Sharan 1.9 TDI 1Z не загрява достатъчно!

Семеен или работен автомобил - вановете на Volkswagen се радват на особен интерес
Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: VW SHARAN не загрява достатъчно!

Мнениеот kris11 » Пон 25 ное 2013 14:30

bobitur написа: И каква е разликата със модула с две скали на температури без двузонов климатроник, само с парно отзад.

Задава се скорост на вентилаторите и температурите разделно. Кеф ти отпред 22гр отзад 26, отпред вентилатор на мин. скорост ,отзад на най-висока или обратно.
Може да спреш отзад, само отпред /най-често карам така/.
Пр намаляване на под 1 ивица на вентилатора на дисплея се изключва целия възел. Само отзад самостоятелно не може, трябва отпред да е на мин.вентилатор.

Последна промяна от kris11 на Пон 25 ное 2013 18:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
bobitur
Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
Двигател: 1Z

Мнениеот bobitur » Пон 25 ное 2013 16:35

Ами с една температура както е при мен отзад как е?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пон 25 ное 2013 18:15

bobitur написа:Ами с една температура както е при мен отзад как е?

Не те разбирам, но мога да набера примерно 22 гр отпред и 22 гр отзад.Вентилатор отпред на 2 степен и отзад пак на 2 ра степен .Мога да променям вентилаторите отпред и отзад независимо, както и температурата отпред и отзад, Но намалиш ли под 1 ва степен вентилатора отпред се гази системата.

Потребителски аватар
bakalovag
Автомобил: Skoda Oktavia
Двигател: 1.9 TDI AHL

Мнениеот bakalovag » Сря 27 ное 2013 23:19

Takaaa днес като паднаха температурите няма стопляне тоз рейс. И си мисля я бе що така немците са се издънели с това парно. Печката не сработи и явно, че ще се прави но кога и аз не знам! От наблюденията ми какво констатирах: Когато подмине чертичката 1/3 преди средата на манометъра и изведнъж като, че ли отваря термостата и температурата пада. Какво да мисля вече незнам но не е възможно на мотор дизел 110 к.с да загрява така, че да не се седи вътре в купето жега, а на 1з 90 коня да не може да загреее. Мой познат с Алхамбра сподели, че загрява и стрелката седи на половината на манометъра на таблото. Просто няма причина освен датчик на температурата да е или да е дефектен термостат. Знае ли къде се намира въпросния датчик?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 ное 2013 13:17

защо виниш датчика, след като сам казваш,че няма стопляне? Термостата е проблемния елемент.Задължително нов О пръстен за фланеца . Ама в този студ :screwy ,смяната не е лесна.Достъпа е затруднен заради планката на хидравличната помпа /3 винта/. Датчика при мен се вижда на блока под капачката за маслото.

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Чет 28 ное 2013 13:33

bakalovag написа:... стрелката седи на половината на манометъра на таблото ...
Малко уточнение: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80
"Манометърът е уред за измерване налягането на газове и течности."

Потребителски аватар
bakalovag

Мнениеот bakalovag » Чет 28 ное 2013 14:14

Сменен е термостатас но и в комплекта имаше "о" пръстен, ако за него става въпрос. Ако ми покажете какъв термостат трябва да си взема и със сигурност ще свърши работа ще бъда благодарен. В магазина ме убеждаваха, че това е термостата за моя автомобил но..... вижда се ефекта.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 28 ное 2013 18:39

аз взех от Тех Ко -засега се държи супер. Предния явно имаше ръбче и ту отваря ту не се сеща, ама външен вид нов -няма ръбче да се закачи нокът , явно е пружина или ампула :screwy

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Чет 28 ное 2013 21:37

Втори вахлер за 5 години й слагам, но на другата кола берна държи повече и като, че ли по бързо загрява, с берна.
Пробвай да караш без да пускаш парното и осезаемо ще загрее по бързо. Или ако го пускаш затваряй клапата за външен въздух.

Потребителски аватар
bakalovag

Мнениеот bakalovag » Чет 28 ное 2013 23:19

Ето такъв беше термостата който смених:
И както казах не е нормално да гадая кой точно термостат трябва да взема и дали ще работи. По тази логика трябва да купуван термостати и какво да ги правя после да ги варя на чорба, а колко пъти трябва да платя на майстора за смяна щото е студено и няма как да си го сменя сам. Що така са се изложили немците не знам. Тази седмица мисля да сложа една изолацийка на тръбите пък дано има ефект от цялата процедура.
Прикачени файлове
термостат.jpg

Потребителски аватар
bobitur

Мнениеот bobitur » Пет 29 ное 2013 13:57

Ами ти искаш за 12-19лв. да го улучиш от първия път. Колеги има по 3 сменят докато се улучи. Иначе оригинален е към 60лв. Сам може да направиш разликата за какво качество става въпрос. Иначе да го вариш без термометър няма как да усетиш кога отваря. И мисля не е добре да е правиш тази манипулация, самия термостат е пробван кога отваря накрая след като излезне от поточната линия.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Пет 29 ное 2013 18:02

През зимата на локомотивите им се напомня за студа :mrgreen
Кора на капака, обличане с вата на кората отдолу, "дюшек" в/у двигателя - това последното го практикуват руснаците. Дюшек е в преносен смисъл , но правят подобно на него с топлоизолационни м-ли. За бензинови не става - пукясва бобината от температурата.
Руснаците си увиват и тръбите към задното парно, но се опасяват от бърза корозия.
И ремонт на печката докато е все още топло. Печките страдат от свещ и от задръстена мрежичка от супер чистата нафта.
Долната кора я обличат с тяхно п-во м-л сбит топлоизолационен м=л с алуминиево фолио с дебелина 15-20 мм.Продава се в магазините им за строителни м-ли

Потребителски аватар
bakalovag

Мнениеот bakalovag » Пет 29 ное 2013 22:32

Относно локомотивите мога да кажа че голфа имаше такова парно, че изгаряше когато загрее. А загряваше страшно бързо и нокога ама никога не съм имал дертове с това. Е хайде сега ми кажете оригиналния термостат ще свърши ли работа или само ще гадаем. И какъв е оригиналния на БОШ или Валео? Хайде някой патил да казва иначе започна да ме ядосва и ще и сложа табелите макар да ми е свидна!

Потребителски аватар
freshenero
Автомобил: Sharan
Двигател: ADY 2000

Мнениеот freshenero » Съб 30 ное 2013 18:17

Моят го смених с такъв БЕР и вече имам парно и колата достига работна температура,макар че е бензин.Като го смених майстора каза че си е работил нормално старият.Да ,ама не.Разгледай тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=366328&hilit=%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%BC%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Съб 30 ное 2013 21:45

bakalovag написа:голфа имаше такова парно, че изгаряше когато загрее. А загряваше страшно бързо и нокога ама никога не съм имал дертове с това.

АЕЕ то на съпругата ми / лека и пръст/е така- пали от раз, загрява занула време и парното е Сахара

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”