Привет на всички!,
Колата принципно работи на газ, само паленето е на бензин.
Преди 3 седмици сменях маслото и реших да сменя и въздушният - извадиха го малко разпарчосан и миришещ яко на бензин.
Днес бях на преглед - пали/гаси и т.н. и като изкарах колата от халето, човека дето правеше прегледа видя локвичка около 15см диаметър и вика:"- бензин е, от тебе е".
Отварям пак капака - мирише на бензин, гледам шасито под въздушният филтър мокро, изваждам въздушният филтър - полуразкапан, мокър с бензин, а на дъното на кутията на възд.ф-р се плацикат 50-100мл бензин.
Веднага минах твърдо на газ.
По-късно, пред къщи викнах един съсед да запали/загаси на отворена кутия на възд.ф-р (аз да гледам); теста приключи само за 3 секунди - още с паленето от капака на кутията почва да тече гориво - в бързината не можах да видя точно, но ми се стори, че струята е около 3 мм в диаметър и е непрекъсната.
Двигателя е като този, само че аз освен че нямам хидравлика нямам и това кръглото (дето прилича на вакуум регулатор), намиращо се в ъгъла на кутията на възд. ф-р.
Всякакви здрави идеи са добре дошли!

Golf 2 1.8i 1986г 90кс - бензин във въздушният филтър
- teddy
- Автомобил: golf 4
- Двигател:
Re: Golf 2 1.8i 1986г 90кс - бензин във въздушният филтър
Предполагам, че си механична инжекция и най-вероятно някое "О" пръстенче на дозатор-разпределителя е заминало. Може и проблема да е някъде другаде, но това само на място от човек, който разбира! Дозатора подлежи на ремонт!
- Dpop
- Автомобил: VW
- Двигател:
Заглавието не кореспондира със снимката, колега. Явно двг. ти е пълна инжеция и съответно не е 90 к.с. Прегледай тази тема, ще ти даде насока за горивната ти система http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=1&t=40359&hilit=%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%B8%D0%BD+%D0%B2%D1%8A%D0%B2+%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%B4%D1%83%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F+%D1%84%D0%B8%D0%BB%D1%82%D1%8A%D1%80
-
- Автомобил:
- Двигател:
Да, снимката не е от моя двигател, примерна е, ето така изглежда при мен:
,
но иначе двигателя е 66kW, 90кс.
Лошото е, че майсторите не се наемат да го поправят; всъщност точният отговор е: "намери си от някоя морга точният детайл (Bosch 0 438 101 005) и ще ти го сменим, и гледай номера да е същият, че иначе няма настройване".
Обиколих тукашните морги, но имаше само на едно място от ауди 80, но последните 3 цифри бяха различни.
Благодаря за линковете; особено дежа-вю файла/книгата е много подробна, но там са разгледани принципното устройство и теоретичните основи на работата на различните видове инжекции, от практична гледна точка не ми помага.

но иначе двигателя е 66kW, 90кс.
Лошото е, че майсторите не се наемат да го поправят; всъщност точният отговор е: "намери си от някоя морга точният детайл (Bosch 0 438 101 005) и ще ти го сменим, и гледай номера да е същият, че иначе няма настройване".
Обиколих тукашните морги, но имаше само на едно място от ауди 80, но последните 3 цифри бяха различни.
Благодаря за линковете; особено дежа-вю файла/книгата е много подробна, но там са разгледани принципното устройство и теоретичните основи на работата на различните видове инжекции, от практична гледна точка не ми помага.
- teddy
- Двигател:
Почти не възможно е да намериш запазена инжекция! Тази на снимката е KE-Jetronic и също подлежи на ремонт стига да улучиш на свестен майстор. Настройването после е елементарно - поне при мен е така!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря на всички отзовали се!
След като проверих в около 35 морги (не преувеличавам) в Сливен намерих точно такъв разпределител за гориво (Bosch 0438101005) и го взех - демонтажа е елементарен (следователно и монтажа).
Днес го монтирах и като шурна - тече като моя (или повече), явно ще се връща;
Ще съм благодарен, ако някой ме насочи към документация за този модел разпределител на гориво, или указания за разглобяване и профилактика!
След като проверих в около 35 морги (не преувеличавам) в Сливен намерих точно такъв разпределител за гориво (Bosch 0438101005) и го взех - демонтажа е елементарен (следователно и монтажа).
Днес го монтирах и като шурна - тече като моя (или повече), явно ще се връща;
Ще съм благодарен, ако някой ме насочи към документация за този модел разпределител на гориво, или указания за разглобяване и профилактика!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Във връзка с това, че подлежи на ремонт, има ли комплекти за подмяна на уплътненията?
Понеже при мен тече бензин отдолу, където се показва плунжера, като развих - още първото уплътнение се оказа, че не е обикновен о-пръстен , а е с малко по сложно сечение, като полусемеринг:

Понеже при мен тече бензин отдолу, където се показва плунжера, като развих - още първото уплътнение се оказа, че не е обикновен о-пръстен , а е с малко по сложно сечение, като полусемеринг:

- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не мога да видя точно какъв ти е мотора, но аз имах същия проблем и се оказа от регулатора на горивот. При мен беше на рейката и от него изпускаше и по маркуча отиваше право в кутията на въздушния филтър.
- teddy
- Двигател:
bojidar13 написа:Във връзка с това, че подлежи на ремонт, има ли комплекти за подмяна на уплътненията?
Понеже при мен тече бензин отдолу, където се показва плунжера, като развих - още първото уплътнение се оказа, че не е обикновен о-пръстен , а е с малко по сложно сечение
Комплекти не съм виждал да се продават, но може да се намери такова уплътнение от магазини за семеринги.
-
- Автомобил:
- Двигател:
lucky7o написа:Не мога да видя точно какъв ти е мотора, но аз имах същия проблем и се оказа от регулатора на горивот. При мен беше на рейката и от него изпускаше и по маркуча отиваше право в кутията на въздушния филтър.
Колега, можеш ли да уточниш на плунжера (буталцето) ли казваш "рейката" и за кой маркуч иде реч, понеже долната част на разпределителя на горивото просто влиза в един отвор, където го "чака" единият край на рамото, влияещо се от количеството въздух?
- teddy
- Двигател:
bojidar13 написа:lucky7o написа:Не мога да видя точно какъв ти е мотора, но аз имах същия проблем и се оказа от регулатора на горивот. При мен беше на рейката и от него изпускаше и по маркуча отиваше право в кутията на въздушния филтър.
Колега, можеш ли да уточниш на плунжера (буталцето) ли казваш "рейката" и за кой маркуч иде реч, понеже долната част на разпределителя на горивото просто влиза в един отвор, където го "чака" единият край на рамото, влияещо се от количеството въздух?
говорите за 2 различни неща!
-
- Автомобил:
- Двигател:
teddy написа:говорите за 2 различни неща!
Подай един джокер, ако не е проблем?
- lucky7o
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ето така изглежда рейката http://imageshack.us/a/img266/1521/4tzc.jpg Сините "неща" са дюзите и няма да се виждат, тъй като влизат в двигателя :)
При мен беше като погледнеш от горе мотора се падаше в задната чест до всмукателния колектор. На снимката в ляво се вижда и регулатора за гориво (гръглата част), от неговата "пишка" отиваше едно маркуче във въздушния филтър и го "пълнеше" с бензин.
При мен беше като погледнеш от горе мотора се падаше в задната чест до всмукателния колектор. На снимката в ляво се вижда и регулатора за гориво (гръглата част), от неговата "пишка" отиваше едно маркуче във въздушния филтър и го "пълнеше" с бензин.
Лъки ,това е рейка за ижекторно впръскване с електронно управление! А на Божидар е ситема за многоточково впръскване с механично управление.Системата е К-Е Джетроник!Разлика от земята до небето.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах с още е един разпределител на гориво - и той дава същият дефект - тече; почвам да се съмнявам: възможно ли е да е от да е от тази част и после съответно по маркучето да постъпва гориво във филтъра?
Работата е там, че аз физически не виждам точно откъде идва горивото!
Въпросът е на следващата страница на темата!

Работата е там, че аз физически не виждам точно откъде идва горивото!
Въпросът е на следващата страница на темата!
Последна промяна от bojidar13 на Пет 16 май 2014 14:07, променено общо 1 път.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”