Има мноого работа по външния вид на колата.Доста време ще мине докато стигна на етапа само да я мия и да я снимам,както бях стигнал този етап с червения,точно преди да се ударя... Хубавото е,че е налично почти всичко за вида,просто сезона не позволява. Чакам с нетърпение пролетта
Лееко развитие Днес изчистих фарчетата за мъгла,оправих им рефлекторите(с домакинско фолио : ,защото и предния собственик ги е правил така и нямаше как да възстановя оригиналните рефлектори),почистих стъкла,лупи,направил черна ламаринката покрай лупите,боядисах самите ламаринки сиви със термоустойчив спрей и се получи много добър ефект - лупите се виждат перфектно,дори да не светят фарчетата.
Снощи при зареждане от бензиностанцията си взех едно билетче за лотарията и оп - 50кинта,така и така днес щях да купувам масло,викам сега ще се поглезим малко - взех масло Castrol Magnatec 5w40 C3 пълна синтетика + филтърче,утре го слагам да видим как ще е. Някой казват,че мотора е стар за това масло,някой казват че няма да има проблем - е сега ще видим.Аз мисля,че ще е по-добре за мотора,като се има в предвид че съм чел доста за маслата,а и съм учил това-онова
Днес - източване на старото масло,промивка с нафта,наливане на новото. Резултатът - при студен мотор работи както преди работеше на загрял - тихо и меко,като загрее още по-меко работи Стария собственик преди да я взема налял 15w40 и сутринта се тресеше доста мотора няколко секунди. За сега съм много доволен,ще споделя впечатления по-нататък
Много приятна кола колега, попаднала е на собственик. Браво за ентусиазма и решенията, с кеф следя темата, и се надявам да продължиш развитието й в същата насока - без кич, и тЮнинг изгъзици
Вече минах 500-600км с маслото и мотора се държи идеално.За тези километри не е мръднало грам,хем без да искам го изтървах точно до макс-а Пали си,работи си спокойно,абе с две думи - доволен съм.
От 2-3 месеца темата не е бутана,то и по колата не е бутано нищо де - само консумативи и каране. Предвид наближаващата пролет започваме подготовка - подготвят се койловърите и едни доста олд скул изглеждащи джантета 16" 9J ET14,като на снимките са с големи гуми и не изглеждат кой знае как,ама с 215/40 ще заспят Някой ще каже че избруталявам,ама....мерак ми е да му сложа девятки.А и може да се каже че намерих вежди от G60 и ако не мине котка път и те ще са налице