Притежавам голф 2-синхро, с двигател 1.8 GU произведен 87г.
Преди месец закупих друг Г2-синхро за части, предимно по ходовата част, че с нашите пътища ...
Той се оказа с хидравлика (която мисля да монтирам на моя), със ABS който спира много по-добре от моите спирачки
, но влачи гуми (значи нещо не е наред) и двигател 1.8л с код 1Р (така пише на лепенката до резервната гума) със инжекцион Digifant 2 (25 пиновия). Двигателя е в доста лошо състояние
, но смятам да го въстановя и да ползвам него. А също и ABS-а.Ще опиша състоянието на двигателя и кое как съм проверил (че с инжекционите сега прохождам
), ако някой може да помогне
ще съм му много благодарен.При стартиране на ДВГ, изобщо не поддържа обороти под 2500, при отпускане на педала, след 8-10 разредени такта гасне. Като загрее ДВГ с много плавно отпускане на педала понякога успявам да сваля оборотите до нормалните 750-850 и като пусна педала на газта не се задържат дълго, започват да падат до 300-400 и ако не угасне се вдигат до 1800-2000 след това пак падат и пак се вдигат и така до като в някой момент угасне.
Първо набедих моторчето за празен ход (като се замисля сега
, точно то се опитва да задържи ДВГ работещо и шари с оборотите), но както и да е отворих го и го почистих, но разлика никаква.След това разглобих дебитомера и като видях издраните писти, рекох си -това ще е
. С много мамата (щото швабите са лепили винтчетата) преместих плочката на здрави писти и проверих напреженията както ги дава колегата от ауди форума jordanik (на когото много благодаря за хубавата тема), всичко беше наред. При плавно движение на плъзгача, стойностите на волтмера се променят плавно. Монтирах дебитомера, но подобрение нямаше
. Забравих да премеря температурния датчик на въздуха, но и това ще стане, макар че не мисля, че е възможно да е от него.Откачих детонационния датчик - да не би той да шашка нещо компа, но разлика никаква.
Реших да се заема с дюзите - свалих ги от колектора свързах ги отново със бензин и ток, подадох контакт и след около 2 мин. дюзите си бяха сухи - значи спират добре. Тогава монтирах към всяка от тях по една 20 кубикова спринцовка със запушен изход и започнах да въртя на стартер. Количеството бензин във всички спринцовки беше еднакво. Следващата ми задача ще е да проверя налягането на бензина на изхода на рейката, за което знам само, че като дам контакт трябва покаже някаква стойност (около 3 бара, но колко точно - не знам), след като запали да падне (защото се увеличзва разреждането под дроселовата клапа) и като подавам газ постепенно да се върне до стойността, която беше на контакт. Приемам всякакви идеи както за по-точни методики, така и за всякакви други тестове.
Предварително благодаря.

. Открих го гада му мръсен. Оказа се ключето под дроселовата клапа, това за празен ход. Намерих из дома едно бутонно ключе което присадих временно и нещата си дойдоха на място -е почти де.