Не мога да центровам помпата на АФН

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
malkia873
Автомобил:
Двигател:

Не мога да центровам помпата на АФН

Мнениеот malkia873 » Нед 24 ное 2013 23:21

След като ми протече нафтовата помпа се опитах да сменя гарнитурите и.Знам че това не е за всеки но се намирам Италиа, и 300 евро не ми се дават за майстор.Ако някой от колегите е имал този проблем да ме напути какво да направя.Ето какво сам направил до момента,свалих помпата като бях прекарал на белег след свалянето и взех гарнитурките и ги смених но след като поставих отново опити за за запалване но нищо обезвъздуших и пак нищо въртях помпата как ли не но пак нищо.И един тъп въпрос може би за някой колеги от къде трябва да излиза връщащата нафта от мъркучето което идва към ГНП то от четвърти цилиндар или от ГНП то към мъркучето защото при мен излиза нафта от ГНП то кум мъркучето

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Re: Не мога да центровам помпата на АФН

Мнениеот bobitur » Пон 25 ное 2013 11:35

malkia873 написа:След като ми протече нафтовата помпа се опитах да сменя гарнитурите и.Знам че това не е за всеки но се намирам Италиа, и 300 евро не ми се дават за майстор.Ако някой от колегите е имал този проблем да ме напути какво да направя.Ето какво сам направил до момента,свалих помпата като бях прекарал на белег след свалянето и взех гарнитурките и ги смених но след като поставих отново опити за за запалване но нищо обезвъздуших и пак нищо въртях помпата как ли не но пак нищо.И един тъп въпрос може би за някой колеги от къде трябва да излиза връщащата нафта от мъркучето което идва към ГНП то от четвърти цилиндар или от ГНП то към мъркучето защото при мен излиза нафта от ГНП то кум мъркучето

Ако всичко е на белег и плочката е белязана преди това, обевъздуши първо от тръбичките на дюзите и ако имаш под ръка старт спрей или спрей за чистене на нови дискове пръсни след филтъра и тогава ще запали по лесно.
След като запалиш погледни тайминга и мг при загрял мотор.
Може да си е центровал на минус или горивото от плочката да е малко и за това да не иска да запали. Може и с един зъб да си избягал, затова се увери за центровката.

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Вто 26 ное 2013 0:27

Колега какво ще рече да сам центровал на минус по принцип за центровката на двигателя сам сигурен защото двигателя сам го центровал по следния начин махнах капака на разпределниа вал гърбиците на първи цилиндър са почти готови да натиснат клапаните и буталото ми е в горна мъртва точка него го докарах с отвертка като махнах дюзата помпата хвърля яко нафта през плочката махнах маркучето на връщащата нафта и хвърля нафта та чак се бие в главата на двигателя та вапросми е можеби малко туп но не трябвали нафтата да се връща през маркучетата на дюзите към помпата и след това във филтъра.БЛАГОДАРСКО НА ВСИЧКИ КОИТО СЕ ОТЗОВАТ НА ПОМОЩ :gruebel :gruebel

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 26 ное 2013 10:00

Това което си направил с отверката за центровка не е много точно,а именно на маховика към кутията има едно прозорче там се гледа белега мисля че на 0 трябва да е.От последната дюза излишното гориво се връша до помпата и тогава към филтъра.Развий някоя тръбичка кум дюза и виж дали от там хвърля нафта когато въртиш.Когато се опитваш да палиш има ли някакви признаци,пушек нещо?

Потребителски аватар
Garchev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Garchev » Вто 26 ное 2013 11:14

bobitur написа:ако всичко е на белег и плочката е белязана преди това
като си сменял гарнитурките на помпата, ако си разместил положението на плочката на ГНП-то, колата няма да я запалиш :exclaim

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Вто 26 ное 2013 21:36

Направил съм това със нулата на прозорчето и това с дюзите нафта хвърля но нито припушва нито ми връща нафта през мъркучето на последната дюза а хвърля нафта през плочката точно където се вкарва мъркучето на последната дюза

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Вто 26 ное 2013 22:29

незнам какво си направил и какъв съвет да ти дам.Пробвай да завъртиш двигателя като леко буташ колата напред на 5 скорост и погледни кога впръсква горивото.Трябва да впръсква на компресия и трябва да е на контакт!

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Вто 26 ное 2013 23:14

Благодаря ти за идеята колега ще пробвам но чак в събота .Ще пиша ако имам рзолтат

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Сря 27 ное 2013 10:02

Помпата свалял ли си я? Ако да е тя се върти по основата си към двигателя и обратно с нея се дава предварение. Плочката на помпата също се мести и с това местене се нагласят мг. на празен ход. Така че за по точна центровка ти трябва диагностичен уред най евтино ще ти е с ваг ком. Но за да стигнеш до центровка първо ще трябва да е запалиш. За целта премести помпата на макс предварение и плочката на повече мг. След като запали тогава настройвай с ваг тайминга и на 1 канал мг. на празен ход.

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Сря 27 ное 2013 23:37

да свалял съм помпата но това за което ме съветваш вече го правих но не иска да запали вече и аз не знам вече мисля да пробвам на дърпане въпреки че не ми се иска с тея ангренажни ремъци :banghead :dummy

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 28 ное 2013 20:57

Я провери да не би да си разменил тръбичките на дюзите

Потребителски аватар
instantaccess
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот instantaccess » Чет 28 ное 2013 21:04

Щом не пали на стартер на дърпане мислиш ли, че ще запали и ще държи обороти? Нещо не ми се вярва.
Беше така по спомени - разхлаби плочката и я бутни в крайно положение назад и наляво. После се настройва напред докато запали. След това вече милиграмите с компютър трябва.

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Чет 28 ное 2013 21:09

колега па то май не възможно да се обърнат просто несъвпадат

malkia873
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот malkia873 » Чет 28 ное 2013 21:17

щте пробвам това което ми каза колегата instantaccess сега в момента съм бутнал плочката на пред максимално и помпата на предварение от самата стоика и хвърля яко през плочката пишката за връщаща нафта

Zinoto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zinoto » Чет 28 ное 2013 21:30

malkia873 написа:колега па то май не възможно да се обърнат просто несъвпадат

Принципно е трудно да се обърнат, но един път видях и такова нещо, 3 акумулатора бяха изтощили в един сервиз и когато бяха набедили помпата и щяха да пробват с друга видяха, че впръсква не където трябва.

Върни се в “Дизелови агрегати”