Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ
Искам следващата смяна на маслото да си я извърша сам понеже не смятам , че е нещо с което не мога да се справя.Преди време обаче когато ходих до представителството на Ваг ми казаха , че въпросната пробка е от ново поколение с запечатана м/у резбата и главата метална шайба , която играе ролята на уплътнител и е за еднократна употреба.Въпроса ми към вас е : Вярно ли е това или е блъф с цел печалба?Ако все пак е вярно по какъв начин би могло да се "побългари" и ако не може от къде може да се закупи въпросната пробка?Двигателя е 1.9 тди ВХЕ.
- pepperj
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за пробката при Пасат Б6 ТДИ
Здрасти
И на мен ми казаха същото и го видях даже. Наистина пробката е за еднократна употреба но не знам от каде да си я купиш.
И на мен ми казаха същото и го видях даже. Наистина пробката е за еднократна употреба но не знам от каде да си я купиш.
- alpinab
- Автомобил:
- Двигател:
Здравейте колеги, аз имам пасат б6 2008/1.9, мотор бкц. Аз си смених сам маслото преди 3 месеца и не знаех,че пробката е за еднократно завиване т.е само за една смяна на маслото. До момента не е протекло нито просълзило. Ако знаех този момент щях да си поръчам нова. Наистина когато разглобих старата се учудих защо няма медна дифтунга/шайба. Моят съвет е въпреки,че аз не съм постъпил правилно да си купиш нова. Веднага се сещам нещо много лесно, което може да на правиш- взимаш пробката, даваш настругар да мине един косъм там където се е сплескала фабрично нанесена да кажем "шайба" купуваш си 5 медни дифтунги от близкият авто магазин с подходящ диаметър.
-
- Автомобил: vw passat 3c2--b6
- Двигател: BKP
Здравейте колеги,аз три пъти сам съм си го сменял и нямам проблем с пробката без да знам,че е за еднократна употреба.Двигателят е БКП.
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
И разделът е за бензинови двигатели