Месечният доход - отражение на автомобила, който караме...

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Месечният доход - отражение на автомобила, който караме.

Мнениеот Aprilia » Сря 13 ное 2013 13:12

Exell написа: краткото време от около 2 години , години на големеене.

За тия 2 години е оправил девойките от квартала с тая кола, като знаем родните девойки какви са им приоритетите и виждането за живота и социалния статус.
Както се каза горе въпрос на възраст/умствен багаж/приоритети. На твоя комшия му е било добре, сега вече може да си дава сметка какво е загубил, за да придобие малко обществено внимание, това е въпрос на възрастта, ако обаче не си дава сметка и сега си казва ' е продадох апартамента, ама си покарах хубава кола и си поживях' вече е въпрос на умствен багаж и приоритети.

Exell написа:похарчи и останалите 20%
... за капути :Mr Green Fun :mhihi

За мен това е най-голямата глупост, да се продаде недвижим имот, за да се вземе движим :screwy :screwy
Ако момчето беше заработило тия пари, иди дойди, карала му се хубава кола купил си, нищо че са му последните пари, ама да похарчиш така с лека ръка незаработени готови пари и то от продажбата на имот, просто чупи 'глупомера' поне по мойте критерии

jordanpar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jordanpar » Сря 13 ное 2013 14:44

И аз като добрин съм почнал преди 12 години с една скромна кола- голф двойчица ГТ.

Последна промяна от jordanpar на Вто 06 окт 2015 17:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Lenks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Lenks » Чет 14 ное 2013 7:41

Аз лично си карам кола, която да ми е по джоба. Миналата година бях събрал някъде 6000лв и за тези пари можеше да си купя, по-спортна и малко по-нова кола или някое Ауди или BMW. Аз реших да си взема кола, която да ми отговаря на доходите и най-вече на нуждите. Та честно казано не съжалявам, но и аз съм повече прагматик, отколкото гъзар...

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Чет 14 ное 2013 18:57

Lenks написа:Аз лично си карам кола, която да ми е по джоба. Миналата година бях събрал някъде 6000лв и за тези пари можеше да си купя, по-спортна и малко по-нова кола или някое Ауди или BMW. Аз реших да си взема кола, която да ми отговаря на доходите и най-вече на нуждите. Та честно казано не съжалявам, но и аз съм повече прагматик, отколкото гъзар...

Ем евала... :beer Какво по-добро от това да има такова мислене , ти си имаи 5к в джоба пък какво ще ги направиш ...сам ще се сетиш :deal :cool

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Пет 15 ное 2013 17:10

Само ще кажа, никога не теглете кредит, за да си купите кола. Колата се обезценява, но кредита не. Не си мислете, че ако днес сте добре с джоба, утре ще сте. Утре-то никой не ви го гарантира, какво да кажем след месец, година, две и т.н.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 15 ное 2013 17:35

То е ясно,че се обезценява още от първия ден в който се вземе,но така ли се вадят 4-5 бона или било и по-малко?То в днешно време наистина е риск да се тегли какъвто и да е кредит,но когато няма друг начин често се прибягва до тая мярка :neutral

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 ное 2013 19:47

Като нямаш пари в наличност защо трябва да си купуваш кола за 4-5 бона и то на кредит от банка, защо не примерно за 1500лв. ?
Така или инъче разликата в състоянието реално техническо няма да е много голяма, и двете ще са брак :smile
На мен ми се е случвало да продам кола за да върна заем към банка, но да тегля заем за кола силно се надявам да не ми се случва.
След като върнах заема си купих точно такава кола за 1500лв. и това беше най хубавата, евтина за подръжка и безпроблемна кола която някога съм имал. Дори не я ключех пред вкъщи :mhihi

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Пет 15 ное 2013 20:01

То като е тръгнало, и моята история е малко подобна! Тръгнах 2007 година да купувам едно BMW, със заем от банка! Оказа се, че не ме одобриха, за моя радост! След това друга банка и докато не ми дадът 4 бона!
Е това беше, видях какво е да робуваш на ламарина! Продадох БМВ-то и с останалите пари си купих 3-та грешка (Голф) по-голям скраП е от BMW-то, но колкото изкара! Общо взето подръжката е евтина, ама като нямаш пари, заплата ти дават на 4 месеца 1 път, и да запълниш дупките и за колата не остава!
То човек се учи докато е жив, а грешките не трябва да се повтарят, или потретят!
Затова карам стара кола, нямам възможност за нова! (Явно моя вина)
Както казват родителите (Учи сине за да не работиШ) Е факт е, сега съм в бюрото по труда :mhihi
Затова карайте това което ви е според джба, и ако остане някой лев, кЪтайте под-юргана :icon_lol

Eunos
Автомобил: Mercedes 200E W124
Двигател: 2.0 16V M111.940

Мнениеот Eunos » Пет 15 ное 2013 20:40

Хубаво, за 1500лв., но като ги нямаш и тях...
Разсъжденията на повечето хора в това положение са, че щом ще се тегли заем за кола, по-добре да се вземат малко повече пари и да се купи по-хубава и здрава кола, но противно на намеренията, в повечето случаи се получава точно обратното - купува се максимално нова кола, по възможност германска, от някоя по-реномирана марка, но в плачевно състояние и се започва наливането на пари в черната дупка.
Вярно е че не се знае какво може да се случи утре, но този риск го има при абсолютно всичко. Съмнявам се някой да си прави сметката за повече от година напред.

Потребителски аватар
dimovip
Автомобил: Passat B5
Двигател: ADR

Мнениеот dimovip » Пет 15 ное 2013 20:46

винаги съм съжалявал хората, които искат да робуват доброволно на някоя банка за ..... енин куп ламарина.Дори и да нямам, ше си взема кола, която е евтина, ако имам ще си купя каквато желая.В момента точно карам това което търсих 5 месеца.Дохода ми е по-голям от стойността на колата ( поне засега, но ако остана без пари няма дасе замисля да се кача и в кола за 500лв)

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 15 ное 2013 20:56

Ако е за 1500 лв по-добре да ги взема от познати.Че с банки не искам да се занимавам вече :mad
Иначе масово се купуват коли за по 4-5 хил.и се почва с филма.
Когато и аз 2007-ма кандидатствах за кредит от 3000 лв,и ме одобриха,отделно имах заделени 1000 лв с които станаха 4000 и така си купих първия гоУф 97-ма.А тогава имаше работа,вземах много хубави за онова време пари и не ми пречеше въобще вноската от 105 лв. за 3 години.Сега вече с жена и дете не бих теглил кредит за кола,след като има много по-важни неща от това :c020 Тея кредити обикновено се вземат от по-млади и НЕсемейни индивиди :mhihi

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 ное 2013 20:57

Toчната дума е робуваш, без да искам да обидя когото и да било в този форум но от това което чета в различните раздели за това как и на цената на какво някой хора си подържат колите или какво им струва да си купят джанти или гуми, думата е точно тази.
А смисъл аз поне не намерих в това кичене и наливане на пари в стар автомобил, защото когато си купих Голфа 2008г. когато бяха много модерни и тъкмо ставаха достъпни, ме беше обвзела същата еуфория както много от вас.
Джанти, гуми, нарязани дискове, накладки, газови амортесьори, всичко се купуваше ново, скъпо и възможно най оригинално.
Професионално пастиране при Десо в Габрово, подлакътници, кора под мотора (желязна) колата наистина беше лъсната и изпъната от-до. Щом жена ми са я чакали пред Била в Габрово до колата за да я питат дали се продава, а мен едим господин ме намери в Севлиево да ми я иска за жена си, може сами да си направите сметката за колко подържана кола говоря.
От тук мога да кажа че поговорката "като ти дойде някой с парите, продавай" важи с пълна сила, аз тогава не продадох и сбърках :mhihi
Но, тогава с жена ми вземахме м/у 1500 и 1800лв. двамата, като на моменти се е стигало и до повече, нямахме ипотека, дете, заеми, грижи, бяхме на бял кон и си правихме кефа, нафтата по-спомен беше 1,60 :mhihi купихме си кола за 12хил. в която наляхме ей така за кеф още поне 5хил.
Сега вече всичко това което написах по-горе че го нямахме, вече го имаме, и съответрно приоритетите са ни други, като последния от тях е каква ще ми е колата и колко ще са и големи джантите :smile
Разбира се че когато бях на 20 преди почти 15 години, най важното нещо за мен беше колата, сега ми е последна грижа.
Хубаво е и човек да си подрежда приоритетите и да си прави сметката, като си преценява възможностите!
Инъче с най голямо удоволствие бих подкарал едно ново Порше, и до момента парите които съм налял в един селски имот, където живеем и се опитваме да подредим и стопанисваме с цел най вече да живеем малко по-спокойно и здравословно биха ми стигнали да влезя в който искам магазина и да кажа: Искам тази, имате ли я в черно с бял кожен салон? :mhihi

Най вероятно в някой друг живот... :smile

Потребителски аватар
samo_pechka
Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
Двигател: V-twin 2002 + R4 1989

Мнениеот samo_pechka » Пет 15 ное 2013 20:59

За кола : никога заем !! Само ако се изкарват пари с нея ( транспорт/бус/трактор и пр) - тогаз да :th_up и пак внимателно преценка на нещата :exclaim Аз никога не съм теглил заем за кола за лични нужди , пеша ще тръгна ( да не казвам голям лаф :redface ) , но кола лична със заем е ... набутвация на Н-та степен ! Мои близък роднина пострада от такова лекомислие и то сериозно , загуби и жилището си заради такъв !

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 15 ное 2013 21:05

Форски, с последния си пост се издигна много в очите ми. :bowdown
Горе-долу аз съм в подобно на твоето положение. Мнението ми относно робуването на автомобилите се припокрива с твоето. Ироничното е, че колкото и да я кичиш и глезиш, един ден я продаваш и то на голяма загуба. Но гледам момчетата набор 9х имат желание и пускат разни теми във форума, поне не скучаем, има маТриал за четене :Mr Green Fun
Заем за автомобил никога няма да изтегля от банка, почти съм сигурен. Още не съм видял такава кола, която да ме накара да го сторя, а и не копнея да карам супер лъскав и нов автомобил, предпочитам да си хвърля парите по новото жилище, което ми "подариха" съвсем скоро :cool Освен това от известно време насам взех да си задавам едни въпроси нужно ли е човек да се задълбава до такава степен, та чак да робува на материалното, което го заобикаля.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Пет 15 ное 2013 22:45

stefan4o написа: Освен това от известно време насам взех да си задавам едни въпроси нужно ли е човек да се задълбава до такава степен, та чак да робува на материалното, което го заобикаля.

Не, аз поне не знам някой да го е взел със себе си ... :death

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”