Здравейте колеги, случая е следния стария мотор е прегрят зверски в следствие на което мотора блокира.Собственика я кара в сервиз и там му казват че има двигател за него, който в последствие разбрахме че е 1.9 1Z та така накракто монтират го с ГНП от стария мотор /1.6 тд/ и му го връчват.
Колата пали и работи добре но неще да върви.
Как най-безболезнено може да се подкара нормално и какво трябва да се смени за да тръгне?

Пасат б3 1.6 тд към 1.9 тди 1Z
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат б3 1.6 тд към 1.9 тди 1Z
Като за начало на двата мотора главите и дюзите са различни, мисля че и буталата им са различни......, но най-вероятно не върви от това, че помпата на тд то не за дюзите на тди то....
- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
пуши ли като си направи работната температура и се подгони,как е направено управлението на турбото(има разлика между турбото на 1,6 и 1,9 като принцип на задействане).ГНТ на 1,6 по принцип може да си храни 1,9 но с пускане на повече гориво(това нещо извършено ли е).
Защо така като са се дали сума пари,не са дадени още мъничко,че човека да си караше реален 1З.
Защо така като са се дали сума пари,не са дадени още мъничко,че човека да си караше реален 1З.
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Кое турбо е оставено....
- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Турбото е гарет т2, и не не пуши... работи като часовник.Днеска човека си го взе и го закара при баш майстори те да го дооправят.А те му казали, че ще му сложат ГНП от ААЗ и ще се успи работата
Проблемите му бяха че нямаше мощност и не се форсираше като хората.

Проблемите му бяха че нямаше мощност и не се форсираше като хората.
- samo_pechka
Няма да има мн разлика дори и с ГНП от AAZ . Но съм любопитен все пак , как ще е . Ние навремето правихме едни експерименти- АХУ с механично ГНП от AAZ , дюзите и тръбичките към тях - от АХУ, турбото си беше от AAZ-ета + кулер от ТДИ, от тях като резултат : колата пали адски леко , дори и в студ , странното е ,че единия път бяхме забравили дори и лулите за свещите , да ги натикаме . Т.е. колата запали от раз и без подгрев- ма сутрин рано ( под нулата беше- спомням си ), на обяд разбрахме ,че не са подвързани свещите
Работи добре на място - мърка
като я подкарахме , усетихме следното , колата до към 3 - 3.500 оборота ( вече зор )- става, оттам насетне - никой няма
бе гориво ли не бутахме , бе турбо ли..няма и няма
До към средни приятно изджасква кръста
при реденето на скоростите . Колата така замина в ръцете на едни "бразилци", доскоро я караха
Без кадърна преработка е трудна работа , знам ,че става . Просто във високите се получава недостиг на мазут
и заради това куца вървежа . Колега беше споменал в друга тема , че за да стане що годе добре ( т.е. да е почти идеално
) се криви едно желязо в ГНП-ето и така се гарантира нужното гориво във високите , но не се сещам кой беше колегата
мисля в темите за мТДИ беше
Не съм го правил това, щото и колата не беше моя ,че да подходя толкова радикално
Сега ако ми се удаде повод пак да пробвам , и то на лично моя кола, бих заложил на ГНП от механичен DI мотор ( пак Бош ) Много ми е скапано купето на Гуфи , бих се пробвал ей така за тръпката и спорта
да го подкарам с АХУ мТДИ 
П.п любопитен съм на колко мм предварение ще е ГНП-ето
Оригинално на AAZ е 0.8 по книжка , но той си е предкамерен, а на мТДИ колко ще го направите ? Ние бяхме пробвали на 0.60 но не знам коректно ли е било
На 0.80 мн тракаше...

Без кадърна преработка е трудна работа , знам ,че става . Просто във високите се получава недостиг на мазут

Сега ако ми се удаде повод пак да пробвам , и то на лично моя кола, бих заложил на ГНП от механичен DI мотор ( пак Бош ) Много ми е скапано купето на Гуфи , бих се пробвал ей така за тръпката и спорта

П.п любопитен съм на колко мм предварение ще е ГНП-ето

- push
- Автомобил: mk2
- Двигател: 1.9 TD
Както и да е щом още има такива хора дето ядът доматите с колците...
На мене ми трябваше конкретно инфото дали става с друга помпа например от ААЗ. Варианта който му предложих беше да се вземе ГНП оргиналдъ за тоя мотор, комп и инсталация и да се направи като хората..нооо тва му се стори прекалено сложно на човека
Дано поне да го направят като хората и ако се върне пак тоя човек в нашия сервиз ще пиша дали са го подкарали като хората
пп. на мойта кола в момента предварението е на 0.8 и пак трака..

Дано поне да го направят като хората и ако се върне пак тоя човек в нашия сервиз ще пиша дали са го подкарали като хората

пп. на мойта кола в момента предварението е на 0.8 и пак трака..
- ch5393ah
- Автомобил:
- Двигател:
Докато не си му сложат нещата както трябва нема да стане ........
- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Може да се подкара нормално, но след преправяне на ГНП.Това пък от своя страна не може да се обясни с писъне във форума.Най-реалистично е помпа от ААЗ с анероид от 1.6ТД и увеличаване на цикловта порция.
- samo_pechka
Колега don hose ако не се бъркам ,ти ли спомена в една тема за част , дето тр се преработи , за да се захрани добре мотора във високите ? Нещо тр да се изкриви или огъне допълнително, сподели ако можеш пак за това 

- don hose
- Автомобил:
- Двигател:
Ами сложно е така да се обясни с две думи.В общи линии трябва да се удължи чопчето, което влииза в контролният пръстен на помпеното бутало.И трябва да се премахне ограничителят на горивото.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Aз не мога да си обясня защо се занимавате с по-трудното, като можете да оправите нещата много по-лесно. Ами да купи колегата един комп със инсталацията (за 1Z разбира се) едни педали и дебитомер и да си направи колата 1Z. Тогава ще му върви и няма и да му харчи.
- samo_pechka
Как да ти кажа колега ...Има си и предимствата , да си е чисто механично. А то е ,че е по-надеждно и по-просто ! Има си и недостатъци това разбира се ...Въпрос за избор
Аз лично бих се помъчил с мех.помпа малко 

- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Аз съм с 1Z сега, имал съм и 1,6 SB, както и 1,9 ААZ, не бих заменил TDI-то за нищо друго вече. Такъв разход с моя начин на шофиране, няма как да се постигне с механична помпа, нито такава динамика. Вярно, има дебитомер, клапани и комп, ама все пак..... 

Върни се в “Дизелови агрегати”