За тези маркучи става въпрос

бяха сухи нали, демек не е циркулирала през тях охладителна течност, а и после като погледнах пласмасото тяло дето е към блока нали има от горна страна 3 щуцера единият май беше за преливника на разширителния съд, другите два влизаха тез маркучи, то хубаво ама където са щуцерите явно или заводско е затапено и няма отвори това пластмасово тяло или някой нещо е лепил или да е клеясало не знам ама човърках с отверка и ми се стори, че реално няма дупки, това ме учуди

Ще видим като купим утре новата пластмаса дали си ги ума тези отвори, ако ги няма то няма и смисъл от маркучите да се закачат понеже няма да минава антифриз да затопля там под моното...

това е от към блока иначе само ще се почисти и забърше няма нужда от силикони

тук се вижда и антифриза, който изглежда добре, но май ще го оставим за Ладата, а аз ще си налея нов + дестилирана вода естествено. Купил съм 3 литра вода и имам под ръка 1,5л концентрат някакъв I.G.A.T. ще се смеси в една 5 литра туба и ще се налее колкото иска да побере, останалото за даливане от време на време, ако трябва (все пак водата се изпарява). Смятам, че на -30 да ще е добре :) Иначе колата е със сменен радиатор и ми бяха налели вода, така съм карал 500-1000км макс, наляхме антифриз и водна помпа протече, хайде сменяй водна помпа и ангренажен ремък (това след като купихме колата разбира се) Просто пълни некадърници са ремонтирали колата - водната помпа 1 болт и липсваше и се стресирах да не е скъсан, но за късмет го нямаше, също и тя беше мазана със силикон, сега и този седморник и той мазан със силикон. Течовете на масло поуправихме, сега загубата на охладителна течност остава.