i.e.i написа:Спри 1х1 горивата за проба.
вчера и днес се занимавах с това. при спиране на газта от кранчетата на бутилката нямаше промяна в паленето. след изваждането на буксата на дюзата и на помпата запали на газ съвсем нормално. това ме хвърли в дълбоки размисли
Skruji написа:Когато работи на 3 цилиндъра, махай кабелите на свещите един по един. За да установиш при махането на кой кабел работата на мотора не се променя. Значи там е проблема.
Температурния датчик сменян ли е?
Да не съм лош пророк, но проблем с клапани може би? (вероятността е малка)
пробвал съм да махам кабелите - всеки път различен цилиндър излиза, че не работи. температурния датчик е сменян преди време, а сега беше замерен и работи добре. мерихме и компресията около 10 е на вс цилиндри, т.е. не би трябвало клапаните да са проблемни.
в крайна сметка днес едни много кадърни и отзивчиви майстори се заеха сериозно и откриха възможната причина за проблема с паленето. имаше протрита жица в инсталацията, която замасяваше. на няколко пъти днес я палих студена и палеше добре и на газ и на бензин. искрено се надявам това да е бил проблема.
давенето на газ, когато загрее обаче се оказа съвсем отделен проблем. има нещо запушено в газовата бутилка, та едва, едва влиза газ в тръбите.
б*си късмета 2 коренно различни проблема да се появят по едно и също време и да ме хвърлят в толкова дълбоки размисли и харчове..
евала на тези майстори дето днес толкова се занимаваха с колата ми. ако някой от старозагорско има проблем с колата ще ги препоръчам с две ръце.