Toчната дума е робуваш, без да искам да обидя когото и да било в този форум но от това което чета в различните раздели за това как и на цената на какво някой хора си подържат колите или какво им струва да си купят джанти или гуми, думата е точно тази.
А смисъл аз поне не намерих в това кичене и наливане на пари в стар автомобил, защото когато си купих Голфа 2008г. когато бяха много модерни и тъкмо ставаха достъпни, ме беше обвзела същата еуфория както много от вас.
Джанти, гуми, нарязани дискове, накладки, газови амортесьори, всичко се купуваше ново, скъпо и възможно най оригинално.
Професионално пастиране при Десо в Габрово, подлакътници, кора под мотора (желязна) колата наистина беше лъсната и изпъната от-до. Щом жена ми са я чакали пред Била в Габрово до колата за да я питат дали се продава, а мен едим господин ме намери в Севлиево да ми я иска за жена си, може сами да си направите сметката за колко подържана кола говоря.
От тук мога да кажа че поговорката "като ти дойде някой с парите, продавай" важи с пълна сила, аз тогава не продадох и сбърках
Но, тогава с жена ми вземахме м/у 1500 и 1800лв. двамата, като на моменти се е стигало и до повече, нямахме ипотека, дете, заеми, грижи, бяхме на бял кон и си правихме кефа, нафтата по-спомен беше 1,60

купихме си кола за 12хил. в която наляхме ей така за кеф още поне 5хил.
Сега вече всичко това което написах по-горе че го нямахме, вече го имаме, и съответрно приоритетите са ни други, като последния от тях е каква ще ми е колата и колко ще са и големи джантите
Разбира се че когато бях на 20 преди почти 15 години, най важното нещо за мен беше колата, сега ми е последна грижа.
Хубаво е и човек да си подрежда приоритетите и да си прави сметката, като си преценява възможностите!
Инъче с най голямо удоволствие бих подкарал едно ново Порше, и до момента парите които съм налял в един селски имот, където живеем и се опитваме да подредим и стопанисваме с цел най вече да живеем малко по-спокойно и здравословно биха ми стигнали да влезя в който искам магазина и да кажа: Искам тази, имате ли я в черно с бял кожен салон?
Най вероятно в някой друг живот...