Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн не иска да запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат б5 1.9тди 110к.с. афн не иска да запали

Мнениеот terek » Сря 27 ное 2013 15:40

Колата май ще трябва да се кара на сервиз,а до там не знам как ще я закарам,едно че нямам кука друго че и сервизите са на другия край на града пък без спирачки е лошо,ще трябва да се търси пътна помощ пак те взимат доста пари.
Днеска като я гледах видях че се е събрала вода в преградата зад двигателя,където е акумулатора,възможно ли е от нея да прави някакви мизерии и да не може да запали?
Не мога да махна и акумулатора,не мога да разбера как се сваля,да изчистя одвуднителния канал.

phantom_
Автомобил: VW passat+BMW X3+Honda St1300
Двигател: avf+m47

Мнениеот phantom_ » Сря 27 ное 2013 17:21

От страни на акумолатора трябва да има една планка с болт,той го държи.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 27 ное 2013 22:37

Колеги може ли някой да ми изясни правилата.
Имам ли право да дърпам кола с въже в града и ако имам какви са правилата?

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 28 ное 2013 11:18

Имаш,аварийки и гледай да не е повече от 4-5 метра,че трудно ще завиваш на острите завои.Все пак си мисля,че ще можеш да го съживиш,но не правиш нещо като хората :) Чуй сега,свали маркуча,на който стрелката излиза от филтъра (този,който отива към помпата) и ако е къс го потопи в по-широк и не толкова дълбок съд (консерва примерно),а ако има дължина го мушни в половин литрово шише (минерална вода,кола...) пълни с нафта.Пали,трябва да запалиш при всички положения,освен ако не ти работи ГНП-то.Не е толкова студено,че да се психира АФН-а. Ако намериш пък ръчна помпа,а тя представлява една ръкохватка,като тия дето са на апаратите за кръвно,да подкачиш малко с нея,ще си още по-добре.

Между другото направо това те съветвам,отиди в някой магазин за авточасти,купи една такава помпа,свали маркуча както ти обясних ,само,че вместо да потопиш маркуча в някой от удобните съдове,сложи му тая помпичка и сложи нейния край в нафтата и помпи,помпиш докато почне трудно да върви (предполагам на 2-3 пъти ще напомпиш,не е толкова много маркуча до ГНП-то). Като запалиш,а аз съм сигурен,че ще запалиш.Оостави го да изгоди нафтата дето си я сипал,малко да се позатопли двигателя.После връщаш маркуча на филтъра и откачаш тоя дето идва от резервоара.Слагаш му помпата както са оказани посоките и почваш да стискаш да помпиш.Пак докато стане твърд.Въртиш и палиш :)

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 28 ное 2013 17:14

Тази ръчна помпичка струва 20-30лв.,има ли смисъл да я купувам,при положение че не знам дали ще запали колата.Днеска извадих едната дюза и завъртях,хвърля нафта ама много слабо,не знам така ли трябва да е?
И другото което си мисля е слаб акумулатор,преградата където е той,беше пълна с вода и от студеното да се изтощил,но кото завъртя и си върти стартера?
Мъчех се да го сваля,но уви не мога да видя къде е точно този болт който го държи.

phantom_

Мнениеот phantom_ » Чет 28 ное 2013 18:03

ако си извадил цялата дюза и като завъртиш трябва да го впръсква на мъгла много ситно .За това как върти съшо е от голямо значение трябва да е "бързо".

ето и за акумолатора:http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?122697-Passat-B5-B5-5-plenum-drain-cleaning

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 28 ное 2013 20:10

phantom_ написа:ако си извадил цялата дюза и като завъртиш трябва да го впръсква на мъгла много ситно .За това как върти съшо е от голямо значение трябва да е "бързо".

ето и за акумолатора:http://www.vwaudiforum.co.uk/forum/showthread.php?122697-Passat-B5-B5-5-plenum-drain-cleaning

Не съм вадил цялата дюза,развъртях тръбичката която я захранва.
А за акумулатора не знам дали не е той причината,нали при дизелите им трябват по мощни,но при положение че върти :gruebel
Благодаря за сайта за акумулатора,но моя не е захванат така.
Нещо което искам да питам,като дам на контакт и на екранчето за часа автоматично излиза температурата и една звездичка почва да мига,това нормално ли е ?

phantom_

Мнениеот phantom_ » Чет 28 ное 2013 21:02

да нормално е да мига в това време,защото е снежинка а не звездичка-под 4градуса звънка и се показва.

Потребителски аватар
pixell351
Автомобил: Passat B5 - 1997
Двигател: 1.9 TDI AFN

Мнениеот pixell351 » Чет 28 ное 2013 22:41

Възможности много... Вземаш ключ 17. Развивай гайките отгоре на тръбите на дюзите(и 4-те). Слагаш някой да върти на стартера и като видиш че спират да излизат балончета(въздух) и почне да излиза само нафта, стягаш пъргаво гайките и да го видим тогава ще тръгне ли. А тоя на стартера да не спира да върти :). А относно водата при акумулатора - под него като бръкнеш ама чак отдолу под тая ламарина на която е сложен има дупка за отичане. Мойта тая година два пъти ми се задръства с някви боклуци. Бъркай от там и ги разкарай.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 29 ное 2013 17:49

Благодаря на всички колеги за помощта.
Проблема се оказа много сериозен,скъсан ангренажен ремък,не ми се мисли страшно лоша случка,не го пожелавам на никого.

phantom_

Мнениеот phantom_ » Пет 29 ное 2013 18:23

Е много лошо колега!Не го ли смени като взе колата?Лошо дано има по малко поражения.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 29 ное 2013 18:35

Не не съм го сменял защото ме увериха,че е сменян преди 10 хил.км. ,при положение че я взех колата от човек който работи в сервиз и каза че е сменял всичко и е много поддържана. Пораженията утре ще разберем какви са,но предположенията са че са само клапаните ще трябва да се сменят.Надявам се всичко да се оправи и да няма повече проблеми и повече тази грешка да ме убеждават колко са хубави нещата няма да я допусна.

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Пет 29 ное 2013 18:46

Уф...много гадно.Силно се надявам да са само клапаните,ама също толкова силно се и съмнявам,като се сетя колко си въртял... Правило номер 1 е,ако не ти се представят фактури (най-малко) или да го познаваш тоя човек,че е направил обслужването,задължително да го направиш,дори и да ти се кълнат,че преди 2000 км са ги сменили. Един приятел скъса ангренажа на 47 000 км. с волво,само 2 клапана смени и му излезе 700 всичко.Хубавото е,че има афн мотори под път и над път и можеш да си събереш части от където поискаш.Не се притеснявай,вече не са такива големи сумите като едно време.

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пет 29 ное 2013 20:18

Кофти случка но ми е любопитно при въртене на стартер не се ли чува някакъв звук метален и изобщо как се върти като бие в клапаните?А и кога се е скъсал ангренажа не е било на път щом си паркирал,значи трябва да е когато си се мъчил да палиш.А това как става не мога да си представя,да прескочи зъб при палене ясно изпитвал съм го но ремък :eek

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 29 ное 2013 22:51

fox_vt написа:Кофти случка но ми е любопитно при въртене на стартер не се ли чува някакъв звук метален и изобщо как се върти като бие в клапаните?А и кога се е скъсал ангренажа не е било на път щом си паркирал,значи трябва да е когато си се мъчил да палиш.А това как става не мога да си представя,да прескочи зъб при палене ясно изпитвал съм го но ремък :eek

Доста се мъчих да запали даже накрая падна акумулатора,нямаше странен шум при въртене,и предишния ден като я карах нищо което да подскаже че има проблем,нито загуба на мощност нито някакви страни шумове.Скъсан е част от ремъка и при изключване на двигателя или сутринта при въртене на стартера е прескочил зъб.

Върни се в “Дизелови агрегати”