Реших да филмирам странното гаснене на полото, след престой, при студен двигател, в този случай при пускане на фаровете и леко завъртане на волана, все едно ще тръгвам.

На филмчето колата е стояла около 24 часа! Не ми играят оборотите просто в един момент подавам газ по рязко за да забележите как леко падат оборотите. Като позагрее малко и няма проблеми. Като запаля втория или по някой път третия път няма проблеми.
Гасне без да въртя волана, примерно ако включа фарове или духалката на парното. Ако е забравена духалката пусната и запаля пак изгасва, много и идва.

Наскоро ми се случи да изгасне дори без да включвам нищо, паля поработи 10 тина секунди изгасна(отдавна не беше го правила този номер), паля втори път пускам фаровете и пак изгасна, на третия път се закрепи, по принцип гасне с консуматори(волан).
След това, като запаля и си пускам и правя каквото си искам, няма проблеми.
Според мен е дросел или нещо по стъпковото моторче, интересно е, че след това няма проблеми. Да не е забила клапата и да не може да отваря достатъчно или нещо пружина, втулки, буталце, нещо по механиката и т.н.
Клапата отваря при подаване на газ в едната посока, а в обратната работи, като стъпково моторче.