Polo 1.4 mpi - Странно гаснене (видео)

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
freelancer
Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
Двигател: AKK 2000

Polo 1.4 mpi - Странно гаснене (видео)

Мнениеот freelancer » Пет 22 ное 2013 23:41

Здравейте колеги.
Реших да филмирам странното гаснене на полото, след престой, при студен двигател, в този случай при пускане на фаровете и леко завъртане на волана, все едно ще тръгвам. :mhihi
На филмчето колата е стояла около 24 часа! Не ми играят оборотите просто в един момент подавам газ по рязко за да забележите как леко падат оборотите. Като позагрее малко и няма проблеми. Като запаля втория или по някой път третия път няма проблеми.
Гасне без да въртя волана, примерно ако включа фарове или духалката на парното. Ако е забравена духалката пусната и запаля пак изгасва, много и идва. :mhihi

Наскоро ми се случи да изгасне дори без да включвам нищо, паля поработи 10 тина секунди изгасна(отдавна не беше го правила този номер), паля втори път пускам фаровете и пак изгасна, на третия път се закрепи, по принцип гасне с консуматори(волан).
След това, като запаля и си пускам и правя каквото си искам, няма проблеми.
Според мен е дросел или нещо по стъпковото моторче, интересно е, че след това няма проблеми. Да не е забила клапата и да не може да отваря достатъчно или нещо пружина, втулки, буталце, нещо по механиката и т.н.
Клапата отваря при подаване на газ в едната посока, а в обратната работи, като стъпково моторче.

zlatceto85
Автомобил:
Двигател:

Re: vw polo 1.4 mpi странно гаснене (видео)

Мнениеот zlatceto85 » Съб 23 ное 2013 15:33

Защо не ти свети при врътката за парното,когато пуснеш фарове?
Гасне ли ти по-често когато лампата за безнина свети?

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Съб 23 ное 2013 16:07

Не знам, защо не свети врътката за парното, но това ми е най-малкият проблем, благодаря за забележката иначе ще я огледам.
Не, няма разлика в гасненето, еднакво си гасне с по малко или повече бензин в резервоара. По принцип, винаги слагам бензин и гледам да не свети лампата, към този момент не свети. :c020
Добре, че светеше, че да се вижда по-добре стрелката на оборотите.
Мерил съм налягане на горивото, свалял съм помпата да гледам за цепнати/пробити маркучи и всичко е в норми, но все пак не я изключвам напълно. Ако има проблем с налягането или регулатора, ще се проявява и при загрял двигател в движение при по високи обороти, а тя си върви нормално, няма гаснене след това!
Благодаря за коментара!

Моля, ако някой се е сблъсквал с подобни проблеми да сподели, вярвам, че много хора имат богат опит с подобен проблем.
Благодаря ви предварително колеги!

Златцето при теб как гасне? Беше споделил за подобен проблем?

zlatceto85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zlatceto85 » Съб 23 ное 2013 16:43

При мен гасне много рядко.Когато лампата на бензина ми свети чувам бензиновата помпа да работи по-продължително време когато дам на контакт. Забелязал съм - само тогава ми изгасва след първото палене.
Работи 10 сек. и изгасва.Не я оставям да светне лампата за бензина и нямам никакви проблеми.
Пали веднага и потеглям веднага. :beer

П.С Сигурен съм,че ще оправите проблема и ще намерите вируса виновен за него. :beat_butt2

Потребителски аватар
delpi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот delpi » Пон 25 ное 2013 17:04

freelancer написа:Не знам, защо не свети врътката за парното, но това ми е най-малкият проблем, благодаря за забележката иначе ще я огледам.

Смени си крушката, намира се под врътката за вентилатора :) Става много яко като светне, чак не можех да повярвам след като и аз като теб доста време карах с изгоряла крушка :)

Успех с основния проблем, за който реално е пусната темата и сори за спама!

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Пон 25 ное 2013 17:42

delpi написа:
freelancer написа:Не знам, защо не свети врътката за парното, но това ми е най-малкият проблем, благодаря за забележката иначе ще я огледам.

Смени си крушката, намира се под врътката за вентилатора :) Става много яко като светне, чак не можех да повярвам след като и аз като теб доста време карах с изгоряла крушка :)

Успех с основния проблем, за който реално е пусната темата и сори за спама!

:biggrin
Мерси колега! Радвам се, че си на линия.
Би ли ми казал, може и на лични да не разводняваме темата, как да махна врътката без да я счупя? После маха ли се панела? Не знам как става и ме е страх да не потроша пластмасите.
Благодаря!

Иначе във връзка с гасненето какво мислиш? Сложен въпрос, нямам голям успех, явно никой няма на идея от къде може да е проблема?!
В другите форуми взимат участие и професионалисти, майсторчета, а тук явно я караме на мускули. :c020
Явно ще пускам темата и по други форуми, наистина не очаквах толкова слаб интерес, пък може и хората вече да са свикнали с проблема и да не им прави впечатление.

sefo_911
Автомобил: golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот sefo_911 » Сря 26 мар 2014 15:41

колега смениси термо датчика тези проблеми стават само от него когато е студено

Потребителски аватар
freelancer

Мнениеот freelancer » Чет 27 мар 2014 8:24

Благодаря ти колега за отговора!
Температурният го смених отдавана, това беше първото нещо, което смених, обаче греда!
Има и една друга малка гад, която освен температура мери и налягане, МАП сензора, тва е дебитомера на този двигател, който някой велик гений на инженерната мисъл е решил да го забие точно на пътя на картерните газове и познай.
На скоро минах поредната диагностика и отново грешка за МАП (неприемлив сигнал), поръчал съм МАП-а и след смяната ще видя какво ще стане.
Между другото за сега спря да ми прави номерата, а този номер явно го направи за пред камерата...... :mhihi
Мръсната гадина в момента не гасне, но вече знам, че МАП-а явно не подава коректен сигнал по някой път и екуто гъбясва, но все още не съм сигурен на 100%. След смяната на мапа и малко каране в различни обороти (1-2 седмици) ще разбера със сигурност, следващият по каналният ред е самото еку, но дано извадя късмет тоя път.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”