Sharan 1.9 TDI 1Z не загрява достатъчно!
- bakalovag
- Автомобил: Skoda Oktavia
- Двигател: 1.9 TDI AHL
Sharan 1.9 TDI 1Z не загрява достатъчно!
Колеги, от три месеца имам шаран 1.9 TDI с 1Z мотор и ми прави впечатление, че не загрява на 90градуса/средната чертичка на манометъра за темп. на водата/. Карал съм го как ли не и с повече гас и на нагорнище и пак не загрява. Искам да отбележа, че имам печка която все още не се е включвала и се надявам да работи, но все пак си мисля, че трябва да загрява на 90 градуса. Впечатление ми прави, че в края на август в топлите дни пак не загряваше достатъчно.С мой приятел сравняваме неговата Алхамбра и Шарана при едни и същи двигатели, като разликата е в това, че моя рядко ми гори по-малко 8-9л/100 градско,а даже и 12л/100 гардско е стигал приедно и също каране и температура на въздуха, а неговия 7-8л. и загрява малко преди средната чертичка. Преди дакупя Шарана имах Голф4 s АХФ мотор и мога да кажа, че запаля ли след 2 км. вече е топло, а след още 2км вече не се седи от жека и климатроник се намаляше на 1 позиция. Та ако някой може да сподели впечатления за шарана да каже. Мисля да проверя датчика за температурата на водата и да сменя термостата.
- silver7432
- Автомобил:
- Двигател:
Re: VW SHARAN не загрява достатъчно!
Провери Термостата .. и моя пасат не загряваше , смених термостата и всичко се оправи..
100% термостат.Той и затова ти харчи повече.Работна температура: 85-92 гардуса.Иначе печката се води воден донагревател.Работи при запален двигател и под +10-градуса на околната среда.За повече въпроси относно печката на ЛС или тел +359988805511
- freshenero
- Автомобил: Sharan
- Двигател: ADY 2000
И аз на моя Шарко бях така
-сменяваш термостата и си бомба.

- bakalovag
Колеги смениха ми термостата ама пак същата работа! Хайде помагайте? Сложих немски забравих марката червена опаковка беше, но още по спечаляващо е, че термостата е сменян в Австрия и като го извадихме беше почти нов. И си мисля, че имам малко повече доверие на този които е сменен в Австрия но пък и с него същия келипир. Вече не знам какво да мисля, трябва да загрява достатъчно и стрелката на водата да е в средата. Дадох за смяна 30 лв и 15лв да ми сменят антифриза, че нещо не ми вдъхваше доверие и ако трябва пак да дам 20лв. за нов термостат и 30 за смяна "Да му ....майката! Пък и немеца за чий чеп го е наврял там, че трябва да се маха гадната пета на помпата на хидравликата за да се смени един термостат.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
bakalovag написа:Колеги смениха ми термостата ама пак същата работа! Хайде помагайте? Сложих немски забравих марката червена опаковка беше, но още по спечаляващо е, че термостата е сменян в Австрия и като го извадихме беше почти нов. И си мисля, че имам малко повече доверие на този които е сменен в Австрия но пък и с него същия келипир. Вече не знам какво да мисля, трябва да загрява достатъчно и стрелката на водата да е в средата. Дадох за смяна 30 лв и 15лв да ми сменят антифриза, че нещо не ми вдъхваше доверие и ако трябва пак да дам 20лв. за нов термостат и 30 за смяна "Да му ....майката! Пък и немеца за чий чеп го е наврял там, че трябва да се маха гадната пета на помпата на хидравликата за да се смени един термостат.
Точно преди два дни сменях термостата на Галакси-то с 1з мотор. При мен пък имаше другия проблем не отвори поне два пъти ми изхвърли водата в краката на пасажера. Съмнява ме да не е от таблото проблема или от температурния датчик. С ваг може да погледнеш колко градуса е действително по показание на темпер. датчик. При проверка на уредите с ваг може да погледнеш и стрелките(много често джамбазите при еъртене на км свалят самите стрелки) да не са центрирани. При мен темп. е центрирана но пък резервоара и оборотите са нмалко в аванс.
Другия варинат е да смениш таблото от колегата който си цитирал с алхамбрата и да видиш с неговото на твоята кола как е и твоето на неговата кола как е и ще разбереш дали е табло или темп. датчик.
За загряването не може да сравняваш ван-а със голфа. При ван-а има много темп. загуби заради задното парно(при мен е одрязано, защото нямам печка и само топля атмосферата и размразявам снега отдолу

Поздрави.
-
- Автомобил: VW Sharan 1.9 TDI 4motion
- Двигател: AUY 2002
Колега, аз имах същия проблем и след смяна на термостата се оправи.
Но се оправи само когато колата е в движение - загрява до 90градуса за около 10-15мин.
Въпреки че оправих и печката и допълнителната циркулационна помпа за охл. течност на место на празни обороти (900оборота) колата не може да загрее повече от 60гр - печката се включва работи малко и изключва, после пак така - във vag com няма грешки... та и аз незнам вече - нормално ли е това или не... Може би е нормално за TDI, преди съм карал само бензики и парното винаги е било на 6.
Но се оправи само когато колата е в движение - загрява до 90градуса за около 10-15мин.
Въпреки че оправих и печката и допълнителната циркулационна помпа за охл. течност на место на празни обороти (900оборота) колата не може да загрее повече от 60гр - печката се включва работи малко и изключва, после пак така - във vag com няма грешки... та и аз незнам вече - нормално ли е това или не... Може би е нормално за TDI, преди съм карал само бензики и парното винаги е било на 6.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
bakalovag написа:Колеги смениха ми термостата ама пак същата работа! Хайде помагайте?
Кора под двигателя имаш ли ? Вата на капака на двигателя?
Има 1 тройник 7М0820295
,който отваря на/след 55 гр Ц -Миро Тоягата си беше закупил такъв и монтирал /темата http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=19&t=298648&start=15[url][/url]
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
А къде се намира този тройник с клапан зад двигателя с буксата ли?
Възможно ли е да се е развалил при мен и за това да ми вдига налягането и да стой затворен. парно си имам отпред, иначе аз съм спрял парното отзад със един маркуч от едната тръба отдолу към другата под шоф. седалка, отвън.
Възможно ли е да се е развалил при мен и за това да ми вдига налягането и да стой затворен. парно си имам отпред, иначе аз съм спрял парното отзад със един маркуч от едната тръба отдолу към другата под шоф. седалка, отвън.
- miro_toyaga
- Автомобил: Sharan 18t 20v 2008 automat
- Двигател: AWC
той клапана е за задното парно не за предната система, да се провери на ваг стрелките и показанията на температурата на двигателя и на тъблото - отделни са
- bakalovag
Първото което направих преди време беше да проверя с ВАГ-КОМ колко загрява и резултата беше 70гр. така, че е проверено вече. А сега малко развитие: Днес като се прибирахме към вкъщи цялото семейство изведнъж колата започна да загрява и парното да става горещичко. И докато нмалям градусите от климатроника намалих и радиото че ме дразнеше нещо и дочух галещ за ушите ми звук на работа на печката. И колеги сега мисля да видя как ще се развият нещата в студовете и ще пиша пак по темата. Относно питането на kris11 имам кора под двигателя но не съм гледал отдолу на колата какво става. Както казах от голф4 се качвам на Шаран но тепърва ще навлизам в нещата. Относно парното отзад незнам дали имам такова защото съм с еднозонов климатроник. Ако някой може да каже какво е това парно отзад ще бъда благодарен.
- miro_toyaga
sigurno имаш задно парно
- bakalovag
ОК но къде е и как работи? Как да разбера дали имам или нямам. По мои наблюдения радиатор отзад нямам.
- miro_toyaga
na tawana над теб имашли 2 врътки
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”