новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА:

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТРУМА:

Мнениеот icoico » Сря 13 ное 2013 18:59

radi_b4 написа:Меко казано си господин никой, за да определяш дали компанията й е била правилна. Мисля аз. Засрами се.

Ако това в телевизията, начело с господин големия пенсиониран бизнесмен, който отдели половината от ценното си телевизионно време да разкаже как някога някой го засякъл на цариградско е компанията, не мисля да се засрамвам. Те не казаха НИЩО за инцидента. Защото нищо не са видели, съответно не са дали показания в тоя смисъл. И тая блондинка изобщо не е схванала какво вижда, както намекна и пернишкия полицай. Глупостите от сорта как трябвало да има кола, щото мотор не можел да падне сам можеше да си ги спестят. Да, може и да е имало кола. И тя може да е била в лявото платно, а мотористът е помислил, че ще се прибере в дясното и се е шмугнал по бялата линия. Дано да са казали нещо важно, което Милен Цветков е отрязал при монтажа, но не мисля.Извинения и съболезнования за това, което пиша тук имам само на роднините и истинските приятели на жертвата, те са тези които ще понесат тежестта. Тези..хора... които бяха в телевизията, те показаха най- отвратителното лице на мотоциклетизма. :stumm :stumm :stumm

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 19:06

Колеги по-много грозен начин се рисувате в момента, ще е най добре за всички тази тема най накрая да бъде заключена!

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Сря 13 ное 2013 19:36

Форски, няма как темата да не е грозна! Създадохме тази група, за да опитаме да намерим очевидци, за да накараме полицията най-после да си свърши работата. Призовахме за помощ, защото за нас това не е поредната "новина" или "катастрофа", а е трагедия, която пряко ни засяга! Днес погребахме приятелката си и никой от комплексарски изказващите се не беше там. Правим всичко по силите си, да се доберем до информация и справедливостта да възтържествува и няма как да не се вбесявам на драскачи, които просто си разнообразяват сивият ден и злословят без да имат каквото и да е отношение по случая! И пак казвам, ако не можете да помогнете, поне не лайте като крастави кучета и спрете да дразните! Благодаря за вниманието!

Последна промяна от vaskoto1 на Сря 13 ное 2013 19:59, променено общо 2 пъти.
Причина: и още едно тотално неподходящо изказване-дерзай! такива приказки ще убедят всички в правотата на каузата!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 13 ное 2013 20:12

Нека почива в мир момичето, което явно е невинната жертва в случая!
Иначе темата има резон и Миро е задал правилните въпроси които не бива да водят до полемика автомобилисти срещу мотористи и все пак към колегата който не се гордее че кара с 200 км в града и чупи огледала, аджеба как ти карайки ката ракета се надяваш да те видя в кое и да е от огледалата!? Извади си калкулатора и сметни с тази скорост колко метра изминаваш в секунда и го умножи по 3-5 секунди необходими да погледне човек в трите си огледала.
И не на последно място следващия път си помисли като счупиш нечие огледало дали ще можеш да си по бърз от 9х19 да речем че не се знае ядосания какво ще извади изпод седалката.
Още веднъж искрени съболезнования на близките на загиналото момиче!

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 13 ное 2013 20:18

Аз при Милен Цветков хора, преживели трагедия не видях. Хората, преживели трагедия не споменават уж случайно коя фирма от Форчън 500 са ръководили, преди да се оттеглят да се занимават с хобито си. Свидетелката на инцидента(ЕДИНСТВЕНАТА) разказа, че е имало кола в лявата лента, която се е движела с около 120 км/ч. Мотористът се е движел зад нея със същата скорост, в един момент колата е изглеждало, че ще се прибере в дясната лента и мотористът е ускорил да изпревари, колата обаче не се е прибрала, той е бил вече, цитирам "на калника и",и пак цитирам "може би, мисля, че може и да имаше ...избутване". Основен довод, подаден от беквокалите- ако не е имало избутване, защо е паднал моторът, законите на физиката не позволявали...? Абе вие... :screwy?
ТОВА НЕ Е СЪЩОТО КАТО ОНОВА, КОЕТО ОПИСВАТЕ НА СТРАНИЦАТА СИ, НЕ ЛИ? Автомобилът не се е прибирал в дясната лента, откъдето да се върне в лявата, за да избута моториста. Същите показания е дала и в полицията, нали? Вие изобщо осъзнавате ли факта, че бялата двадесет сантиметра широка ивица боя не е лента за изпреварване на мотоциклети и разрешената скорост за движение на мотоциклет на магистрала все още е 100 км/ч. icon_idea icon_idea Кой виновен търсите за почти умишлен опит за само/убийство? Къде отиде прословутата гонка с джип, спирането и бягството на престъпника, което доказвало вината му само аз ли не разбрах, или не съм догледал предаването докрая?

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 13 ное 2013 20:40

Излезе,че Мършавия е пророк или просто има креативен ум.
Той сякаш ще получи отговори на въпросите си.
Има и очевидец-Калоян Димитров.Според него мотора се е самозанесъл.Освен това е имало и други коли,които са спрели веднага да помагат.Въпросния Калоян е първата кола,която спира.
Първия мотор-очевидец е русата дама Евгения Кусева.Спомена,че това става на прав участък/понеже имаше една страница мнения за изпреварване в завой.Също така не чух за гонки и златист Шевролет нищо.
Да кажем,че това са фактите.

Потребителски аватар
moimoimoi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот moimoimoi » Сря 13 ное 2013 20:57

а защо моториста е предприел изпреварване след като колата не се е прибрала изцяло в дясната лента?може да е иззбегнала дупка/предмет на пътя и да е нямала намерение да се прибира в дясна лента
все си мисля че мотор може да изпревари при 120 км/ч кола за около 1 секунда че и по малко

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Petel.bg - новини - НЕЧУВАНА ЖЕСТОКОСТ НА МАГИСТРАЛА СТР

Мнениеот Aprilia » Сря 13 ное 2013 21:15

DaDiablo написа:
Aprilia написа:Огледала се чупят когато не се гледа в тях, не ги гледаш, еми чупят ти ги, те явно и без това не ти трябват. На мен защо моторист огледалата не ми е счупил ?
Огледала съм счупил 10на през годините, на хора които не гледат в тях, доказано е българина за да го научиш трябва да му бръкнеш в джоба, като купи огледало за 100 лева следващия път ще гледа по 10 пъти преди да се престрои. Така разсъждавам аз и мисля че с едно счупено огледало съм научил някой да гледа в тях .

Не разбирам защо се гордееш с това, че си чупил огледала, както и защо очакваш, че всеки трябва да оставя място за мотор, ако някой дойде, евентуално.
Какво общо има неправилното престрояване с мотора между две коли? Там ли му е мястото или и той е като останалите участници в движението. Грешно ли помня или е изрично упоменато в правилника, че в една пътна лента може да има само едно ППС?

П.П. FYI виждал съм как счупиха на един човек огледалото и как когато човека слезе от колата моториста даде газ, а не остана да му обяснява защо му го е счупил.

Сори за офф-а.

Като е за едно ппс, айде и колоездачите отзад на колоната, никой няма да минава до колите. На мен също ми се случва да спра близо до другата кола и мотор да не може да мине, но когато видя мотора до мен се ОПИТВАМ да му направя място, ако не може чака, то е ясно.
Огледало се чупи когато в него не се гледа и се засича, не мога да кажа че се горея, но мисля че съм постъпил правилно във всичките случаи когато съм го правил. когато някой ме засече и се извини разбира се няма да му го счупя, човешко е да се греши, но да ме засече и после да ме гледа нагло или още по-лошо да се разпсува едва ли не че му свиря и викам по него :horror :horror не огледалото ами пак късмет че не им чупя предните прозорци :beat_butt2

Да винаги когато съм чупил огледала паля и си тръгвам, ако е отворен прозореца казвам на човека, 'следващия път гледай в него' чупя го и си отивам, от повече обяснения и доказване на мъжество няма нужда, не мисля че едно засичане или едно огледало е повод за повече разправии. Не го правя защото ме е страх да не ме набият, голем (в буквалния смисъл) мъж съм тренирал съм боен спорт и избухвам лесно така че не искам да се вкарвам в излишни разправии, отделно човек не трябва да е сигурен в себе си винаги отсреща може да се окаже човек по-луд от мен и да извади нож или пистолет или просто да ме набие и това защо ?
И съм на мнение че боят и саморазправата не са решение на НИЩО. Засякал ме, недовидял, недочул получил си заслуженото и поживо поздраво.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Сря 13 ное 2013 21:21

Ами защо е предприел изпреварване, защото ако съдим по-това което каза момичето в студиото, моториста е карал известно време зад колата. Колата е започнала да се престроява в дясната лента което логично би се приело като " правяти път да минеш"
Така го е възприело момчето с мотора и е тръгнало да изпреварва, това обаче не означава че този който кара колата го е видял в огледалото и му прави път!
Може човека в колата да се е пресегнал към радиото, или да си вземе цигарите и за това да се е отклонил на дясно, като в следващия момент рязко се е прибрал пак в своето платно без изобщо да знае че зад него има моторист!
Версии колкото искаш можем да си развиваме, далеч съм от мисълта че всеки един от вас шофира в идеалната траектория при идеалните условия и предприема идеалните маневри в идеалния момент.
Аз не го правя, колкото и да се опитвам, винаги има ситуации в които един от двамата водачи не е преценил достатъчно добре обстановката или маневрата която предприема.
Това се случва постоянно и на всякъде и никой не е застрахован, и никой не е идеален, следващия път като згафите някъде по-пътя си спомнете какво сте писали в тази тема!

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 13 ное 2013 21:23

той заслужава строшено огледало?
а на тебе какво ти е строшено, та да вадиш зъб за зъб логика?
самочуствието?
осъзнаваш, че ще си намериш майстора, ама пак посягаш да чупиш?
иска ми се да съм там и да гледам, като си го намериш-ще ми бъде истински забавно да те видя откъм счупената страна...
за да почустваш за какво иде реч...

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 13 ное 2013 21:32

vaskoto1 написа:той заслужава строшено огледало?

ДА, всеки който засича и след това дори не показва че съжалява точно това заслужава, ти кое не разбра ?
Останалата част от поста е лично към мен и можеше да ми я пратиш на ЛС както направи мършавия за което :th_up
Чупя и когато се налага ще продължавам да чупя, а всеки си намира майстора рано или късно. Имам познати които са се простили с огледала и са дали сериозни цифри за тях и сега гледат в тях повече отколкото на шофьорските курсове

Аз ако допусна грешка ВИНАГИ се извинявам и никога не наглея, ако моторист ми счупи огледалото след като съм го засякал ще си купя друго огледало просто като поне знам грешката си, но пак казвам, защо не ми се е случвало, защото знам защо стърчат тия огедала отстрани а не ги ползвам за украса само.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 ное 2013 21:35

Това, което искам първо да направя е да поднеса съболезнованията си на близките и приятелите на починалата, както и да пожелая на господина да се оправи.
Второто е, че коментарите и споделянето на различни ситуации от колеги-мотористи меко казано ме смущават. Според мен е урунгелска работа да тръгнеш да трошиш чужда собственост без значение дали е станало ПТП или не. По тая логика дядката дето спря в мен на светофара, щото спи и кара трябваше какво да му сторя? Да го потроша него и/или колата му ? :screwy
Априлия, въпрос на време е да попаднеш на някоя по-голяма нинджа от теб...
И съм на мнение че боят и саморазправата не са решение на НИЩО. Засякал ме, недовидял, недочул получил си заслуженото и поживо поздраво.

Чупенето на огледала не е саморазправа така ли? Рязането на гумите на спряла пред гараж кола сигурно и те не са саморазправа? :bowdown

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Сря 13 ное 2013 21:55

Четох четох и на края ми писна от клавиатурни палячовци наричащи се нинджи. Я италианчето дето чупи огледала да каже къде се подвизава та следващия път като видя някой да лети с 200-та да го използвам за стикер на задната броня па после да дойде някой да ми хленчи че било предумишлено убииство :Mr Green Fun

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Сря 13 ное 2013 21:59

Aprilia написа:ДА, всеки който засича и след това дори не показва че съжалява точно това заслужава, ти кое не разбра ?...

Проблемът е, че твоята дефиниция за "засичам" е "не правя път достатъчно почтително, когато може би някой мотоциклетист ще реши да мине с 200 на боя разстояние от мен". Не очаквам да я промениш, както не очаквам Асан от маалата да схване защо трябва да ходи на работа, а не да получава социални помощи. Тая тема бавно- славно преминава към "мотористи срещу всички останали" като вие, повечето мотористи, доста успешно и въодушевено режете клона, на който седите :bowdown

П.С.Ае пак:
Aprilia написа:... ситуация в която аз карайки със 100 по околовръстното в София в най-лявата лента някой изскача на 20 метра пред мен да изпреварва БЕЗ да е погледнал в огледалото ?...

Черен джиБ винаги е с предимство...отказвам се, нема смисъл :banghead :banghead :banghead

Последна промяна от icoico на Сря 13 ное 2013 22:12, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Сря 13 ное 2013 22:05

Теодор написа:да го използвам за стикер на задната броня

Точно е такива като теб се прощават с огледалата си, па после иди се оплачи на аменския поп.

Теодор написа: Я италианчето дето чупи огледала да каже къде се подвизава та следващия път като видя някой да лети с 200-та да
Обещавам като съм по-близо до теб да те информирам на ЛС :th_up

stefan4o написа: По тая логика дядката дето спря в мен на светофара, щото спи и кара трябваше какво да му сторя? Да го потроша него и/или колата му ?

Ти разбираш ли каква е разликата между ситуацията която описваш и ситуация в която аз карайки със 100 по околовръстното в София в най-лявата лента някой изскача на 20 метра пред мен да изпреварва БЕЗ да е погледнал в огледалото ? За да не се напъваш много ще ти обясня, в едната най-лошото което може да се случи е да закъснееш 2 минути за работа, а при другата може да бъде отнет човешки живот. Ако за теб е равнопоставено, то за мен не е

Върни се в “ОФФ-Топик - други”