Задна чистачка-питане?
- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Задна чистачка-питане?
Пасата го имам от около година и половина и никога не е работила задната чистачка,дори не знам как се пуска.Днес разглобих волана защото мислех,че се натиска лостчето,а моето не можеше да се натисне.Но изненадата ми беше,че лостчето фабрично не може да се натисне.Е,тогава как се пуска задната чистачка?Лостовете на чистачите и мигачите са на едно ,а не всяко лостче поотделно.Някои би ли ми обяснил ситуацията? 

- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Задна чистачка-питане?
не съм много сигурен, колега! лоста за мигачите е отляво, а за чистачките - отдясно.Nikunata написа:Лостовете на чистачите и мигачите са на едно
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
мне виждал съм заводски ключ за кола без задна чистачка-ми вътре има една пластмаска в механизма на ключа която блокира движението му назад-и като се махне, воала задната чиастачка си бацаааа...
требе да го поразхвърляш малко, ама много фнимателската че да не се раздзвонтът разни пружинки на всички страни и да видиш какво са сложили дето му пречи.
требе да го поразхвърляш малко, ама много фнимателската че да не се раздзвонтът разни пружинки на всички страни и да видиш какво са сложили дето му пречи.

- Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Днеска доста си поблъсках главата и стигнах до извода че вероятно е сменено лостчето с такова от седан,затова не може да се натисне.Да Vaskoto1,има го това пластмасово палче,но на оригиналното лостче като се натисхе контактува с две писти/пластини/от дилния краи,а на моето лостче ги няма тези писти/пластини/Но ще го счупя палчето и пак ще пробвам.Благодаря на всички отзовали се!
- blackpearl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти: